De la Pământ la Cer şi înapoi
Contele și cu Cici.

Țelul ultim al sacrificiilor pentru binele comun este Unitatea Spirituală.

Azi 4.11.2017 a fost o zi mai aparte. În afară de faptul că din perspectiva religioasă a fost o zi în care s-au făcut multe pomeni, pot spune că am observat multe alte caracteristici la oameni, care stau ascunse mult timp sub masca personalităţii.

În această zi menţionată calendaristic a trebuit să onorez o invitaţie la un asemenea eveniment, pentru că cel plecat din această lume, pentru care se făcea parastasul de 1 an, fusese la viaţa lui un om bun şi care ajutase pe mulţi de-a lungul carierei sale profesionale. Măcar atâta merita în memoria lui.

Şi aici fac o conexiune cu o altă persoană care a făcut parte din redacţia noastră, mă refer la doamna Cecilia sau Cici cum obişnuiam noi să-i spunem.

Un prieten dintre ai noştri ne-a atras atenţia că nu am scris în numărul din octombrie al revistei, la 1 an după plecarea ei spre alte dimensiuni, un articol omagial la adresa doamnei Cici, deoarece câtă vreme a fost în viaţă a făcut mult bine multora, a ajutat, a susţinut, a respectat şi făcut multe sacrificii pentru cei din jur. Desigur, ca orice om trăitor pe Pământ, ca toată lumea, a avut şi greşelile sale ca oricare dintre noi. Dar după ce tragi linia şi socoteşti, poţi constata că ai adunat foarte multe bile albe şi doar puţine bile negre, ceea ce per general chiar e foarte bine.

Ceea ce vreau să subliniez aici este că da! – este necesar ca cei care şi-au sacrificat o parte din viaţa lor pentru binele celorlalţi merită să fie omagiaţi periodic, spre aducerea aminte a meritelor lor. Însă nu trebuie făcut din asta un „capăt de ţară” cum este expresia noastră strămoşească, pentru că până şi în acest caz, modestia şi bunul simţ este necesar să coexiste cu omagierea, nu lauda exagerată adusă acelui spirit plecat dintre noi. Pentru că altfel s-ar întâmpla exact ca în cazul lui Iisus, toţi îl venerează şi i se închină în loc să-l accepte ca pe un foarte înţelept îndrumător şi maestru spiritual, plin de iubire şi de compasiune faţă de întreaga rasă umană. Deci este cazul să fim realişti şi obiectivi.

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Articolul precedentErorile de evoluţie – Alimentația (VII)
Articolul următorMisterele Geto-Daciei
Contele Incappucciato este un fel de jucător multidimensional, specialitatea sa fiind metafizica de gospodină, adică spiritualitatea practică utilă omului în orice ocazie, chiar și când speli vasele!
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile