Acasă Revista Cosmos Con-Ştiinţă Dimensiunile superioare

Dimensiunile superioare

1737
0
Dimensiunile Superioare
© CC-BY / O perspectivă a proiecţiei de la 3D la 2D a unei proiecţii stereografice de la 4D la 3D a unei diagrame Schelgel de la 5D la 4D (penetract) / Claudio Rocchini / Wikipedia
Timp estimat de citire: 4 minute

Ceea ce ne ajută oarecum să înţelegem natura şi specificul dimensiunilor superioare este faptul că începând cu 5D universul devine de tip holografic, densitatea materiei făcând loc diferitelor tipuri de energii.

Lumea în care trăim are aparent trei dimensiuni şi este catalogată cu denumirea de 3D. Universul fizic aşa cum este el cercetat de către astrofizicieni respectă în realitate Legea Creaţiei, care spune că înainte de a apare o formă, aceasta are la bază un fel de cofrag de energie. Adică un fel de hologramă model care mai târziu îşi materializează o parte a ei.

De altfel astrofizicienii în ultimele două decenii au emis ipoteza, şi poate în curând peste un deceniu-două vor putea să o şi demonstreze cu ajutorul instrumentelor, că universul este o hologramă. Da, dar nu una aşa cum ne-am învăţat noi să interpretăm că ar fi o hologramă, cam cum vedem prin filmele SF, ci o matrice de energie la baza densităţii acestui univers fizic cu trei dimensiuni.

Tot în ultimul deceniu s-a început tot mai mult să se vorbească despre dimensiuni, atât din perspectiva ştiinţei, cât şi din cea spirituală. Ambele domenii se referă la dimensiuni cam în acelaşi mod, dar termenii folosiţi diferă datorită unghiului şi percepţiei, astfel că uneori deşi ambele tabere vorbesc despre aceleaşi lucruri, lexiconul folosit diferă ca înţeles şi interpretare.

Tesseract

De exemplu Einstein făcea referire, la vremea sa, la aceste dimensiuni superioare explicând faptul că viaţa umană se derulează la adăpostul celor patru dimensiuni cunoscute până în acel moment, cele trei cunoscute de toată lumea, respectiv lungimea, lăţimea şi înălţimea, şi cea de-a patra care este adâncimea ce rezultă din raportul spaţiu-timp. Această a patra dimensiune esoteriştii o denumesc planul astral şi desigur de atunci încoace, din anii 50 până în prezent, s-au făcut paşi mari în cercetarea acestor aspecte atât de interesante.

În zilele noastre profesorul de astronomie şi matematică Bernard Carr, de la Universitatea Queen Mary din Londra, a dezvoltat această idee a lui Einstein şi a dus-o mai departe către un concept mult mai extins. Cele patru cunoscute fiind clasice deja, profesorul Bernard susţine şi nu este singurul care admite acest adevăr ce urmează în anii ce vin să fie demonstrat cu aparatură sofisticată, că pe lângă cele patru mai există cel puţin încă 7.

SURSĂWikipedia
Articolul precedentSpiritul şi neuroştiinţa
Articolul următorInteligenţa emoţională şi prietenia
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile