Arta in Carpati Bratara Cupru
© Arta în Carpaţi / Inspirație: cultura Cucuteni

În călătoria spre Sine și Univers, precum și pentru tratarea unor afecțiuni energetice concomintent cu protejarea de cele negative, se recomandă și metalele medicinale, de pildă CUPRUL.

Viața omului și destinul său se desfășoară în funcție de informația pe care individulși-a structurat-o în propria-i conștiință, conform experienței cumulate și credinței sale în divinitate.

Dezordinea funcțională, oboseala și boala se manifestă din cauza îndepărtării omului de Dumnezeu, care se află în el însuși – Spiritul. Îndepărtându-se de el însuși, deși îl are mereu pe Dumnezeu în interior, a apărut ceea ce azi numim stres.

În tumultul vieții cotidiene, aproape nimeni nu și-a dat seama că stresul este produsul propriilor minți, căci mentalul nostru este cel care operează de o așa manieră, încât marea majoritate a oamenilor ajung victimele propriilor concepte intelectuale, morale și de natură laică.

[…] oamenii devin sclavii lucrurilor pe care le inventează, pe care le produc și le concep cu ajutorul activității mentale. Omul obișnuit nu-și dă seama că nu mintea este cea care emite gândurile, ci are doar rolul de a prelua acele gânduri ce vin din spirit.

[…] Mentalul uman poate suferi deformări într-atât de mari, încât unii pot ajunge la grave dezechilibre care le pot pune sănătatea sub semnul întrebării. Toți terapeuții din lume știu că toate bolile apărute la ființa umană își au cauza în deformarea funcției Mentalului, mai precis în modalitatea eronată prin care Mentalul interpretează o serie întreagă de elemente ale vieții cotidiene, de la relația cu cei din familie și până la complexele situații din viață cu care fiecare dintre noi se confruntă.

[…] Starea normală a oricărui om este cea pozitivă, deoarece acesta este sensul întregii Creații – sensul pozitiv – creativ, și rezultă că persoana care manifestă gânduri negative, fie de teamă, fie că urăște pe cineva, își face singură rău. […] Și astfel persoana își creează singură premizele autodistrugerii, în cazul în care va continua să manifeste o gândire preponderent negativă. Mai mult decât atât, precum spunea și Iisus, acel om va lega stările sale și pe Pământ, și în Ceruri și nimeni nu-l va putea ajuta, nici cel mai Mare Maestru al Universului, dacă omul în cauză nu renunță la șablonul gândirii negative. Este normal ca o gândire negativă să provoace boala, în timp, la fel cum gândirea pozitivă menține o stare bună a sănătății.

[…] Există metode specifice pentru a scăpa de modelul negativist al gândirii, cum ar fi autosugestia pozitivă, însă nu este suficient, deoarece putem constata că, după o vreme, gândirea negativă tinde să reapară, mai ales când avem de-a face cu situații care ne reamintesc de ceva neplăcut din trecutul personal, ori dacă stresul zilnic crește peste cotele suportabilității. Cum pot fi rezolvate asemenea situații […]? Este evident că nu prin metode care țin de nivelul Conștientului, ci prin metode și tehnici care au legătură cu undele Omega, cu Supraconștientul, deci cu Spiritul.

„Mobilis in Mobile”, Contele Incappucciato, Editura Orfeu 2000, București

Mai mult, potrivit științei spirituale alcătuirea și structura ființei umane este aceeași cu cea a Universului, bineînțeles la o scară diferită, așadar cunoscându-ne pe noi înșine, vom cunoaște și Universul, și vice-versa. În consecință, dacă vom crede că divinul există doar la exterior și nu există și în noi înșine prin Spiritul divin, nu pierdem nimic, dar dacă vom crede că divinul există și în noi, vom câștiga enorm.

În călătoria spre Sine și Univers, precum și pentru tratarea unor afecțiuni energetice concomintent cu protejarea de cele negative, se recomandă și metalele medicinale, de pildă cuprul.

Cuprul ne surprinde cu abilitatea sa de a capta frecvențe mari chiar și în cazul câmpurilor electromagnetice slabe.

Deosebindu-se prin culoarea sa roșie caracteristică și care în foițe extrem de subțiri apare, prin transparență, albastru-verzui, acest metal este moale, rezistent la rupere, conduce căldura aproape la fel de bine ca argintul și, de asemenea, electricitatea.

Conducând electronii, cuprul poate genera un câmp electromagnetic mai puternic sau poate fi influențat de un alt câmp electromagnetic existent. Datorită acestei capacități, metalul creează un echilibru în câmpul electromagnetic uman, dar totodată este des utilizat de tehnologia contemporană la firele și cablurile HDMI, USB, ale încărcătoarelor de telefon, ale prelungitoarelor etc., întrucât un singur fir de cupru constituie o antenă doar prin simplul fapt că poate capta undele electromagnetice care ulterior pot fi amplificate folosind un radio sau un televizor.

De exemplu, dacă întindeți un fir subțire de cupru pe o distanță mare, de pildă între două blocuri, se creează diafonie și aveți șanse destul de mari să prindeți frecvența joasă a undelor radio dintr-un județ vecin sau chiar dintr-o țară învecinată și să ascultați știrile și muzica de acolo. Dar, dacă firele de cupru sunt torsadate (două fire răsucite), se elimină efectul de antenă prin anularea interferenței electromagnetice. Cu cât numărul de răsuciri crește de-a lungul unui metru, frecvența radio anterior recepționată nu mai poate fi captată, iar efectul de diafonie este eliminat mai mult. Drept urmare, nu mai există rezonanță, iar interacțiunea pe aceeași frecvență radio dintre circuitele de telecomunicații este perturbată. Semnalele transmise pe un circuit nu mai pot fi perceptibile pe circuitele anterioare cu frecvență joasă și nici ascultarea știrilor și a melodiilor din locația respectivă nu mai este posibilă. Însă, odată cu creșterea numărului de răsuciri a firului, cuprul constituie o antenă pentru noi unde electromagnetice cu frecvențe mai înalte.

Astfel, schimbând frecvența de recepție a undelor electromagnetice și semnalelor radio, s-au putut constata că efectul și structura de răsucire al firului de cupru sunt în directă legătură cu captarea undelor răsucite aferente giganticelor câmpuri magnetice ale corpurilor cerești (sori, planete, găuri negre etc.).

De exemplu, rotirea Soarelui în jurul propriei axe și deplasarea sa prin spațiul galactic determină învârtirea și răsucirea imensului câmp solar, respectiv deplasarea spiralată a plasmei de-a lungul și în jurul liniilor magnetice răsucite.

O structură similară răsucită și spiralată s-a constatat și la puternicul câmp energetic al Pământului. Ca și la astrul luminos, liniile magnetice terestre se curbează, se răsucesc și se spiralează foarte mult în dreptul polilor magnetici; ca atare, ele ies pe la polul sud magnetic, se răsucesc odată cu rotirea în jurul propriilor axe și se îndreptă spre polul nord magnetic. Mai mult, s-a descoperit că o dată la fiecare opt minute liniile magnetice cu polaritate sudică ale câmpului solar sunt atrase și se unesc cu liniile magnetice cu polaritate nordică ale Pământului, moment în care o parte din electronii și ionii gazului electrificat sunt transferați către liniile magnetice ale planetei, aducând astfel, plasmă în atmosfera (stratosfera și ionosfera) terestră.

Aceste rotații și polaritățile opuse ale câmpului magnetic sunt percepute și de animalele și păsările migratoare, motiv pentru care ele cunosc itinerariul de la o destinație la alta, precum și momentul sosirii primăverii în respectivele locații. Procesul deplasării lor este tot unul de ordin diafonic dar la scară planetară, întrucât ele ascultă și se deplasează de-a lungul liniilor și undelor magnetice terestre, așa cum și electronii și ionii circulă de-a lungul liniilor magnetice. Când polii magnetic și liniile magnetice se deplasează pe suprafața planetei, se schimbă și traseul migrator.

Răsucirea și spiralarea predomină și în câmpul electromagnetic uman, drept mărturie fiind propriul ADN, de-a lungul acestor spirale fiind construită întreaga structură a corpului fizic.

Potrivit neuropshiatrului român Dumitru Constantin Dulcan, câmpul energetic spiralat al Pământului, ADN-ul și sistemul nostru imunitar sunt distruse în urma stresului și a gândurilor noastre negative. Acestea din urmă emit radiații nocive în corp, în atmosfera terestră și se propagă mai departe în toate direcțiile în Univers, declașând bolile de care este afectată omenirea.

Numai unirea cu Sinele divin și gândurile bune pot vindeca, întrucât se induce o viteză mai mare de rotație a atomilor în jurul propriilor axe; prin urmare, ADN-ul se va spirala și mai mult, va scădea masa materiei, va crește energia și frecvența de vibrație.

Ființa umană se va afla într-o nouă etapă de armonie și diafonie cu planeta. Utilizând și cuprul, fie cel existent deja în corp, fie sub o formă auxiliară (bijuterie, tehnologie etc.) omul va fi ajutat în procesul său de captare a noilor unde electromagnetice sub toate formele, de exemplu cunoaștere, relații sau evenimente.

Următorul episodCuprul – propagarea gândurilor (II) >>
Acest articol face parte 1 din 10 seria Cuprul
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
Magda

Foarte interesant! Multumim!