Despre discipoli
© Pixbay


Discipolii moderni în loc să-şi folosească propria conştiinţă, înlocuiesc asta cu folosirea mentalului şi când se apucă să aplice o tehnică învăţată nu obţin rezultatul pe care-l aşteptau.

În prezentul nostru deşi s-au scris foarte multe cărţi care au fost traduse în multe ţări în peste 30 limbi, deşi se ţin seminarii de dezvoltare spirituală şi a acestor capacităţi spirituale, foarte multă lume care frecventează asemenea locuri, şi care parcurg diferite tehnici care mai de care mai pompoase ca nume şi sonoritate, nu se aleg cu mare lucru deoarece rămân tot la stadiul de ne-manifestare a capacităţilor spirituale. Şi unii discipoli ai unor maeştri din diferite ramuri ale spiritualităţii – reiki, şamanism, theta healing etc. se trezesc într-o situaţie confuză, că nu reuşesc să acceseze prea mult planurile subtile despre care învaţă pe la seminarii.

Desigur că o asemenea chestiune se întâmplă deoarece aproape toţi cred că trebuie să treacă aceste informaţii şi tehnici învăţate prin filtrul minţii, mai ales că la multe cursuri, chiar dacă acestea sunt din domenii diferite, de exemplu bioenergia şi autosugestia, cei care predau asemenea cursuri îi induc la rândul lor într-o mare eroare pe cursanţi.

Aceşti aşa zişi ghizi sau învăţători preiau şi ei la rândul lor, fără să cerceteze amănunţit o serie de termeni spirituali uzitaţi în literatura din domeniu, preiau un termen pe care budiştii îl exprimă în limba lor desemnând – în traducere liberă, unul dintre corpurile noastre subtile. Budiştii l-au preluat la rândul lor de la hinduşi, din sanscrită, care aşa cum spuneam era limba adusă de pelasgi pe meleagurile Indiei străvechi. Şi ce termen folosesc actualmente învăţătorii spirituali moderni?

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

   

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?