Diviziune şi Unitate
© Pixabay

Unitate în diversitate!

Viaţa oamenilor pe Terra a devenit complexă faţă de secolele anterioare, societatea umană dezvoltându-se într-un ritm accelerat în ultimii 100 de ani.

Trăim o existenţă plină de probleme şi provocări, de parcă pentru asta ne-am născut, ca să ne pierdem mereu vremea încercând să rezolvăm toate aceste chestiuni cu care zilnic ne confruntăm. De la banii de piaţă şi de întreţinere, până la cheltuielile sociale din diverse domenii.

Cu cât societatea devine mai complexă, dezvoltându-se de la un deceniu la altul noi ramuri sociale, cu atât mentalul uman este supus la scindări tot mai mari.

Altfel spus mintea noastră vede mereu tot felul de lucruri spre care trebuie să-şi îndrepte atenţia, şi unde se duce atenţia se duce şi energia.

Consecinţa unei astfel de realităţi este că mintea devine la un moment dat prea dispersată şi nu mai poate să se concentreze cum trebuie asupra unei chestiuni importante. Însă oamenii de obicei nu reuşesc să observe asta, majoritatea punând o asemenea stare de lucruri pe seama altor situaţii. Ei nu înţeleg faptul că tocmai pentru că îşi forţează mintea să acorde prea multă atenţie tuturor elementelor văzute şi auzite, mai ales la televizor, ajung într-o stare în care sunt uşor de manevrat de către mass-media. Asta deja este cunsocută de mulţi ani, dar cu toate că există cărţi şi site-uri pe internet care tratează aceste subiecte, oamenii din obişnuinţă continuă să permită Sistemului să le menţină mintea divizată în foarte multe părţi.

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?