Noosfera

Noosfera umană este simbolizată astrologic vorbind de către Uranus, care este semnificatorul Liberului Arbitru și al Conștiinței Umane Colective.

Conform Dicționarului Explicativ al Limbii Române, noosfera este învelișul spiritual al Pământului reprezentat de omenire, mai exact de activitatea inteligentă a acesteia.

Conform cu datele istorice înregistrate din primii ani ai erei peștilor și până acum, au fost peste 100 de mari războaie desfășurate în toată lumea, dintr-o parte în alta a civilizației umane. Dacă împărțim 2000 de ani la 100, avem o medie de 20 de războaie per secol, deci de-a lungul fiecărui veac omenirea omenirea a fost permanent zbuciumată, tulburată de atâtea pofte de preamărire și cucerire din partea multor minți nebune, ori de-a dreptul țicnite care au crezut că pot cuceri o întreagă civilizație umană, precum Genghis Han, Alexandru cel Mare, Cezar, Baiazid Fulgerul și mai spre vremurile noastre Stalin, Hitler și alții ca ei. Deci dacă ne uităm în trecutul nostru ca civilizație care pretinde un contact cu specii extraterestre mult mai evoluate decât noi, ce avem în fața noastră istoricește vorbind?

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

Articolul precedentCâteva din secretele alchimiei – (V)
Articolul următorRăzboiul Liberului Arbitru
Scriitor şi pasionat de neconvenţional, îşi păstrază anonimatul în continuare folosind o atitudine efervescentă pentru a pune în mişcare energia exploratoare a minţii umane, imprimând astfel în subtil nevoia de a găsi răspunsuri existenţiale.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile