Noi suntem cei pe care îi așteptăm, spune o vorbă deșteaptă.

Dacă vrei să primești acces la puteri spirituale autentice, trebuie să-ți spui o întrebare serioasă la care să-ți răspunzi sincer. Vrei paradă și faimă sau vrei să-ți ajuți semenii?

În dimensiunea 3D, în materie, totul pare haotic și entropic. Deși există un set de legi bine stabilite de către Creator – cum sunt cele newtoniene – desfășurarea evenimentelor pare aleatoare. Din cauză că atenția noastră este concentrată în permanență pe timpul liniar, vedem doar lucrurile care se petrec imediat în vecinătatea noastră și implicit doar efectele. De-abia când te lovești de un perete sau te “arzi la buzunar”, îți dai seama că există și o Cauză. În momentele acelea, brusc, totul ți se pare firesc. Te-ai lovit de ceva, e normal să te doară. La noi la țară i se mai spune karmă, ghinion sau neșansă.

Câteodată mi se cere – sub formă de provocare – să măsor radiestezic numerele la Lotto sau să ghicesc pe ce parte cade o monedă. Senzația că poți “ghici” zarul sau moneda de fiecare dată este o iluzie. Dacă se putea așa ceva, ar fi fost toată lumea miliardară și n-ar mai fi existat jocurile de noroc. Din punctul meu de vedere este o absurditate. E ca și cum vrei să-L măsori pe Dumnezeu. Apoi cum să măsori infinitatea? Nici dacă folosești un computer cuantic care se răcește la 0 grade absolut, nu vei ghici numerele la loterie.

Haosul poate fi considerat o lege universală, care dă naștere evenimentelor aleatorii, de “neghicit”. Aceste evenimente pun în dificultate mintea umană, mereu preocupată să găsească ritmuri și tipare, neștiind că această aptitudine ritmică este rezervată corpului fizic, el fiind în realitate acordat la ritmurile naturii. Faptul că există evenimente (aproape) imposibil de “ghicit”, arată că totuși Dumnezeu are și o latură surprinzătoare, inocentă și poate chiar ignorantă. Cine știe? În radionică, acest fenomen poartă denumirea de Rezistență. Să rupi un creion între degete e ușor, dar cu cât ai mai multe creioane la un loc, cu atât devine mai greu. La fel se întâmplă și în unele arii ale vieții, unde există multă energie investită de către oameni (co-creatori), fiecare cu propria sa proiecție și influență asupra unui rezultat anume. În cazul jocurilor de noroc, există miliarde de proiecții individuale în câmpul colectiv, fiecare investind propria sa energie (atenție) pentru a determina un anumit rezultat (normal, fiecare vrea să câștige). Știți, cunosc inclusiv oameni care vor să câștige la Lotto fără să joace!

Putem glumi, spunând că viața trece de la întâmplări plictisitoare, la regularități plictisitoare. Din Cauză se naște Efectul, iar din Efect se naște Cauza. Este un Moebius, un șarpe Ouroboros. Gândiți-vă la un morman de nisip din vârful căruia curge nisip. Bob cu bob, nisipul se acumulează. În cele din urmă, grămada în creștere atinge un punct critic atât de instabil, încât următorul bob va cauza prăbușirea nisipului într-o avalanșă deconstructivă. Când are loc un colaps, baza se lărgește, pentru a permite nisipului să se adune din nou – până când movila atinge iarăși un punct critic. Prin această serie de avalanșe, grămada de nisip – un sistem complex format din milioane de particulele de nisip – se menține într-o stabilitate generală.

În timp ce aceste mici instabilități “păstrează” paradoxal grămada de nisip stabilă, odată ce grămada ajunge într-un punct critic, se produce o avalanșă imposibil de prezis. Acest experiment științific a fost reprodus în cadrul a mai multor laboratoare din lume. La un moment dat în timp, cu o anumită frecvență și magnitudine, grămada de nisip se prăbușește în mod controlat. Tot ce se poate spune cu siguranță este că avalanșele mai mici sunt mai frecvente decât avalanșele mai mari, urmând un fel de lege a ritmicității. Deși la prima vedere prăbușirea avalanșei de nisip nu are niciun sens, în spatele acestui eveniment aleatoriu, “haotic”, se ascunde de fapt o ordine subiacentă, care permite complexității să renască din dezordine.

Secretul nu constă în a ghici numerele câștigătoare sau cotele de la pariuri, secretul constă în a-ți crea sincronicități de evoluție. Dacă ajungi la această performanță alchimică, nu te mai interesează premii precum Marea Provocare Paranormală de 1 Milion de “scârț” a lui James Randi, un fenomen cu rol de-a ridiculiza spiritualul și de-a servi în același timp, ca paravan de recrutare pentru persoanele cu abilități autentice. Așa a apărut cazul lui Uri Geller. Împreună cu mass-media, acești iluzioniști aveau misiunea să transforme totul într-un bâlci paranormal. În unele spectacole, Uri Geller oprea ceasurile cu puterea minții, iar în alte emisiuni își uita complet mințile. Ideea era următoarea. Lumea trebuia să trăiască având impresia că “Uite, am demascat șarlatanii!”

În sfârșit, mi se pare nebunie curată să vrei să afli în permanență, la fiecare nanosecundă, ce va urma. Este mai simplu să folosești Programarea Predictivă decât să ghicești infinitatea. De aceea se spune că viitorul se creează, nu se ghicește. Spiritualitatea este la fel de seducătoare ca tehnologia. Ideea de-a afla viitorul, de-a citi gândurile oamenilor, de-a face mai mulți bani sau de-a obține proslăvire, este foarte tentantă. Șarlatanismul spiritual este mai nuanțat decât pare la prima vedere. După părerea mea, să păcălești generații întregi cum că Realitatea este una “solidă” și pur “materialistă”, este cea mai mare șarlatanie spirituală din toate timpurile! Această bulă de gândire limitativă ne-a răpit banii, timpul și viața! Trăim doar pentru a strânge, iar când murim, nu mai vrem să dăm drumul posesiunilor noastre. Apoi bântuim ca niște năluci, în încercarea de-a ne elibera de stringurile greoaie care ne țin blocați în iad și entropie.

Când eram copil, credeam că puterile spirituale implică aptitudini fizice nemaiîntâlnite. Zbor, teleportare, invizibilitate. O parte din aceste crezuri, se datorau programelor mentale culturale. Într-o oarecare măsură aceste puteri chiar sunt adevărate. Ele au fost dovedite de-a lungul eonilor de către maeștrii spirituali ai acestei lumi. Dacă cineva îmi spunea așa ceva acum mult timp, îl credeam un prost. Ceea ce se cunoaște mai puțin, este că aceste abilități se dobândesc printr-o purificare sufletească de lungă durată. Legendele și istoria galactică scrisă în piatră, vorbesc despre rasa originală Adamică, o rasă umanoidă fără ADN alterat, care a trăit într-o altă cândva pe Pământ, având puteri inimaginabile. Adaptabilitate mare, rezistență la temperaturi extreme, forță fizică herculeeană, vindecări spontane, regenerare celulară și un control uimitor al energiei vitale la comandă. Cu toate că purtăm aceste ecouri genetice, ADN-ul nostru pare total diferit în prezent și nu-i de mirare, având în vedere că aceleași surse mitologice, ne indică faptul că au fost peste 20 de rase non-terestre care au intervenit în ADN-ul băștinaș, originar, de pe această planetă!

De-a lungul eonilor, puterile noastre spirituale s-au schimbat. Filmele cu supereroi sunt o amintire a ceea ce vom redeveni cândva, atunci când conștiința umană va fi “turnată” într-o altă formă, mai avansată, pe care deocamdată, o anticipăm doar prin puterea fanteziei noastre. Noi suntem cei pe care îi așteptăm, spune o vorbă deșteaptă. E foarte posibil ca toate aceste intervenții genetice ale “zeilor” (și cu bune și cu rele) să fi produs atât de multe schimbări neașteptate în geneticul nostru, încât această diversitate să conducă la dezvoltarea unor puteri spirituale cu totul inedite! Din punctul meu vedere, noile puteri spirituale sunt cu totul diferite acum. Uite, de exemplu, să răspunzi non-iubirii cu iubire mi se pare o super putere! Să știi să mori, este o altă super putere! Să-ți accepți vulnerabilitățile, iarăși, este o altă super putere. Și exemplele pot continua…

În concluzie, treaba stă în felul următor. Puterile spirituale autentice nu sunt cu adevărat pentru tine, sunt pentru ceilalți. Menirea lor este de-a fi puse în slujba Întregului. De aceea, dacă vrei să primești acces la puteri spirituale autentice, trebuie să-ți spui o întrebare serioasă la care să-ți răspunzi sincer. Vrei paradă și faimă sau vrei să-ți ajuți semenii? E posibil să ai parte de ambele, însă intenția trebuie să fie sinceră și să vină din suflet. Restul, nu mai depinde de tine…

Articolul precedentCopilul Haosului
Articolul următorAstrologie – Ce ne aduce gradul 29 în destin?
De-a lungul timpului a primit multe etichetări: îndrumător spiritual, mistic, hipster, flower power, hipiot, pronoic, panspermic, omnist și holobiont. Iar în timpul liber scrie...
5 1 votează
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile