Când impui democrația este același lucru ca atunci când impui o informație sau un regim totalitar.

Este amuzant cum unele agenții media se sperie de abundența teoriilor conspirației și de ridicarea la putere a liderilor extremiști (de dreapta și de stânga). Aceste efecte sunt cauzate de modul în care ne-am construit societatea, pe bază de informație distorsionată astfel încât să dea bine, pe mimă, pe lăcomie, pe disperarea după putere și pe manipulare.

“Se spune că cine își uită trecutul, este condamnat să îl repete” (conform afirmației lui George Santayana – filozof, scriitor și eseist de origine spaniolă). Eu vin și spun în continuarea acestui citat că omul nu dorește să își perceapă trecutul din aceleași motive pentru care nu dorește să se decondiționeze de programele toxice provenite din copilărie, ar simți durere și suferință și astfel s-ar vulnerabiliza și ar ajunge să aibă statutul de om, nu de cel/cea de deasupra celorlalți.

Ar trebui să renunțe treptat la toate pârghiile manipulatoare de care s-a folosit până atunci, învățate în copilărie și perfecționate la vârstă adultă. Asta se întâmplă și în societatea noastră, ar trebui să renunțăm la toate pârghiile toxice (pentru populație) care ne îngreunează viața și ne îmbolnăvesc fizic și psihic și oferă resurse și putere unora de la vârf. Tu crezi că ei vor să renunțe la putere și resurse?

Atunci de ce ne mai întrebăm de haosul din jur și de dezechilbrele din jur? Credem că le putem rezolva prin impunerea legii și prin forțarea oamenilor să se alinieze la informațiile mainstream și la principiile democrației? Când impui democrația este același lucru ca atunci când impui o informație sau un regim totalitar. Tot impunere este, doar că la un alt nivel.

Cui pe cui se scoate este o altă zicală care aici însă nu are relevanță. Nu putem să sperăm că folosind aceleași unelte vom avea rezultate diferite. De aceea promovez conștiența, cu cât mai mulți indivizi devin conștienți de potențialul lor creativ, de geniul lor nativ, cu atât avem șanse să creăm o masă critică ce va susține umanitatea pentru a nu se autodistruge. Altfel, doar amânăm inevitabilul…

Democrația este într-adevăr atacată pentru că această democrație este un simulacru, o piesă pusă bine în scenă de regizori pricepuți. Ceea ce experimentezi acum nu este libertate, este sclavie consimțită, omul este pregătit de mic, prin așa zisă educație, să își dorească să fie sclav.

Însă timpurile se schimbă și toate aceste mecanisme disruptive, printre care și teorii ale conspirației, fac omul să iasă din programele sale și să se perceapă mai atent și la fel să perceapă mai atent exteriorul. Aceste teorii ale conspirației reprezintă medicamentul potrivit pentru o societate bolnavă.

Acest medicament are efecte adverse nasoale, de multe ori este contrafăcut, nu este benefic pentru organism însă trezește omul pentru a se ocupa de Sine și a ieși din programele impuse de cei din jur. Nu toți vor ieși din Matrix, eu sper că suficienți încât să se creeze acea masă critică. Restul se vor canibaliza reciproc între ei pentru rămășițele de bani și putere pe care cei din vârf le mai aruncă din când în când.

E de contemplat…

0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile