Pensiunea Cotiso
Timp estimat de citire: 5 minute

La pensiunea Cotiso este aproape ca pe vremea strămoşilor daci, când oricine venea la ei în vizită, era pus la masă, omenit, primit cum se cuvine.

De curând am fost într-o deplasare într-o zonă foarte cunoscută de multă lume, şi anume la Sarmisegetuza unde se află sanctuarul dacic. Dar nu despre asta vreau să vorbesc în prezentul articol, despre incursiunea la Sarmisegetuza şi mesajele primite acolo puteţi citi ceva mai încolo în revistă.

În cele ce urmează ne referim la un loc pe care-l îndrăgim, de mulţi ani de când ne deplasăm (cu o parte din echipa Cosmos) în fiecare an în zona respectivă. Este vorba despre pensiunea Cotiso, numită astfel după numele unuia dintre faimoşii regi daci. Locaţia este de departe cea mai bine plasată acolo printre multe alte pensiuni şi mici vile, construite fie pentru propria necesitate, fie pentru găzduirea turiştilor. Având deja trei corpuri de clădire, cu peste 30 de camere, pensiunea Cotiso pregăteşte şi o spălătorie textilă, venind astfel în ajutorul localnicilor cu servicii de calitate.

Sufletul acestei pensiuni este fără îndoială o doamnă de toată isprava, doamna Mariana, care zilnic are grijă ca celor care poposesc la pensiunea dumneaei să nu le lipsească bucatele bune şi gustoase, confortul şi nu în ultimul rând acea stare de confort care te face să te simţi aproape ca acasă. De altfel chiar aşa te simţi odată ce te instalezi în această pensiune ca turist.

Pensiunea Cotiso

Sincer vă spun că la această pensiune nici nu te simţi ca turist, căci chiar de-a doua zi începi să te simţi de-al casei cum se zice, într-atât de primitoare este pensiunea.

Cei care ajung în această locaţie se simt foarte familiarizaţi cu energia pensiunii, şi este evident că doar persoanele cârcotaşe din naştere care mai ajung pe la pensiunea Cotiso sunt dintr-acelea care găsesc ele vreun cusur imaginar unei asemenea locaţii turistice. Un exemplu relatat în acest sens de către gazda pensiunii – doamna Mariana – este cel al unei doamne venite acolo şi care, foarte ofuscată la plecare, a spus aşa: “Nu mai vin niciodată aici pentru că am văzut un păianjen afară”. Cum? Ce? Adică doamna respectivă voia un mediu steril acolo la pensiune? Aloooo, acolo e natură, nu laborator de cercetări, femeia lui Dumnezeu! Deci vă daţi seama ce au în cap mulţi, care habar n-au de viaţa reală. Probabil vin din oraşele mari ale ţării unde trăiesc într-un mod limitat ca şi concepte de viaţă.

Până la urmă ăsta e şi farmecul unei asemenea locaţii, să vezi tot felul de gâze, de insecte, de flori şi de păsări, să asculţi cântecul acestora, să simţi freamătul naturii înconjurătoare, să te bucuri de verdele împrejurimilor, de apa curgătoare care trece pe acolo – pârâul Grădiştea, de soare, de aerul curat de munte, de natură în general, astfel încât să-ţi încarci bateriile din plin într-un astfel de mediu natural.

La pensiunea Cotiso se mănâncă bine şi pentru a vă edifica în acest sens, vă explic imediat diferenţa dintre cât se pune acolo într-un meniu şi cât se pune într-un meniu similar în altă parte, mai exact la popasul Deduleşti. La Cotiso dacă ceri cartofi prăjiţi cu piept de pui dezosat, primeşti pieptul întreg mare cât ambele palme puse una lângă alta. Acelaşi meniu la Deduleşti are doar o jumătate de piept de pui, deci vă daţi seama de diferenţă. Iar ciorbele preparate la pensiunea Cotiso sunt foarte bogate în legume şi consistente. Astfel că oricine ajunge la această locaţie are posibilitatea de a se bucura din plin de toate aceste lucruri.

Pe de altă parte, din ce am înţeles eu mergând în fiecare an acolo în ultimii 10 ani, este că această pensiune este un fel de centru de greutate în zonă, în raport cu toate celelalte pensiuni, deoarece are un fel de farmec aparte. Locul în care este construită, felul în care au fost amplasate cele trei clădiri – aproape dar cu suficient loc între ele – formând un trio triunghiular, arhitectura şi amenajarea interioară, toate aspectele acestea având mult bun gust dar şi simplitate în acelaşi timp, plus amabilitatea personalului care deserveşte şi nu în ultimul rând multitudinea de ghivece cu flori de toate culorile care ornamentează faţadele celor trei clădiri mai ales de primăvara până toamna târziu, leagănul de grădină aflat în micul părculeţ din faţa pensiunii, precum şi alte câteva spaţii similare din acel părculeţ, fac din pensiunea Cotiso un loc ideal pentru petrecerea concediului sau pur şi simplu pentru o relaxare şi detoxifiere psihică şi mentală deplină, odată ce ajungi într-un asemenea loc.

Am observat că undeva pe una din laturile pensiunii, lângă portiţa ce dă direct spre pârâul Grădiştea, este destul loc ca să faci şi un mic foc de tabără seara, prilej pentru o stare de destindere, de meditaţie, contemplare şi pentru a lăsa conştiinţa să te poarte către alte tărâmuri nevăzute dar reale în acelaşi timp.

Apoi mai este chiar acest pârâu mic… Am stat într-o după amiază, când se apropia înserarea, ascultând dincolo de zgomotele naturii înconjurătoare… Sunetul apei curgătoare este ceva care te transportă dincolo de spaţiul tridimensional al acestei lumi, este o energie care te duce către alte dimensiuni, acest sunet continuu care-ţi opreşte mintea de la atâta gânduri şi stări ale conştientului.

Practic odată ce începi să asculţi doar sunetul apei curgătoare intri într-o altă dimensiune a Realităţii Vieţii, şi dacă eşti suficient de atent la ceea ce percepi, vei realiza că într-adevăr efectul sunetului apei curgătoare îţi ia pur şi simplu mintea şi conştiinţa şi le descarcă de toată activitatea lor lumească, ducându-le către energii superioare planului terestru. În astfel de momente poţi avea multe contacte şi mesaje primite din partea diferitelor entităţi spirituale superioare şi benefice. De altfel veţi citi câte ceva în acest sens undeva mai spre ultimile pagini ale acestui număr al revistei.

Şi dacă aveţi vreun drum către Sarmisegetuza sus la sanctuar, pentru vreo misiune spirituală personală sau pur şi simplu vă duceţi într-o mică excursie cu grupul în zonă acolo, vă recomandăn cu toată căldura pensiunea Cotiso, unde vă garantez că vă veţi simţi foarte destinşi şi foarte confortabil. Căci la urma urmei, bunătatea şi amabilitatea gazdelor de acolo provin dintr-un filon strămoşesc, din energiile acelor locuri, din specificul pământului din acea zonă.

Practic, nimeni nu te stresează cu nimic la pensiunea Cotiso, din contră, este aproape ca pe vremea strămoşilor daci, când oricine venea la ei în vizită, era pus la masă, omenit, primit cum se cuvine cu bunătate, blândeţe şi respect. Aşa este şi la pensiunea Cotiso şi spre asta trebuie să tindem cu toţii… Bunătate, blândeţe şi respect…

Să auzim de bine! 

Pensiunea Cotiso Costești
RECENZIE
Per total
VIACotiso
Articolul precedentViaţa ca o melodie
Articolul următorPsihedelicele şi evoluţia spirituală
Contele Incappucciato este un fel de jucător multidimensional, specialitatea sa fiind metafizica de gospodină, adică spiritualitatea practică utilă omului în orice ocazie, chiar și când speli vasele!
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile