Kundalini

Kundalini, energia vitală esențială pentru creșterea spirituală, poate duce la pericole psihice și fizice dacă nu este activată în mod corect.

Dacă vrei mai multe referințe științifice și psihologice despre Kundalini poți găsi aici, aici și aici. Referințe religioase găsești inclusiv în diferite scripturi, de la “șarpele de bronz” a lui Moise, până la “șarpele ispititor” al lui Adam și Eva.

Energia Kundalini reprezintă practic vitalitatea și sexualitatea ființelor vii (și animalele au kundalini dar la un nivel mai mic), Focul nostru interior care ne întreține pasiunile, poftele, dorințele și procesele biologice. Această forță brută ne trasează o parte din destinul colectiv, iar neînțelegerea, blocarea, blamarea, preamărirea și chiar demonizarea acestei Forțe Vii, poate să lase sechele serioase în societate căci ceea ce se întâmplă în interiorul nostru se va reflecta, mai devreme sau mai târziu, în societate.

Această mini-articol-ghid prezintă în detaliu simptomele și semnele sindromului Kundalini, punând accent pe importanța purificării interioare (gânduri urâte și emoții nevindecate) și pe pregătirea oricărui practicant care vrea să lucreze conștient cu această Forță de Viață. Sindromul Kundalini poate cauza probleme fizice precum oboseală cronică, dureri, călduri și chiar hipertensiune, dar și tulburări psihice și neurologice. În plus, activarea forțată a “șarpelui” poate duce la manifestări karmice ciudate, precum dezechilibre materiale și financiare. Totuși, c-o pregătire adecvată și construirea caracterului, efectele “negative” pot fi reduse, conducând la dobândirea unor daruri spirituale incredibile, încât nu vei mai vrea să te întorci la vechiul eu.

Puncte cheie:

  • Importanța purificării: Este esențial să te angajezi în dezvoltarea caracterului (el face parte deja din constructul nostru, e nevoie doar să fie îmbunătățit) și eliminarea pe cât posibil a gândurile impure (obsesii, fobii, psihoze) înainte de a începe practicile de activare a energiei Kundalini. Fără o purificare interioară corespunzătoare, aspectele neplăcute pot duce la ceea ce numim în acest articol sindromul Kundalini.
  • Semne fizice și emoționale: Manifestările fizice includ puseuri de căldură, supra-energizare, înțepături în dreptul pieptului în timp ce manifestările emoționale includ stări de nervozitate, plictiseală, depresie și pofte sexuale necontrolate. Echilibrarea chakrelor este esențială înainte de a angaja în practica kundalini!
  • Sindromul karmic Kundalini: Activarea energiei Kundalini poate duce inclusiv la neutralizarea karmei trecute, manifestându-se inițial prin probleme financiare sau chiar ghinion! Cu toate acestea, acest proces oarecum dureros poate, paradoxal, să conducă la o creștere spirituală accelerată, prin însușirea mai rapidă a unor lecții de viață!
Energia Kundalini îți deblochează puterile spirituale dar nu-ți schimbă neapărat și caracterul

Conceptul Sindromului Kundalini

Definiție și Cauze

Sindromul Kundalini se referă la acele experiențe neplăcute care datorită trezirii necorespunzătoare a energiei Kundalini. Aceasta energie (în realitate un proces metabolic al corpului fizic), esențială pentru creșterea spirituală, permite practicantului să acceseze niveluri superioare de conștiință la modul integrat, nu doar teoretic. Totuși, dacă procesul nu este corect gestionat, poate duce la numeroase probleme de ego și delir mistic, în care persoana se crede mult mai mult decât este în realitate.

Principala cauză a sindromului Kundalini este lipsa de purificare, construcția slabă a caracterului și pregătirea insuficientă. Energia Kundalini are capacitatea de a amplifica atât aspectele pozitive, cât și pe cele negative. Astfel, este esențial să eliminăm pe cât posibil gândurile egotice în procesul de kundalinizare, care pot duce la o decădere spirituală foarte subtilă. Iată ce spune Frederick Philip Lenz, fondatorul “American Buddhism”: Trezirea prematură a energiei kundalinii este periculoasă, pentru că dacă nu ți-ai rafinat ființa, te vei încurca cu entități, cu puteri ciudate… lucruri ciudate. De aceea eu nu învăț pe nimeni cum să-și deschidă chakrele.

Importanța Activării Corecte a Energiei Kundalini

Activarea corectă a energiei Kundalini este crucială pentru o dezvoltare spirituală armonioasă. Dacă corpul eteric este “murdar” sau chakrele inferioare sunt supra-activate, sindromul Kundalini poate manifesta simptome fizice precum disconfort sau dureri, spasme, hiper-sensibilitate și senzații de căldură. Pentru a evita aceste efecte, este recomandat să cureți corpul eteric și să echilibrezi chakrele înainte de a începe practicile de “trezire”.

De asemenea, în prezența emoțiilor reprimate sau când chakra plexului solar, Manipura, este supra-activată sau impură datorită egoului exacerbat, pot apărea “pericole emoționale”. Acestea includ probleme precum grandomanie, nervozitate, nerăbdare, acestea cauzând nu doar suferință persoanei în cauză, dar și celor din jur.

Activarea necorespunzătoare a energiei Kundalini poate rezulta în supra-activarea chakrei sexuale, Swadhishtana chakra, ceea ce duce la un apetit sexual excesiv, tentații sub forma “sexului de ocazie” sau chiar perversiuni sexuale, care pot aduce prejudicii serioase în conștiință omului sau deschiderea unor portaluri către entități discutabile din astralul inferior. Aici este important ca persoana să aibă un partener/parteneră stabilă (conectați amândoi la chakra inimii) prin care să domolească acest “foc interior” prin tehnici tantrice, tandrețe și eros, sau dacă persoana nu are un partener, să devină capabilă să-și transforme energia sexuală în ceva productiv, cum ar actul creativ (artă, sport, servirea celorlalți).

În concluzie, este esențial ca cei care aspiră la trezirea energiei Kundalini (autorul articolului crede că aceasta este singura cale reală pentru trezirea capacităților spirituale latente) să acorde o atenție specială purificării interioare și construcției caracterului pentru a evita complicațiile asociate cu sindromul Kundalini. Beneficiile activării corecte a acestei energii sunt super-mega-profunde, ducând la o creștere spirituală accelerată prin activarea glandelor endocrine asociate centrilor-chakre.

Semne Fizice ale Sindromului Kundalini

Manifestări fizice

Unul dintre semnele fizice comune ale sindromului Kundalini este apariția unei călduri excesive în corp. Această ardere energetică se manifestă atunci când energia Kundalini nu poate circula liber și se blochează în chakrele inferioare, producând un fel de presiune fiziologică. Practicantul poate simți o senzație de căldură intensă care poate duce la deshidratare (ca și cum se calează motorul cu combustie internă) și la eliminarea rapidă a mineralelor din corp.

Acest Foc Viu poate duce la manifestări fizice dintre cele mai diverse care diferă evident de la o persoană la alta și sunt deseori semne ale unei purificări insuficiente a aurei. Se recomandă ca persoana să apeleze la un terapeut de calitate specializat pe lucru cu energia spirituală. Dacă aceste simptome sunt ignorate sau tratate greșit, ele pot deveni cu timpul mai greu de corectat, producând un fel de sechele la nivel neuronal (toate schimbările pe fizic se înregistrează în creier).

Oboseală, Insomnie, Depresie și Hipertensiune

Un alt set de simptome importante sunt oboseala cronică, insomnia, depresia și hipertensiunea. Acestea apar atunci când energia Kundalini este mult prea puternică pentru tonusul actual al corpului fizic și pot duce la o stare de foarte ciudată și paradoxală. Practicanții pot simți o oboseală inexplicabilă care persistă în ciuda odihnei adecvate, ca și cum vrei să faci de toate dar n-ai chef de nimic!

Insomnia este un simptom comun al sindromului Kundalini, determinând dificultăți în menține un somn liniștit și odihnitor. Depresia și hipertensiunea pot fi rezultate directe ale unui dezechilibru energetic în corpul eteric, manifestându-se prin stări de tristețe sau o presiune arterială crescută. Aceste semne indică, de asemenea, o lipsă de purificare și echilibrare a chakrelor, fiind esențială o abordare holistică pentru a remedia aceste probleme, pentru că deja vorbim nu doar de o tehnică, ci de un stil de viață.

Este important de reținut că aceste simptome devin periculoase în momentul în care nu sunt conștientizate și gestionate. Fiecare practicat spiritual serios va trece prin aceste provocări mai devreme sau mai târziu. Deși inițial pot părea experiențe înfricoșătoare, ele servesc ca semnale de reevaluare e practicii spirituale, asigurând o abordare mai sigură și mai echilibrată a trezirii energiei Kundalini.

Semne Emoționale și Psihologice

Hipersensibilitate, Instabilitate și Neliniște

Toate acestea sunt semne comune ale sindromului kundalini, mai ales atunci când energia kundalini este activată cu forța, sau din contră, este complet ignorată ca fiind woo-woo. Aceste trăiri intense se datorează, de obicei, schimbărilor energetice din chakra plexului solar sau Manipura chakra unde este procesat mentalul egoului. În lipsa unei purificări a minții, stările negative latente se pot agrava, ducând la manifestări emoționale cum ar fi o subestimare a puterii personale sau din contră, o supra-evaluare a egoului de genul cine mi’s io.

Aceste emoții intense necontrolate afectează și relațiile cu cei din jur. Neliniștea și iritabilitatea pot duce la o stare generală de agitație și stres, complicând și mai mult situațiile de zi cu zi, decuplând practicantul de la starea de calm și pace interioară atât de necesară în evoluția spirituală.

Probleme relaționale și turbulența emoționala

Una dintre cele mai deranjante manifestări ale sindromului kundalini este apariția problemelor relaționale și a tumultului emoțional. Activarea necorespunzătoare a energiei kundalini poate amplifica emoții de “joasă frecvență” care duc la confruntări și frustrări în relațiile personale. Practicantul devine adesea copleșit de stările emoționale, având dificultăți în interacțiunile sociale prin rănile emoționale nerezolvate (respingere, abandon, trădare, nedreptate, umilință).

Kundalini traversează mai multe canale de energie din corpul uman. Nadis-urile (un fel de circuite electronice subtile) sunt tuburi eterice prin care curge Prana sau forța vitală, iar la omul obișnuit, datorită stilului de viață precar devin pline de impurități. Așa că primul pas este să le purifici, în general consumând alimente de calitate (sattvice), practicarea asanelor (sau a unui sport care să se potrivească specificului persoanei), prin exerciții de respirație și prin dirijarea senzațiilor în corp folosind intenția și voința. De exemplu în yoga există disciplinele morale Yamas și Niyamas, pentru a ajuta omul să se elibereze de credințele mentale limitate care pot crea blocaje în fluxul de energie Kundalini (se știe că unde se duce atenția se duce și energia). Fără aceste discipline, Kundalini chiar dacă se va trezi forțat, va atrage după sine și lucruri… neplăcute.

Sindromul Sexual Kundalini

Libidou Excesiv și Atitudini Sexuale Distructive

Activarea necorespunzătoare a energiei kundalini poate duce la supra-activarea chakrei sexuale, rezultând astfel un libidou excesiv sau obsesii sexuale. Această supra-activare poate face ca dorința sexuală să devină incontrolabilă, lucru care poate duce la comportamente și atitudini problematice încât senzualitatea persoanei este dereglată.

Sindromul kundalini sexual poate apărea dacă persoana are o atitudine negativă față de sex. În această situație, energia kundalini exacerbează aceste porniri, conducând la prejudicii serioase sufletești. Terapia tantrică și “lucrul cu sufletul”, ca să spunem așa, sunt esențiale pentru a preveni aceste manifestări destul de… nefirești, care pot atrage inclusiv conexiuni cu entități-vampir din planurile astrale inferioare.

Supra-Activarea Chakrei Sexuale

În sanscrită, a doua chakră se numește Swadhistana, în traducere “sediul sinelui”. Acest vortex canalizează dorința, sexualitatea și o bună parte din stările afectiv-emoționale. Dacă este blocată, toată senzualitatea ființei va fi dereglată iar energia Kundalini, atunci când va traversa acest centru-minte, va magnetiza energia sexuală a persoanei pe care o va “împinge” înapoi în jos, transformând omul într-un animal în călduri.

Suprasolicitarea chakrei sexuale poate provoca și probleme fiziologice, cum ar fi dureri abdonimale sau discomfort al organelor sexuale. Este esențial să se urmărească o curățare și echilibrare regulată a chakrelor pentru a preveni astfel de efecte neplăcute sau greu de gestionat. Pentru cine este interesat, poate apela inclusiv la terapia cu plasmă și lumină de la cabinetul nostru.

Un factor important care trebuie înțeles este că, deși aceste manifestări pot fi extrem de neplăcute, ele indică și un potențial pentru creștere spirituală dacă sunt gestionate corect, însă e bine să se conștientizeze că toată această explozie de vitalitate și energie kundalinică, va căuta mereu o cale de exprimare, fie prin sex, fie prin orice altă activitate care să permită consumarea energiei, de preferat în ceva creativ care să înnobileze sufletul persoanei, pentru a transforma energia grosieră în energie sublimă.

Neutralizarea Karmei Trecute și Provocările Sale

Un aspect interesant și mai puțin obișnuit care necesită atenție și înțelegere este sindromul karmic kundalini. Trezirea energiei kundalini poate duce la neutralizarea karmei din trecut. Da ai auzit bine! Acesta este de fapt un rezultat cât se poate de îmbucurător, dar implică și dificultăți. Neutralizarea karmei negative, deși dureroasă, va conduce la o creștere spirituală mai rapidă și va grăbi uniunea cu sinele superior.

Asta nu înseamnă că “trezirea șarpelui” îți va rezolva automat problemele karmice în mod direct, dar îți va cultiva acele calități și abilități ale caracterului care te vor ajuta să-ți vindeci karma negativă.

Probleme Financiare și Ghinion

Sindromul karmic kundalini se poate manifesta și sub forma problemelor financiare și a “ghinionului”. Trezirea energiei kundalini declanșează neutralizarea karmei negative, care se poate traduce prin dificultăți materiale și pierderi neașteptate, prosperitatea fiind strâns legată de felul cum funcționează chakrele (în special primele două). De-Reglarea centrilor-minte atrage după sine un fel de reașezare a energiei personale, fiecare chakră având o frecvență specifică. În urma acestor “reglări”, întregul câmp vibrațional auric atrage experiențe noi conform Legii Rezonanței, cu scopul de a așeza persoana pe un nou făgaș karmic/dharmic, mult mai aproape de programul de evoluție al sufletului. În urma acestui proces practicantul poate să se confrunte cu pierdieri financiare sau materiale în urma cărora își va însuși noi lecții de viață, experiențe care pot fi neplăcute din perspectiva egoului.

Întrebări Frecvente

Î: Ce este sindromul kundalini?

R: Sindromul kundalini se referă la acele experiențe nedorite sau neplăcute care apar din trezirea forțată a energiei Kundalini sau din contră, prin ignorarea completă a acestui mecanism psiho-fiziologic considerândul pur și simplu nereal, irelevant sau chiar demonic. Energia Kundalini este esențială pentru creșterea spirituală, deoarece permite practicantului să realizeze și să înregistreze niveluri superioare de conștiință. Cu toate acestea, dacă procesul nu este realizat corect, poate duce la numeroase probleme fizice, psihologice, sexuale și mistice.

Î: Cum pot evita sindromul kundalini?

R: Pentru a evita sindromul kundalini este important să te angajezi într-o purificare interioară și să dezvolți caracterul înainte de a începe orice practică de activare Kundalini. Energia Kundalini poate exagera atât trăsăturile pozitive, cât și cele negative; prin urmare, este esențial să dezintegrezi orice aspect urât din personalitatea ta. De asemenea, curățarea corpului eteric și echilibrarea chakrelor sunt pași necesari pentru a preveni manifestările fizice și psihologice adverse ale energiei Kundalini.

Î: Ce trebuie să știu despre sindromul karmic kundalini?

R: Sindromul karmic kundalini se manifestă prin neutralizarea karmei din trecut, iar în urma acestui proces de purificare al karmei pot apăreala dificultăți materiale și financiare. Deși acest lucru poate părea descurajant, este important să-ți amintești că neutralizarea karmei negative, deși dureroasă, va conduce în cele din urmă la o creștere spirituală super-accelerată. Este esențial să rămâi pe calea spirituală și să te angajezi în practici de curățare și echilibrare energetică și fizică pentru a naviga prin aceste provocări.

5 3 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
David

Bună, eu am avut experiență de genul ăsta, am trezit necorespunzător Kundalini și încă am repercusiuni…