Destinul – o ipoteză şocantă!
© Ion Chiosea / 123rf
Timp estimat de citire: 4 minute

Chiar dacă s-au scris foarte multe cărţi despre destin, oamenii continuă să-şi pună această întrebare: ce este destinul?

Odată cu dezvoltarea ştiinţei şi tehnologiei omul a pătruns în miraculoasa lume microscopică a fiinţei sale. Desigur că în mod paradoxal, pentru maeştrii spirituali din străvechime această lume microscopică nu era deloc necunoscută şi am putea să ne punem întrebarea de unde şi în ce fel au ajuns să o cunoască, dacă nu dispuneau de instrumente moderne de investigaţie aşa cum avem noi azi?

Ei bine, maeştrii din străvechime se bazau pe clarviziune în incursiunile lor în tainica lume microscopică umană, şi dacă aveţi dubii vă reamintesc faptul că şi noi avem o astfel de persoană, Valentina Gârlea de la Iaşi sau clarvăzătoarea oarbă cum a mai fost numită. Ea vede, aşa cum stă mărturie în cartea lui Florin GheorghiţăFenomenul Valentina – toate nivelele cuantice şi subcuantice ale fiinţei umane. Deci dacă ai acest dar sau îl poţi dobândi prin practică, poţi observa cu ochiul minţii nivelele subtile ale propriei persoane sau ale altora.

Pornind de la aceste aspecte să ne îndreptăm atenţia către asemenea aspecte care se manifestă permanent, deşi noi nu suntem pe deplin conştienţi de asta, la nivel de ADN. De ce?

Cercetările de ultimă oră demonstrează că tot ceea ce trăim noi se află stocat în ADN-ul personal.

Expresia noastră populară din strămoşi „aşa i-a fost scris” poartă în ea un tâlc ancestral, greu de descifrat fără ajutorul ştiinţei de azi.

În primul rând această expresie „aşa i-a fost scris” aminteşte de limbajul folosit de către geneticieni atunci când lucrează cu diferite mostre de ţesuturi, în cursul anumitor proiecte.

Una dintre modalităţile prin care se pot obţine mutaţiile genetice de exemplu este rescrierea secvenţei cod sau a unor porţiuni din informaţia scrisă în ADN. Altfel spus putem să rescriem secvenţe întregi din codul nostru genetic dacă avem probleme de sănătate sau mai mult de atât, dacă intenţionăm să ne schimbăm destinul.

Iată că am ajuns într-un punct interesant al problemei.

Cercetătorii geneticieni de la universităţile Harvard şi Massachusetts Institute of Technology au pus la punct un program prin care pot realiza schimbări majore în structura ADN a unei celule.

Astfel metoda pusă la punct de echipele celor două institute de cercetare se numeşte “găseşte şi înlocuieşte”, ceea ce duce la ideea că foarte multe secvenţe ale codului genetic pot fi rescrise complet. Ori ştim că acest cod genetic al nostru, aşa cum s-a perpetuat de la primii oameni din preistorie şi până azi, poartă în el o sumedenie de aspecte la nivel informaţional, înfăşurate acolo la nivel cuantic în spiralele ADN-ului: caracterul, temperamentul, culoarea părului, a pielii şi a ochilor, abilităţile, reacţiile emoţionale, mentalitatea şi multe altele.

Decenii la rând cercetătorii au demonstrat că mediul în care creştem şi suntem educaţi influenţează modul în care, din ADN-ul nostru, toate aceste aspecte se manifestă prin atitudine, mentalitate, concepţii, reacţii emoţionale, sentimentale, sociale etc. Dar noi reacţionăm din toate aceste puncte de vedere pentru că aşa e scris propriul program ADN, iar ceea ce vine din exterior ca forme de influenţe sunt doar reacţiile la tiparul nostru comportamental înscris în ADN prin secvenţele specifice existente în nucleotide.

Este fascinant să descoperim că într-adevăr destinul nostru este scris în ADN sub formă de informaţie structurată pe multe nivele. Dar aşa cum au demonstrat oamenii de ştiinţă de la institutele de cercetare menţionate, calea spre schimbarea multor chestii la fiinţa umană este deschisă. Desigur că vorbim aici despre schimbarea destinului, deşi subiectul este atât de vast încât n-ar încăpea într-o carte academică de 500 de pagini, cu implicaţiile şi explicaţiile de rigoare.

Dar chiar dacă s-au scris foarte multe cărţi despre destin, oamenii continuă să-şi pună această întrebare: ce este destinul?

Este evident că poţi citi multe cărţi şi dezbate cu mulţi alţii pe tema asta, dar destinul este ceva pe care-l trăieşte fiecare personal. Şi dintr-o astfel de perspectivă, dacă fiecare este unic în felul său conform structurii sale genetice, rezultă că ceea ce este scris în ADN-ul fiecărui om este unic şi irepetabil.

Dacă putem descifra multitudinea de secvenţe informaţionale din propriul ADN, fiecare secvenţă de ce anume este responsabilă, atunci s-ar putea să facem un pas foarte mare în evoluţia speciei umane. De ce de exemplu dacă doi oameni la naştere se nasc în aceleaşi condiţii, peste ani şi ani de zile unul devine mare director de companie, iar celălalt doar un simplu funcţionar? Să fie doar educaţia şi pregătirea resposnabile de asemenea rezultate? Parţial adevărat, căci fiecare din cei doi învaţă şi se pregăteşte, aspirând la ţeluri măreţe pentru propria existenţă. Şi atunci ce face diferenţa? Doar mediul familial şi educaţia primită acasă? Şi aici răspunsul este la fel – parţial! Căci vorbim despre informaţia codificată în ADN-ul celor doi indivizi, şi această informaţie începe să se deruleze pe măsură ce, după naştere, persoana respectivă îşi trăieşte existenţa în lumea acestei planete.

Ipoteza şocantă legată de destin, şi anume că n-ai cum să-l schimbi, devine astfel lipsită de temei, căci dacă avem posibilitatea de a schimba de exemplu secvenţa de ADN care ne face să fim, să zicem, un simplu bibliotecar, cu o secvenţă care ne face să fim un bun manager la o companie mare, atunci putem spune clar că destinul nostru se schimbă. Se modifică astfel multe şiruri de informaţie, care determină la rândul lor modificări neurochimice, ale traseelor neuronale, ale memoriei, mentalităţii, logicii, creativităţii etc. încât în cele din urmă, deşi pe dinafară putem arăta la fel, la interior avem posibilitatea de a deveni cu totul alt om.

Este asta o joacă de-a Dumnezeu?

Dacă am ajuns să descoperim asemenea realităţi microdimensionale, ni se permite totuşi să experimentăm în baza unei asemenea cunoaşteri?

Când Sinele spiritual vine la întrupare, având cu el sufletul şi conştiinţa care păstrează informaţiile din vieţile anterioare, toate acestea se grefează în ADN-ul biologic. Astfel că tot ceea ce este înscris în secvenţele de ADN ca fapte, trăiri şi experienţe, provin de la nivelul spiritului, iar caracterul, temperamentul şi reacţiile emoţionale provin de la părinţi  în mod ereditar.

Astfel, dacă moştenirea spirituală karmică de la nivelul Sinelui spiritual este obstrucţionată de moştenirea ereditară, există riscul să nu ne realizăm în viaţă, dacă din Sinele spiritual avem înscrisă devenirea noastră ca împlinire. Doar dacă vom începe să ne studiem propria structură deluşind-o, doar atunci vom cunoaşte Adevărul care ne va elibera, precum a spus Iisus. Şi cum putem face asta? Cum putem să ne schimbăm destinul în ceva mai bun? Aflăm în numărul următor…[/ihc-hide-content]

Următorul episodDestinul – o ipoteză şocantă! – II >>
SURSĂ123rf
Articolul precedentCardamomul – ingredientul unei vieţi împlinite
Articolul următorSteaua Vega
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
trackback
3 ani în urmă

[…] Destinul – o ipoteză șocantă! […]