Acest proces de reabilitare energetică poate dura uneori și ani de zile și poate continua chiar și după moartea corpului fizic.

Toate terapiile pe care le numim holistice ajută la deblocarea centrilor de energie și la o înțelegere mai bună privitoare la felul în care funcționăm ca oameni în raport cu forțele cosmice. Aceste terapii nu vindecă (nicio terapie nu o face cu de la sine putere) ci doar ajută corpul să își facă mai bine treaba din punct de vedere al circulației limfatice și sangvine, al metabolismului, al imunității, al tuturor sistemelor implicate în procesul vieții.

Oamenii întreabă de multe ori dacă aceste terapii chiar funcționează. Cu siguranță că terapii vechi de câteva mii, așa cum este cazul acupuncturii, presopuncturii sau reflexoterapiei funcționează, altfel ele nu ar mai fi existat. În țara noastră avem o tradiție deosebită în fitoterapie, care ușor, ușor se uită, înlocuită fiind de metode mai rapide și facile, care urmăresc mai degrabă un rezultat în starea emoțională a unui om și mai puțin o redresare a lui reală din punct de vedere energetic.

De ce unii oameni răspund mai bine la aceste terapii și alții nu, acest lucru este legat de mulți factori. Unii țin de calitatea și profesionalismul terapiei și terapeutului, altele sunt legate de starea de sănătate a celui care primește aceste servicii.

Mai sunt și alți factori, mai subtili și mai greu de înțeles de către majoritatea oamenilor. Corpul nostru fiziologic este dependent de activitatea altor corpuri, mai subtile, care la rândul lor sunt sub influența unor frecvențe și mai înalte și mai profunde, din straturile universurilor, pe care mintea noastră este departe de a le cuprinde.

De multe ori, paradoxal modului nostru de a privi lucrurile, boala, durerea, suferința sunt doar mecanisme de reglaj, care împiedică degradarea sufletului și îmbolnăvirea acestuia. Cu alte cuvinte, o boală nu are neapărat o conotație negativă, ci ajută la restabilirea unui echilibru pierdut între fizic, suflet și spirit. Toate sistemele vii funcționează după aceleași reguli și boala există și la nivel mineral, vegetal și animal. Cam acesta este motivul pentru care unii dintre noi vedem ceea ce numim rezultate vizibile și durabile după câteva ședințe de tratament, iar alții nu.

Cred că în perioada care va urma vom privi medicina mai degrabă ca pe un mod de viață decât ca pe un simplu act de reparație a daunelor.
Moralitatea divină și aspirația onestă spre o viață spirituală reprezintă baza oricărei terapii holistice și a vieții oricărei ființe. Tratamentul începe de fapt cu o schimbare lăuntrică a oricărui om care dorește cu adevărat vindecare. Calitatea oricărei terapii și gradul de specializare a unui terapeut pot aduce lucruri infime unei ființe care nu dorește cu adevărat o schimbare interioară. Mulți vedem într-o terapie un fel de țap ispășitor și ne este mai ușor să spunem că nu funcționează, decât să recunoaștem propria incapacitate de a ne alinia la firescul lucrurilor. Chiar și o plantă de leac consumată de sute de oameni poate avea sute de reprezentări ale beneficiilor ei, pe grade diferite de manifestare.

Unii oameni au blocaje energetice care vin din greșeli de suprafață în fața legilor cosmice și care pot fi reglate cu o terapie oarecare și înțelegerea mecanismului de funcționare a acestor legi. Alți oameni au încălcări mai serioase, cu profunde urmări în câmpurile de energie subtile. Aceștia nu se pot trata doar cu nutriție, medicamente și terapii naturiste, ci trebuie să își remedieze ceea ce au stricat în plan subtil. De multe ori, reabilitarea se face prin suferință și un proces lăuntric de smerenie și căință, care facilitează deschiderea unor canale de energie care purifică sufletul. Abia după ce corpul sufletului primește mai multă energie subtilă, cel fizic se reface și se revitalizează.

Acest proces de reabilitare energetică poate dura uneori și ani de zile și poate continua chiar și după moartea corpului fizic, sufletul continuând să aibă o viață a lui și după acest proces inerent în evoluția spirituală.

5 2 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile