Înţelepciunea proverbelor româneşti
© Cristimilan7 / Romania / Deviantart

Acest proverb, ne arată clar că de cele mai multe ori nu stăpânim complet plata karmică și de aceea rămânem datori pentru viața viitoare.

Un proverb cel puțin ciudat în formularea sa… Ce vrea să spună că „dacă n-ajunge, mai rămâne”…? Aparent nu prea e de înțeles acest proverb, deoarece dacă e ceva ce nu ajunge, ca și cantitate, de unde să mai rămână?

Desigur că acest proverb nu se referă doar la ceva cantitativ și nici la aspectul calitativ. La o primă analiză am înțelege că e vorba de ceva care face referire la o limită, indiferent despre ce este vorba. Căci pot fi luate în considerare chestiuni sociale, financiare, relaționale sau de alt ordin, care se află în legătură cu viața noastră de zi cu zi.

Dacă avem de exemplu ceva, cantitativ sau calitativ și luăm din acel ceva, pentru a da mai departe sub formă de plată, și nu reușim să achităm la acel nivel, ne oprim cu plata. Sau cu chestiunea în cauză. Dar în același timp, nu mai putem pune înapoi suma respectivă pe care am luat-o, deoarece am transformat-o în altceva valoric. Și atunci din ceea ce am luat, deși nu mai e ca înainte, deci „n-ajunge”, mai rămâne. La fel putem spune și despre o sumă insuficientă referitor la ceva ce trebuie să achităm și pe moment nu avem destul, deci mai rămâne de completat.

Dar acestea sunt exemple ușor de înțeles. Să trecem la un nivel mai profund referitor la acest proverb…

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

Articolul precedentStimularea imunității cu ajutorul plantelor
Articolul următorLiniștea spațiului interior
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile