Ana Oprea Hiponoza Regresiva
«Orice hipnoză este o autohipnoză. Voluntară sau involuntară. Atunci când “visăm cu ochii deschiși”, citim o carte sau ne uităm la un film care ne captivează, putem intra involuntar într-o stare hipnotică.»

Ana Oprea este hipnoterapeut și practică regresia hipnotică (sau hipnoza regresivă), o metodă terapeutică puțin înțeleasă chiar și în ziua de azi. Are peste 100 de ședințe de hiponoză publicate pe internet de unde puteți extrage informație spirituală prețioasă. Mai multe detalii despre Ana puteți găsi în interviu și pe pagina sa de Facebook.

Lectură revelatoare!


  • Bine te-am găsit, Ana! Cum a început această pasiune? De ce ai ales să practici hipnoza regresivă?

Am avut șansa de a-mi aminti experiențele în afara corpului fizic încă din primii ani de viață și atunci perspectiva mea asupra lumii ce ne înconjoară a fost diferită de ceea ce ni se spune sau învățăm la școală.

De abia în jurul vârstei de 5 ani am conștientizat limitările corpului fizic, când am observat că după ce revin în corp, nu mă pot ridica în aer și nici nu mai pot vedea prin pereți. Îmi amintesc că plângeam în hohote și îi spuneam tatălui meu că mă simt închisă în corp. Tatăl meu m-a ascultat cu atenție și mi-a explicat cu blândețe și fără să mă judece cum sunt lucrurile în lumea fizică și cum oamenii nu discută despre astfel de experiențe. Mult mai târziu am aflat că și tatăl meu avea experiențe din aceeași categorie.

De a lungul anilor am accesat diverse lumi în afara planului fizic și în același timp am conștientizat că această viață este o ocazie unică de a experimenta și de a mă cunoaște. În dorința de a găsi explicații pentru existența umană și creația în care experimentăm, am studiat în anii adolescenței atât biologia, cât și Biblia.

Alegerea de a studia medicina a venit firesc, informațiile din acest domeniu erau necesare pentru parcursul meu. Am cunoscut mulți oameni bolnavi și pentru că starea de sănătate este cea naturală, originală, am avut tot timpul dorința intrinsecă de a înțelege ce anume ne deviază de la această stare și care sunt mecanismele prin care ne putem vindeca. O mare parte din ceea ce sunt astăzi, ca și personalitate, se datorează anilor de studiu și practică în domeniul medical, dar și sutelor de examene prin care am fost evaluată și m-am autoevaluat.

Ana

Pasionată de domenii precum medicina internă, bolile infecțioase sau medicina de urgență, am căutat tot timpul excelența în studiile mele. Am înțeles ca deși sunt situații care necesită intervenții asupra corpului, unele în urgență, medicamentele utilizate în medicina alopata nu vindecă. Prin substanțe chimice sunt blocate simptome ale unor boli sau este susținut corpul fizic până se poate vindeca singur. Uneori efectele adverse ale medicamentelor sunt mai nocive decât boala în sine. Acel îndemn care subliniază că primul lucru de care trebuie să avem grijă, este să nu facem rău (primum non nocere), este frecvent încălcat în practica medicală. Deși lucram în spital ca medic, atunci când eu aveam o problemă medicală alegeam tratamentul homeopatic, care acționează la nivelul corpului energetic.

După ce am obținut prin concurs un post pentru a mă îndrepta spre o cariera universitară, am conștientizat că va trebui să predau mai departe viitorilor medici informații pe care le consideram limitate. Acela a fost momentul când am decis să aleg un alt drum în căutările mele.

Boala cu care s-a confruntat tatăl meu în ultimele luni de viață, și experiența pe care am avut o alături de el în perioada în care a fost pacient în spital, m-a determinat  să caut alte variante pentru o vindecare profundă. Tatăl meu este cel care m-a îndrumat și m-a susținut în această direcție.

După ce el a părăsit corpul fizic, am urmat mai multe cursuri de hipnoză simplă sau regresie hipnotică în țară sau în diverse colțuri ale lumii. Pentru a îmbunătăți încontinuu metoda mea de lucru și a o aduce în rezonanță cu ceea ce eu știam și experimentasem, am urmat cursuri de explorare a conștiinței, vedere la distanta (remote viewing), ieșiri din corp clasice sau “deplasări” instantanee în diverse puncte spațiu-timp (“out of body”), cursuri de ascensionare sau de vindecare a liniei timpului, metode de autovindecare sau de a facilita altora propriul proces de vindecare, vindecare transgenerațională (pe familie) și la nivel de ADN. Am experimentat personal, ca și client, zeci de sesiuni de hipnoză regresivă prin metode diferite, dar și multe alte tipuri de terapii pentru propria-mi vindecare și a familiei. Aceste  procese m-au ajutat să cunosc atât mecanismele de lucru, dar și avantajele sau limitele diverselor tipuri de terapii.

Este de dorit ca vindecarea să aibă loc la nivel de suflet. Ea se poate reflecta sau nu în corpul fizic. Am înțeles de a lungul anilor că există persoane care nu văd dincolo de corpul fizic, nu cred în existența sufletului și atunci medicina alopata sau psihoterapia sunt singurele posibilități pentru a-i susține atunci când ei doresc să se vindece.

Fiecare persoană își alege terapia potrivită în raport cu propriul nivel de cunoaștere și conștientizare. Important este să trăim în echilibru cu noi înșine și să ne asumăm alegerile pe care le facem.

Între timp am condus sute de sesiuni de regresie hipnotică, iar metoda mea de lucru a evoluat continuu. Hipnoza regresivă este metoda care îmi permite să combin diverse tehnici de lucru și în același timp să las procesul să se desfășoare natural în raport cu ceea ce clientul este pregătit să conștientizeze și să transforme. Mintea este cea care creează limite, iar limitele pe care nu le înțelegem sau nu le transcendem, pot deveni zidurile propriei închisori. Cheia pentru eliberare este conștientizarea.

0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
Niai

Superbe info