Identitatea și individualitatea sunt cele două fețe ale monedei și prin urmare constituie cele două fațete care ne fac să fim unici, deci singulari.

Miliardele de ființe umane trăiesc în prezent în conglomerate numite orașe, mai mici sau mai mari, fiecare fiind și trăind chiar o viață întreagă doar acolo unde s-a născut. Prea puțină lume, probabil cel mult un 10% din totalul omenirii, reușește măcar o dată în viață să călătorească în alte țări decât cea de origine, fie în concediu, fie datorită treburilor de serviciu.

Evoluția noastră ca ființe raționale și inteligente nu a fost niciodată una ușoară, chiar și în privința celor bogați sau care au avut fel de fel de privilegii, deoarece viața și destinul nu te întreabă câți bani ai sau dacă pe scara socială ești undeva sus deasupra majorității. Astfel fiecare om, indiferent de condiția sa socială, se întâlnește vrea – nu vrea cu aceste aspecte care-i vor defini existența: identitatea, individualitatea și singularitatea. Dacă în privința identității și a individualității majoritatea înțeleg despre ce este vorba, ce este singularitatea?

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile