Arta in Carpati Bratara Cupru
© Arta în Carpaţi / Inspirație: cultura Cucuteni
Timp estimat de citire: 3 minute

Ne putem folosi de lucrurile specifice 3D, însă doar aici, fară a le lega de sufletul nostru, păstrându-ne astfel libertatea.

Continuăm tratarea vechilor și actualelor cauze, ce au condus la stagnarea evoluției spirituale a omenirii, și venim și cu soluții. În partea a IX-a din seria “Cuprul” ne oprim la “Atașament” și multiplele sale forme negative de alipire a părți sau fire energetice din suflet față de ceva (ex.: profesie, mașină etc.) sau cineva (ex.: părinți, iubit/iubită, copii, animale etc.).

Zamolxe ne învață – Legile Belagine, Legea nr. 15:

Nu îți lega sufletul de nimic lumesc, de lucruri, de dobitoace, de argint sau de aur, căci ele așa cum vin, așa pleacă. După orice zi vine și noaptea și după iarnă vine primăvară, căci așa este orânduit și așa este firea lucrurilor. Toate cele ce se văd, se nasc, cresc și apoi se întorc de unde au plecat. Doar firea lucrurilor rămâne pururea, iar aceasta are nenumărate și nesfârșite ramuri și, asemenea izvoarelor minții și sufletului tău, ele nu se arată la vedere. Căci o suflare și un foc fac să crească toate cele ce cresc – ierburi, copaci, dobitoace și oameni – și din aceeași vatră vin și către aceeași vatră se întorc și vatra aceasta este pururea.

Dacă omul se atașează sufletește de hrana materială, de avere, bani sau orice alte bunuri, sufletul său este cuprins și tot mai înlănțuit de lăcomie, ură și frustrare. Cu cât atașarea este mai mare, cu atât mai dificil este de suportat schimbarea (ex.: schimbarea vremii, a mobilei, a hainelor, a alimentației, a obiceiurilor etc.) și omul devine bolnăvicios. Spiritul divin din orice ființă umană este de natură creatoare, nu stătătoare. Astfel, omul își va învăța lecția creației, a distrugerii și regenerării sub toate formele sale (ex.: a schimba, a împrumuta, a dărui/a primi, a oferi/a lua), prin schimbarea anotimpurilor, prin a experimenta căldura și frigul, dulcele și amarul, prin a pierde bani, obiecte, oportunități etc., toate fiind de fapt situații în vederea purificării sufletului său pentru noua etapă din procesul evoluției spirituale.

Materialul tridimensional nu rezonează energetic cu spațiile superioare dimensionale, drept urmare în călătoriile sale eterice, astrale, cauzale etc., omul pleacă doar cu energia de iubire din inima/aura sa. Bineînțeles, ne putem folosi de aceste lucruri specifice 3D, însă doar aici, fară a le lega de sufletul nostru, păstrându-ne astfel libertatea.

Așadar, detașarea este utilă, atât față de cele pământești, dar și față de oameni.

De exemplu, cu cât soțul/soția/mama/tata/șeful are mai multe pretenții, iritări și nemulțumiri față de omul apropiat, cu atât mai mult crește dependența de el, oprimându-i și încetându-i dezvoltarea capacităților extrasenzoriale.

Egoismul, gelozia, invidia, plăcerea de a bârfi provoacă scăderea vederii și a auzului, scleroza în plăci, traumatismele capului, inflamațiile articulare și diabetul. Dacă gelozia este amplificată de trufie, atunci ea devine și mai periculoasă. Bărbații geloși și femeile geloase nici nu bănuiesc că ei mutilează sau chiar omoară sufletele copiilor lor care încă nu au apărut pe lume. Pentru ca să se nască un copil armonios, bărbatul și femeia trebuie să se iubească unul pe celălalt. Dacă există gelozie între ei, soțul sau soția agresează și atacă în plan subtil pe partener, în aceste situații ambii riscă să divorțeze sau ca unul dintre ei să devină alcoolic sau se vor îmbolnăvi de acele afecțiuni care le scurtează viața, apropiind bătrânețea, tocmai în vederea regenerării lor spirituale. Mai mult, dacă persoana geloasă dezvoltă și sentimente de agresivitate, atunci va avea probleme cu animalele: fie devine subiectul agresiunii din partea lor, fie contactează boli de la ele, fie devine alergic.

În vederea regenerării și evoluției emoționale a ființei umane, străbunii noștri au amplasat si au lăsat moștenire pentru mii de generații, formele, structurile și construcțiile piramidale. Cele cu patru laturi ajută omul în a-și accesa planul subconștient, precum și în a-și șlefui atitudinea și a-și echilibra emoțiile. Vibrațiile emoțiilor armonioase vor structura diferit apa din corp, permițând menținerea sănății fizice: “o minte sănătoasă, într-un corp sănătos”.

Mai mult, dacă piramida conține cupru sau aur în componența sa (ex.: orgon cu muchii de cupru sau cu pietre semi-prețioase în a căror compoziție există cupru), ființa umană este ajutată în călătoriile sale astrale. Ca și în cazul podoabelor de cupru (purtate chiar și în timpul somnului), metalul joacă rol de antenă, drept urmare corpul astral al omului se deplasează prin acest spațiu dimensional și întâlnește ființe ce rezonează cu conștiința și aura sa. Chiar dacă nu se dorește a efectua deplasări conștiente în timpul viselor, simpla amplasare a unei piramide-orgon, cu una din laturi spre nordul magnetic, tot ajută în timp (ex.: 1 an) la echilibrarea și buna dezvoltare emoțională a partenerilor/familiei.

Următorul episod<< Cuprul – deblocarea creativității (VIII)Cuprul – metal medicinal (X) >>
Articolul precedentAyurveda şi biocâmpul uman – I
Articolul următorCauzele spirituale ale bolilor – Dinții: Introducere (I)
Colaborator revista "COSMOS", cercetător și manager la "Arta în Carpați". Suntem ceea ce iubim, suntem ceea ce credem, suntem ceea ce învățăm, suntem ceea ce dăruim.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile