Da Vinci, un geniu din viitor? – II
© CC0 / Flickr
Timp estimat de citire: 6 minute

Codul lăsat de Da Vinci în cele două opere ale sale, Cina cea da Taină şi Mona Lisa sunt indicii care îndeamnă la descifrarea unui mare mister.

Dacă ar fi întrebat oricare cetăţean din ţările dezvoltate ale lumii, poate chiar şi cei din Asia sau Africa, dacă au auzit de Da Vinci, cu certitudine ar spune că da, deşi poate nu cunosc prea multe despre cine a fost acesta şi mai ales ce a realizat cât timp a trăit la vremea sa.

Dar dacă au auzit de Da Vinci, însă ei nu cunosc mai nimic despre el, de unde să fi auzit? Cu certitudine din cărţi, de pe internet şi mai ales din filmul Codul lui Da Vinci adaptat după cartea cu acelaşi nume a lui Dan Brown.

Desigur că acest autor a făcut o avere de pe urma romanului său ecranizat, însă întocmai ca şi Bram Stoker, care l-a confundat pe Vlad Ţepeş cu Dracula, la fel şi Dan Brown confundă unele chestii doar de dragul celebrităţii, pornind totuşi de la nişte aspecte reale pe care Leonardo Da Vinci le-a lăsat în unele dintre lucrările sale.

Elementul care a stârnit vii controverse şi care a determinat şi ecranizarea după cartea lui Dan Brown este conţinut în celebra lucrare a lui Da Vinci Cina cea de Taină, la care se adaugă alte indicii ascunse în tabloul la fel de faimos numit Mona Lisa. Dar despre ce este vorba, având în vedere că ecranizarea după romanul lui Dan Brown a exagerat în privinţa acestui mister împingând într-o altă direcţie ideea?

Codul lui Da Vinci aşa cum a fost numit şi de către cercetători, este în realitate o informaţie încriptată despre presupusa genealogie a lui Iisus după momentul crucificării descrise în Biblie.

Următorul episod<< Da Vinci, un geniu din viitor? – I
SURSĂFlickr
Articolul precedentSteaua Vega
Articolul următorOZN – generaţia următoare
Magic şi mistic, două căi complementare prin care adună informaţia şi o transpune ştiinţific şi ezoteric într-o largă paletă informaţională pe înţelesul tuturor. Meer Lyn are o personalitate asemănătoare unui jongleur ancestral.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile