Dovada 3D a existenţei lui Iisus

4113
2
Timp estimat de citire: 3 minute

Iată că ştiinţa vine şi descoperă şi redă lumii unul dintre cele mai mari modele spirituale, dacă nu chiar cel mai mare.

De-a lungul celor 2000 de ani de istorie creştină au existat tot felul de probleme legate de autenticitatea lui Iisus. Deşi creştinismul ca religie a fost adoptat tot mai mult în Europa, în secolele anterioare şi mai ales în ultimele decenii veridicitatea lui Iisus a fost contestată vehement.

Unii susţin şi acum că Iisus nu a existat, deoarece ei pretind că nici o cronică a vremurilor de atunci nu a consemnat ceva despre vreun personaj cu numele de Iisus, Emmanuel sau Yeshua. Alţii din contră citează şi fac referiri la unele surse istorice chiar din acele vremuri, cum sunt istoricul Josephus Flavius, care l-a descris pe Iisus în cartea sa „Antichităţile evreilor”, cartea 18, capitolul 3, punctul 3 sau istoricul Cornelius Tacitus – în lucrarea sa „Anale” în cartea a 15-a, capitolul 44, scrie despre Iisus relatând perioada de atunci. De asemenea Pliniu cel Tânăr, avocat şi magistrat din Roma antică, relatează şi el despre Iisus în corespondenţele sale cu Împăratul Traian în „Epistole – X, 69”. Chiar dacă sunt puţini istorici care au consemnat informaţii despre existenţa şi faptele lui Iisus, cea mai veridică dovadă rămâne Giulgiul din Torino.

Aţi citit în numărul trecut despre autenticitatea acestuia şi despre reproducerea digitală a chipului lui Iisus.

Articolul precedentCetatea Luminii din Ţara Luanei – Prăbușirea (V)
Articolul următorHipnagogia – Channeling (III)
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
Pablo
Pablo
1 an în urmă

La datarea cu carbon a pânzei din care este făcut Giulgiul, acesta nu are nici cum 200 de ani, ci doar câteva sute…
Păi cum facem!?

Pablo
Pablo
1 an în urmă

2 mii de ani am vrut sa scriu, pardon