De generaţii
© Agerpres

Aici nu facem politică în acest articol, dar ne raportăm la presupusa integritate a actualului preşedinte al ţării, integritate care vorba lui conu Iancu Caragiale, e sublimă dar lipseşte cu desăvârşire!

Iată un titlu mai puţin obişnuit… La prima vedere aţi putea crede în sinea voastră că nu ştiţi cum să interpretaţi titlul, deşi mintea vă spune clar că sunt două sensuri. Şi aşa şi este!

Dar cine sunt aceşti degeneraţi? Sau de-generaţii? A genera înseamnă a produce, a determina, a da naştere la… la ceva anume. Iar a degenera semnifică o pierdere a unor însuşiri. Deci o pierdere a unei determinări avute în raport cu o cauză anume să zicem.

Dar putem interpreta titlul şi în sensul că de generaţii întregi, mai ales după revoluţia din 89, tot mai mulţi degeneraţi au ieşit la lumină în societatea românească. Şi exemple sunt cu duiumul. De generaţii întregi degeneraţii şi-au făcut de cap. Dar de unde porneşte toată această chestiune a degeneraţilor? Căci aşa cum bine spune un proverb românesc, peştele de la cap se-mpute, altfel zis degeneraţilor de la cap li se trage.

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile