© Pixabay
Timp estimat de citire: 3 minute

Politicienii acestei ţări sunt asemenea tractoriştilor de la sate, care indiferent ce se întâmplă, trec cu tractorul peste brazda socială.

De-a lungul acestei primăveri am stat şi m-am uitat la diferite chestiuni care s-au întâmplat în ţara noastră. Şi pot să spun că suntem într-adevăr ţara paradoxurilor sociale, pentru că nu poţi să afirmi altceva văzând ceea ce cu toţii am văzut zi de zi la televizor.

Am mai scris în urmă cu ceva timp un articol la această rubrică, tot cu un titlu similar, dar de data asta consider că deja s-au depăşit toate barierele logicii, bunului simţ, raţiunii şi umanului. Această campanie belicoasă pentru referendum şi pentru alegerile parlamentare a scos tot ce este mai urât din unii oameni. De la Procurorul General – un fost tractorist ajuns peste noapte procuror în vremea lui Ceauşescu – şi până la preşedintele statului, mulţi din această tagmă a fonfilor, bâlbâiţilor şi guşaţilor cum bine spunea Eminescu, au apărut mai peste tot pe ecranele televizoarelor şi cu discursurile lor agresive, ţipătoare şi isterice au generat în masele de simpatizanţi energii karmice negative. Atât de-o parte, cât şi de cealaltă a simpatizanţilor celor de la guvernare care au făcut mitinguri electorale, s-a produs aceeaşi reacţie de acumulare de energii karmice negative. Singura diferenţă este că cei de la guvernare s-au mai străduit să realizeze lucruri folositoare, dar este atât de mult de reparat în ţara asta după dezastrul lăsat de Băsescu în cei 10 ani, încât sunt necesare două generaţii pentru a reuşi repunerea lucrurilor în făgaşul normal.

Şi în sensul celor menţionate mai sus, vă dau un singur exemplu de detractor-ist care şi-a vândut conştiinţa şi sufletul pentru faimă deşartă. Nu-i voi da numele, căci şi aşa este un ”acoperit” în presa audio-vizuală. Însă acest moderator de emisiune în urmă cu ceva luni de zile, îi înjura şi bălăcărea de mama focului pe cei de la partidul pe lista căruia în cele din urmă a fost pus numărul 1 pentru alegerile europarlamentare. Paradox curat, aşa-i?

De multe ori am spus că nu facem politică, dar că putem comenta efectele karmice ale politicii asupra cetăţenilor României. Sunt lucruri concrete acestea care se întâmplă, mai ales în planul subtil al existenţei.

Cei din opoziţie incită la violenţă şi la presiuni auspra guvernului, pentru a lua puterea cu japca. Discursurile belicoase, ţipetele şi urletele isterice din campanie ale acestor detractor-işti, inclusiv la nivelul preşedintelui de la Cotroceni, denotă în realitate caracterul lor infam, mizerabil, întocmai ca un tractorist de la ţară. Dacă te duci pe la sate şi vezi un tractorist cum ară cu tractorul şi te duci la el să vorbeşti cu el, tractoristul se comportă de parcă ori nu te aude, ori te ignoră, căci el are o treabă de făcut. Are de arat ogorul. Şi atitudinea lui indiferentă îţi dă impresia că omul e prea ocupat ca să te mai bage în seamă. Aşa şi cu detractor-iştii din politică. Peste tot li se atrage atenţia că bat câmpii, că sunt agresivi şi isterici, dar ei continuă să ”are” cu plugul nesimţirii lor peste ogorul social românesc, provocând dezbinare, ură şi culmea este că fac toate astea folosindu-se de lege.

Aş putea spune după 20 de ani de observaţii îndelungate şi temeinice că 90% din politicienii acestei ţări sunt asemenea tractoriştilor de la sate, care indiferent ce se întâmplă, trec cu tractorul peste brazda socială. Nu contează că ei mint, nu contează că ei înşeală şi fură cu legea în mână, ei ară ogorul social. Până când…? Până vor rămâne fără carburant şi când va fi asta, vor veni la noi să le dăm iar carburant, adică voturile, şi atunci după toate aceste nemernicii făcute de trei decenii încoace, o să le spunem simplu şi direct: ”NU!” Şi dacă toţi românii le vor spune ”NU!”, dar absolut toţi, să-i vedem cu ce-şi vor justifica rămânerea în funcţii. Doar aşa vom schimba cu adevărat lucrurile în România.

Articolul precedentCeauşescu şi extratereştrii – Draconienii (VI)
Articolul următorRevista COSMOS Nr. 142 – Mai 2019
Magic şi mistic, două căi complementare prin care adună informaţia şi o transpune ştiinţific şi ezoteric într-o largă paletă informaţională pe înţelesul tuturor. Meer Lyn are o personalitate asemănătoare unui jongleur ancestral.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile