Timp estimat de citire: 3 minute

Nutriția este fundamentală în prevenirea și vindecarea bolilor, iar prima manifestare a dezechilibrelor în organism are loc în intestin.

În ultima lună am vizionat un documentar despre boli autoimune cu medici cunoscuți și mai puțini cunoscuți din Statele Unite, din diverse domenii de activitate. Ce mi-a atras atenția și m-a făcut să mă bucur a fost punerea în aplicare a Medicinii Funcționale, care nu este aceeași cu Medicina Convențională. Voi reda pe scurt informațiile importante de care toți avem nevoie și care ne-au fost ascunse.

Orice fel de boală se manifestă în corpul fizic datorită unui dezechilibru energetic apărut în corpurile subtile. Acest dezechilibru apare în urma unei emoții puternice, a unei suferințe sau traume, care nu a fost acceptată sau transformată (alchimizată). Iertarea, binecuvântarea situației și persoanelor implicate inclusiv pe noi înșine, învăluirea cu lumină sunt metode care ne ajută să transformăm orice problemă prin care trecem. Și chiar dacă ne dăm seama de problemă, în unele cazuri ne este destul de greu să ne vindecăm.

Toți medicii sunt de acord că nutriția este fundamentală în prevenirea și vindecarea bolilor, iar prima manifestare a dezechilibrelor în organism are loc în intestin. Am scris în alte articole despre cum să mâncăm curat și chiar exemple de meniuri.

Cum apar și cum trăim sau chiar ne vindecăm de bolile autoimune?

 • Apar de obicei când ne simțim singuri, izolați, atunci când nu ne iubim pe noi înșine și din lipsa de compasiune la adresa proprie;
 • Sunt influențate de stres și dietă – mâncărurile inflamatorii;
 • Din studiile efectuate reiese că se manifestă mai mult la femei;
 • Infertilitatea este o problemă a bolii autoimune de tiroidă, sarcina și chiar copilul născut pot avea probleme;
 • Există 3 principali declanșatori: alergii la o substanță, microbi și toxine;
 • Alți factori declanșatori: deficit imunitar, factori genetici, hormonali și de mediu;
 • Apar când sunt probleme intestinale, mucoasă disfuncțională digestivă, malabsorbție, maldigestie – balonare după masă, intoleranță, mâncare nedigerată, tranzit intestinal – diaree sau constipație;
 • Deficiența sau malabsorbție a vitaminei D;
 • În funcție de genetic, din studii reiese că grâul poate produce distanțare între celulele intestinului și duce automat la un intestin permeabil/cu scurgeri. Dacă există astm, schizofrenie, scleroze multiple, celiac, eczeme sau boli de tiroide, elimină grâul din alimentație minim 30 de zile și vei vedea rectificări;
 • În organism nu se mai produc atât de mulți anticorpi împotriva glutenului și produselor lactate;
 • Când există un exces de anticorpi aceștia pot ataca organe sau țesuturi sănătoase în organism.
 • Există 7 alimente ce trebuie eliminate din dietă: 3 principale (gluten, lactate și soia), alune, porumb, ouă și zahărul artificial.

Odată boala apărută, se recomandă (bineînțeles aceste recomandări sunt utile și pentru prevenirea bolilor):

A) Dieta/Alimentația:

1) Eliminarea glutenului (inflamatoriu, este nedigerabil, deteriorează intestinul, hrănesc bacteriile nefavorabile, stimulează sistemul imunitar în producerea de anticorpi) și eliminarea lactatelor din dieta timp de cel puțin 30 de zile. Medicii susțin că „iaurtul este cel mai mare rahat din lume”. Recomand de asemenea cartea „Studiu China” pentru mai multe informații și studii pe lactate.

2) Eliminarea de ouă, zahăr mai puțin sau deloc mai ales atunci când sunt boli autoimune de piele, acnee, psoriazis, (recomandare făcută și Medium Medical Anthony William). Pot fi înlocuite cu grăsimi sănătoase. Zahărul rafinat influențează hormonii.

3) Consumul de fructe mai ales citrice și antioxidanți precum afine, mure, căpșuni, dar și banane.

4) La masă în farfurie să avem cel puțin o jumătate de cantitate de mâncare alcătuită din legume crude, împreună cu proteină și grăsimi sănătoase (avocado, nuci, etc.).

5) Consumă broccoli (și alte legume din aceeași familie de legume) cel puțin la 3 mese pe săptămână.

6) Lichide: apa fără fluor cu puritate mare (dacă se poate apă de râu sau folosește o cană bună de filtrare a apei, adaugă cristale în ea, binecuvântează apa, umple-o cu lumină), ceaiuri, sucuri naturale preparate în casă.

7) Suplimente:

 • Vitamina D minim 3000-4000 UI/zi și/sau expunere la soare cel puțin 10-15 minute (lipsa de vitamina D s-a demonstrat că este principala cauză a bolilor; balansează celulele T, extrage calciul din intestin, foarte benefic sistemului imunitar, antiinflamator, vindecă intestinele și microbiomul – bacteriile bune);
 • Magneziu (caută citrat cu absorbție ușoară);
 • Zinc (gluconat este absorbit de organism în proporție de aproximativ 75%, foarte bun în probleme respiratorii);
 • Vitamina B12 împreuna cu tot complexul de vitamine B. Pentru problemele cu tiroida se mai adaugă Fier împreună cu vitamina C pentru o mai bună absorbție.

8) Probiotice și enzime.

9) Detoxifierea ficatului.

B) Mediul inconjurător:

1) Analizează ce e toxic în mediul în care trăiești:

 • Substanțe sintetice și toxine (produse cosmetice, de îngrijire și curățare corporală, parfumuri, produse de curățenie, lumânări și spray-uri parfumate, etc.);
 • Expunere la pesticide, mediu poluat (ex: dacă mănânci un măr cu pesticide, trebuie să detoxifici ficatul);
 • Câmpuri electromagnetice (cuptoare cu microunde, wireless, antene, stâlpi de tensiune înaltă în zonă etc.);
 • Vezi persoanele cu care îți petreci cel mai mult timp în casă și la serviciu.

2) gestionează-ți stresul, stările de spirit.

3) meditează, roagă-te cu intenție de vindecare.

4) ieși în natură, mergi cu picioarele goale, sprijină-te de un copac, curăță aura, stai lângă o apă curgătoare.

5) dacă îți permite organismul fă exerciții fizice, dacă nu, plimbări cel puțin 30 min.

Sănătate maximă să avem!

Articolul precedentTarotul și numele
Articolul următorPierderea fragmentelor de suflet
Un om idealist, sincer și de partea dreptății, încă de mic copil citește ingredientele de pe etichetele produselor. Valurile dese ale schimbării din viață i-au adus înțelegere și compasiune aducând omului lumină și zâmbete.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile