De la Iisus la Arsenie Boca
Aresenie Boca în grădina mânăstirii Brâncoveanu.
Timp estimat de citire: 7 minute

Ceea ce se ştie mult mai puţin despre spiritul părintelui Arsenie Boca este că el a fost reîntruparea lui Ioan Botezătorul, înainte mergătorul ce anunţase venirea lui Iisus.

Istoria lumii este plină de fapte care mai de care mai semnificative, atât cu încărcătură pozitivă, cât şi cu încărcătură negativă.

Întotdeauna au existat eroi şi răufăcători în această istorie a omenirii şi a Pământului, atât de zbuciumată, atât de plină de lucruri frumoase, dar şi de orori de tot felul, şi de multe ori cei care sunt puşi să consemneze datele oficiale o fac fiind puşi de către cei care manevrează înseşi evenimentele care se petrec în lume.

Aşa este şi în cazul lui Iisus.

De aproximativ 2000 de ani încoace s-a scris despre el şi sunt convins că şi de acum încolo se va mai scrie despre viaţa şi faptele sale încă 2000 de ani în viitor. Şi cu certitudine peste vreo 2000 de ani cronicile viitorului vor consemna despre Iisus ca despre o fiinţă cu capacităţi deosebite, ce a trăit într-o epocă străveche.

Miracolele pe care Iisus le-a făcut la vremea sa au rămas consemnate atât în Biblie, cât şi în texte aprocrife. Mulţi le-au contestat, dar şi mai mulţi le-au susţinut şi până la urmă nu e vorba dacă Iisus a făcut miracole prin magie sau prin ştiinţă, ci cât înseamnă tot ceea ce a făcut el pentru oameni. Deoarece Credinţa, şi nu mă refer la credinţa habotnică de tip religios, este un factor fundamental prin care te regăseşti în relaţia ta personală cu Dumnezeu-Creatorul din tine, aşa cum există el în fiecare formă de viaţă.

Credinţa este motorul existenţei şi al evoluţiei şi pe parcursul vieţii fiecare om, indiferent de religie, trece prin tot felul de situaţii de viaţă care-i pun la încercare credinţa. Şi atunci este important să ne raportăm din acest punct de vedere la cei care ne deschid calea şi ne arată tainele învăţăturii spirituale.

Cei care au venit după Iisus, ca duhovnici şi învăţători spirituali nu au fost prea mulţi, cel puţin în interiorul naţiunii noastre române.

Unul dintre exponenţii spiritualităţii autentice, la noi în România, a fost Arsenie Boca.

Contestat întocmai ca şi Iisus, părintele Arsenie – ce nume predestinat! – a fost prigonit şi obligat de comuniştii postbelici să-şi restrângă aria de influenţă spirituală benefică pe care o exercita asupra oamenilor din jurul său.

Fără a intra în detaliile referitoare la vremurile în care regimul comunist, bazat doar pe materialitate şi principii sociale, prigonea oamenii care dovedeau spiritualitate, putem spune că Arsenie Boca a fost un far spiritual care a luminat în toată România chiar şi atunci când fiind închis le-a dovedit celor care-l asupreau că era foarte corect.

Printre cei care îmbrăţişează cu drag şi sinceritate spiritualitatea autentică este binecunoscut episodul acela când, aflat în celula unde fusese închis, a dispărut în dimineaţa zilei când mama sa urma să fie înmormântată.

Părintele Arsenie fusese înştiinţat despre mama sa că aceasta murise, dar autorităţile nu i-au permis să meargă, chiar sub escortă dacă era necesar, să meargă la înmormântarea ei. Şi pentru că nu i s-a permis în această lume, i s-a permis de Sus, şi vreme de câteva ore a dispărut din celulă.

S-a dat alarma evident pentru că nimeni nu ştia unde dispăruse şi mai ales în ce fel. Între timp cei de la închisoare au dat telefon să vadă dacă într-adevăr avea loc acea înmormântare. Au rămas stupefiaţi aflând că acel eveniment urma să se desfăşoare! După câteva ore părintele a reapărut în celulă spunându-le gardienilor că fusese să-şi conducă mama pe ultimul drum. Deci Arsenie Boca practic se teleportase!

Ce-l oprea să dispară definitiv din celulă, dacă putea să facă asta, pentru a scăpa de prigoana comuniştilor înrăiţi? Căci oricând în orice moment putea să dispară.

Dar părintele Arsenie Boca a ales calea sincerităţii, chiar dacă nu era vinovat absolut de nimic! Doar că autorităţile îl considerau un real pericol deoarece părintele ştia să deschidă minţile şi mai ales inimile oamenilor şi de aceea o astfel de atitudine nu convenea autorităţilor care voiau să controleze totul. Într-un fel a avut cam aceeaşi soartă ca Iisus în vremea sa, la fel de preţuit dar şi hărţuit şi condamnat pe nedrept.

Părintele Arsenie Boca făcea şi minuni, la fel ca Iisus, atunci când venea lumea la el ştia cine va mai veni la el şi altă dată şi cine nu şi chiar le spunea asta, deci era clarvăzător sau „văzător cu duhul” cum se spune.

Miracolele înfăptuite de el sunt asemenea celor făcute de Iisus, şi ceea ce se ştie mult mai puţin despre spiritul părintelui Arsenie Boca este că el a fost reîntruparea lui Ioan Botezătorul, înainte mergătorul ce anunţase venirea lui Iisus. De aceea putea făptui asemenea miracole. Şi să redăm câteva dintre ele.

Articolul precedentArmonicele în Astrologie – II
Articolul următorSpeciile extraterestre umanoide – I
Contele Incappucciato este un fel de jucător multidimensional, specialitatea sa fiind metafizica de gospodină, adică spiritualitatea practică utilă omului în orice ocazie, chiar și când speli vasele!
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
trackback
4 ani în urmă

[…] De la Iisus la Arsenie Boca […]