Efectele rugăciunii asupra sănătăţii - I
© Bigstockphoto
Timp estimat de citire: 4 minute

Rugăciunea dacă e spusă din suflet, atunci are efecte pe măsura trăirii pe care omul o are în acel moment.

În deceniile trecute s-a scris enorm de mult despre ce reprezintă rugăciunea în viaţa omului. Cel puţin de la întemeierea religiei creştine, care nu este totuna cu învăţătura lăsată nouă de Iisus, oamenii au fost chipurile educaţi cum să se roage.

Desigur că în interiorul nostru ca fiinţe inteligente şi raţionale, există un mecanism al echilibrului şi simetriei, la nivelul ADN-ului, şi logic este să ne gândim că acest mecanism al simetriei i-a determinat pe oameni, simplu şi direct, atunci când au avut trăiri în raport cu fenomenele naturii, cu mult înainte de a apare religia, să-şi împreuneze mâinile a rugăciune.

Vă daţi seama că în vremurile de demult, oamenii fiind înfricoşaţi la vederea fenomenelor meteo  cum erau fulgerele, tunetele, trăsnetele şi altele de tip meteorologic, se gândeau că există o forţă supranaturală care guverna toate acele manifestări şi se închinau acesteia, în speranţa că-i va feri de urgii. Astfel a luat naştere ideea unui Dumnezeu care stă undeva în ceruri adică departe în spaţiul cosmic şi se uită la ce se petrece pe Pământ.

De la această viziune empirică pe care oamenii o aveau, preoţii din vechime au speculat-o şi i-au determinat pe oameni în mod forţat să se roage dar la modul fricos, către acel Dumnezeu aflat în Univers şi care tuna şi fulgera dacă oamenii făceau tot felul de năzbâtii.

Deci nu preoţimea l-a inventat pe Dumnezeu, ci doar a profitat de necunoaşterea oamenilor, oferindu-le imaginea unui Dumnezeu care stă pe un tron imens.

Dar ştiţi cine au fost primii preoţi?

Articolul precedentAflaţi secretele numerelor – II
Articolul următorKokum
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
Ruxandra
Ruxandra
5 ani în urmă

Am experimentat efectele rugaciunii pe propria mea piele. Au fost perioade in viata mea cand ma rugam atat de intens incat sinteam in jurul meu cum se creaza un spatiu de siguranta si incredere. Cred ca o mare parte din cei care nu se roaga este pentru ca inca rugaciunea are conotatii religioase.