S-a descoperit că oamenii care practică serviciul de curățenie prezintă cele mai frecvente boli de respirație și plămâni.
Vin Sărbătorile! Vine Crăciunul, vine și Anul Nou, așa una după alta. Primul lucru la care ne gândim în această perioadă, în special noi femeile, este curățenia de sărbători.
Alegem noi conștient produsele de curățenie? Pare banal subiectul, dar destul de nociv pentru organism. De ce?
Dacă ai observat, produsele de curățenie de pe piață sunt pline de substanțe chimice și toxice dăunătoare organismului. Te-ai uitat pe etichetă la ingrediente? Ai văzut ce conține? Ia un pulverizator de geamuri sau un detergent de rufe și inspectează-i eticheta. Vei fi uimit ce scrie sau poate chiar nu există scrise ingredientele.
Majoritatea produselor de curățenie din supermarketuri pentru:
- baie (chiuvetă, cadă, WC), faianță și gresie;
- parchet și lemn;
- geamuri și suprafețe de sticlă;
- spălat vase;
- rufe, înălbitori și balsamuri etc.
…conțin substanțe chimice și derivați sintetici care nu fac altceva decât să ne distrugă sănătatea.
Primul contact cu organismul este mirosul. Atunci când este desfăcut produsul de curățenie, are un miros izbitor și înțepător. Pentru cei sensibili, așa cum sunt și eu, de cele mai multe ori este nevoie să purtăm mască, chiar dacă geamul este deschis. Eu nu suport chimicalele, mai ales de când am adoptat o alimentație sănătoasă pe bază de plante. Ce s-a schimbat? Mirosul și gustul s-au dezvoltat încât imediat simt chimicalele fie în produsele alimentare, fie în cele cosmetice și nu mai zic în cele de curățenie.
S-a descoperit, printr-un program de cercetare, că oamenii care practică serviciul de curățenie prezintă cele mai frecvente boli de respirație și plămâni datorită inhalărilor de toxine și chimicale din produsele pe care le folosesc zilnic. Vestea aceasta ți-a dat cumva de gândit?
Cum nu pot utiliza produse de curățenie din comerț, tot timpul am încercat sau cel puțin am vrut să folosesc produse naturale care să nu-mi afecteze mirosul. Soluția cea mai simplă și ieftină este:
APĂ + OȚET + BICARBONAT
Dacă vrei și un pic de aromă adaugă câteva picături de ulei esențial și astfel am creat o soluție cu care putem curăța toată casa.
Bineînțeles, dacă ai răbdare și faci o cercetare, poți găsi și produse de curățenie din ingrediente prietenoase, naturale.
Nu uita că aceste produse intră în contact și cu pielea (nu numai cu mirosul), iar pielea este conductorul către sângele din organism. Ce preferi? Să fii sănătos și să folosești produse de la natură sau să fii comod folosind produse din comerț?
Totodată ferește-te de spray-uri/parfumuri de cameră și tot felul de geluri și lumânări parfumate. Te-ai uitat la ingrediente? Nici măcar nu sunt trecute în scris pe etichetă, deci nici nu știi ce conțin și apoi te întrebi de ce există probleme de respirație sau alergii. Tocmai datorită acestor produse care ne ”parfumează” casa.
Acestea pot fi înlocuite cu:
- ardere de plante uscate, lemn de santal, tămâie;
- bețișoare naturale;
- uleiuri esențiale în difuzor etc.
Sensibilitatea, în cazul meu mirosul, la produsele chimice poate fi transformată într-un dar. ”Defectul” nostru de fapt nu este ceva ”rău”, este chiar ceva ce poate aduce îmbunătățiri prin descoperirea unor metode la sensibilitatea noastră și împărtășirea cu ceilalți care se află în aceeași situație și caută răspunsuri.
Sănătate maximă să avem!
PS: în timp ce faci curat în casă personalizează-ți mantra.
De exemplu: ”Curăț casa de energii vechi și o umplu cu lumină.”