Dovada 3D a existenţei lui Iisus

3761
2

Iată că ştiinţa vine şi descoperă şi redă lumii unul dintre cele mai mari modele spirituale, dacă nu chiar cel mai mare.

De-a lungul celor 2000 de ani de istorie creştină au existat tot felul de probleme legate de autenticitatea lui Iisus. Deşi creştinismul ca religie a fost adoptat tot mai mult în Europa, în secolele anterioare şi mai ales în ultimele decenii veridicitatea lui Iisus a fost contestată vehement.

Unii susţin şi acum că Iisus nu a existat, deoarece ei pretind că nici o cronică a vremurilor de atunci nu a consemnat ceva despre vreun personaj cu numele de Iisus, Emmanuel sau Yeshua. Alţii din contră citează şi fac referiri la unele surse istorice chiar din acele vremuri, cum sunt istoricul Josephus Flavius, care l-a descris pe Iisus în cartea sa „Antichităţile evreilor”, cartea 18, capitolul 3, punctul 3 sau istoricul Cornelius Tacitus – în lucrarea sa „Anale” în cartea a 15-a, capitolul 44, scrie despre Iisus relatând perioada de atunci. De asemenea Pliniu cel Tânăr, avocat şi magistrat din Roma antică, relatează şi el despre Iisus în corespondenţele sale cu Împăratul Traian în „Epistole – X, 69”. Chiar dacă sunt puţini istorici care au consemnat informaţii despre existenţa şi faptele lui Iisus, cea mai veridică dovadă rămâne Giulgiul din Torino.

Aţi citit în numărul trecut despre autenticitatea acestuia şi despre reproducerea digitală a chipului lui Iisus.

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

2 COMENTARII

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?