Prima fotografie este o imagine reală a lui Adolf Hitler iar următoarele cinci au fost realizate de Eddie Senz, un make-up artist din NY, pentru OSS (Biroul de Servicii Strategice) la data de 6 iunie 1944 pentru a arăta că cea mai mică schimbare de înfăţişare poate fi suficientă să pari altcineva.
Timp estimat de citire: 5 minute

Documentele FBI declasificate recent demonstrează că Adolf Hotler a fugit în Munţii Andes în America de Sud după cel de-al Doilea Război Mondial unde a trăit până la bătrâneţe.

Se ştie deja despre faptul că pe data de 30 Aprilie 1945 Adolf Hitler se sinucide în Führerbunker-ul său din Berlin, corpul său fiind identificat la venirea sovieticilor.

Să fi fost oare chiar aşa?

Să trecem peste recapitularea istorică “oficială.”

Ideea e că Hitler n-a murit în buncărul cel vestit aşa cum probabil şi-ar fi dorit multă lume sau cineva vrea să ne obişnuiască cu surprizele. Găsiţi aici documentele oficiale publicate recent pe site-ul FBI pentru cine doreşte să le studieze mai amănunţit.

Aproape că te stârneşte un pic la stomac ideea că Hitler ar fi trăit bine mersi până la adânci bătrâneţi. Dar vedeţi voi, cam asta e şi ideea acestor aşa-zise dezvăluri lente (sau Soft Disclosure). Timpul vindecă sau te face să uiţi. În orice caz, durerea e mai mică.

Când trec 75 de ani, adică o generaţie întreagă, o ştire ca asta nu mai are acelaşi impact emoţional. Asta e, ne-am obişnuit cu atâtea des-conspiraţii în ultimul timp, încât au devenit o normă. “Oricum Sistemul mi-o trage de ani de zile”, îţi spui în sinea ta, dezvoltând treptat o simpatie morbidă pentru proprii tăi călăi. În psihologie se numeşte Sindromul Stockholm. Dar nici asta nu prea mai contează, căci broasca a fiert atât de mult la foc mocnit încât acum e prea târziu să mai sară din oală.

Deci băieţii ştiau

Documentele lansate recent de FBI demonstrează nu numai că sinuciderea lui Hitler și a Evei Braun a fost falsificată, dar au fost şi ajutaţi (că doar nu puteau să fugă aşa de capul lor). Iată că în document apare numele directorului elvețian al Biroului de Servicii Strategice, Allen Dulles.

Într-unul din documente se vorbeşte despre apariţia unui submarin care pleacă spre coasta argentiniană, având la bord oficiali nazişti de rang înalt. Întrebare de baraj: credeaţi că FBI-ul nu ştia despre toată această operaţiune?

De unde şi până unde?

Într-o scrisoare trimisă în August 1945 din Los Angeles către Birou’, un informator relatează detalii uimitoare cu privire la fuga lui Hitler în Argentina în schimbul unei negocieri de azil politic.

Conform relatărilor acestui informator neindentificat, guvernul Argentinei (sau cine e în spatele guvernului) nu numai că l-a primit pe Hitler cu braţele deschise dar i-au oferit şi un loc unde să doarmă liniştit. Au fost oferite informaţii ce priveau atât logistica traseului cât şi detalii fizice despre Hitler şi cei care îl însoţeau.

Şi FBI-ul ce-a păzit?

Chiar şi cu aceste dovezi, submarinul U-530, detalii despre împrejurimile coastei argentiniene, martori oculari, descrieri ale oficialilor germani şi ale lui Hitler… nimeni nu a investigat.

FBI-Hitler-document
CLICK AICI pentru a citi documentul în variantă PDF direct de pe site-ul FBI.gov

Un alt document CIA care atestă prezența lui Hitler în Argentina poate fi găsit AICI.


O imagine a presupusului Adolf Hitler, în 1963, sub pseudonimul Adolph Schuttlemayer

Mai multe dovezi

Un agent CIA, cu 21 de ani de experiență, Bob Baer, descrie ceva similar într-o serie de documentare pentru History Channel numit Vânătoarea lui Hitler, care a fost difuzat în 2015.

Bob Baer şi echipa sa, au afirmat că au descoperit documente despre fuga lui Hitler studiind peste 700 de pagini de documente declasificate ale FBI.

Printre aceste documente se află şi următorul raport (click aici pentru a-l citi). În document, apare cineva pe nume Guydamo trimis pentru a se întâlni cu Hitler și cu partidul său (50 de persoane în total) de îndată ce au debarcat în Argentina, la două săptămâni și jumătate după căderea Berlinului.

Autorul și istoricul, Peter David Orr, a efectuat o serie de interviuri ample cu Aubrey Temples, un veteran medaliat de două ori cu Steaua de Bronz şi Purple Heart. Acesta s-ar fi întâlnit faţă în faţă cu Fuhrerul chiar la data de 30 Aprilie 1945, data când Hitler şi Eva Braun ar fi comis presupusul suicid!

În urma acestor investigaţii şi interviuri Peter David Orr a scos o carte intitulată Eyewitness to Hitler’s Escape.

Testele ADN

Datorită influenţelor Uniunii Sovietice nimeni nu a putut să se atingă de craniul lui Hitler până aproape de 2009, când arheologul Nick Bellantoni împreună cu echipa sa de la Universitatea Connecticut au avut permisiunea să analizeze craniul lui Hitler din punct de vedere al construcţiei osoase dar mai ales din punct de vedere genetic.

Craniul lui Hitler nu numai că nu se potriveşte ca şi proporţie staturii sale dar testele ADN arată că aparţine unei femei. Se poate să aparţină Evei Braun, cu toate că se ştie că ea s-ar fi otrăvit, fără glonţ în cap, precum arată urmele de pe craniu. Rămânem totuşi sceptici în ceea ce priveşte autenticitatea craniului lui Hitler.

Să fi vrut Sovieticii să păstreze craniul ca pe cel mai mare trofeu de război?

Chiar și fostul general și președinte Dwight D. Eisenhower îşi exprimă către Washington preocuparea cu privire la moartea lui Hitler.

Nimic complicat

Reţineţi că nu e mare lucru să-ţi ascunzi identitatea, mai ales pe vremea aceea când informaţia circula mult mai greu ca în ziua de azi.

Adolf Hitler

Prima fotografie este o imagine reală a lui Adolf Hitler iar următoarele cinci au fost realizate de Eddie Senz, un make-up artist din NY, pentru OSS (Biroul de Servicii Strategice) la data de 6 iunie 1944. Deci chiar şi o simplă modificare a aspectului facial îţi poate schimba fizionomia atât de mult încât chiar şi maică-ta poate avea probleme în a te recunoaşte.

Hitler oder Nicht?

Se pare că toate aceste informaţii arată nu numai că Hitler ar fi fugit în Argentina, dar a fost şi ajutat de câtre comunităţile de inteligenţă informaţională, întreaga operaţiune fiind muşamalizată.

Nu este prima oară când un oficial nazist de rang înalt a fost ajutat să scape. Puteţi citi acest articol în limba engleză despre Adolf Eichmann localizat tot în Argentina în anii 60.

De asemenea, pentru cine este interesat poate citi cartea lui Harry Cooper, Hitler în Argentina.

BONUS

Aceasta este casa unde se spune că ar fi trăit Hitler, localizată lângă Lacul Nahuel Huapi, în Patagonia, Argentina, un paradis izolat plin de refugiați nazişti.

Aceasta este casa unde se spune că ar fi trăit Hitler, localizată în Bajia Istana lângă micul orăşel La Angostura, o zonă foarte greu de accesat.

Conacul, numit casa Inalco, este acum pus la vânzare după ce a avut câțiva proprietari, începând cu Enrique García Merou, un avocat din Buenos Aires, cu diferite conexiuni naziste şi oficiali SS. Probabil şi el o simplă rotiţă.

Planurile construcţiei au fost realizate de arhitectul Alejandro Bustillo în Martie 1943 în stil bavarez, foarte similiare cu alte construcţii naziste cum precum Berghof din munţii Alpi.

Imagini cu locaţia Inalco găsiţi pe Hărţile Google.

Mai multe articole de la revista COSMOS

4 COMENTARII

  1. Nu uitați că şi el şi Eva au avut mai multe sosii. Ruşii probabil asta au găsit. Înclin să cred că Hitler ştia deja că războiul este pierdut şi automat şi-a asigurat fuga.

  2. A murit in argentina ..a fost facut un documentar de o persoana privata .am vazut documentarul ..a disparut .acum…dar dovezile erau foarte clare…Hitler nu sa sinucis…

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?