Egoul şi gospodărirea spirituală
© 123rf
Timp estimat de citire: 3 minute

Când un om cu o vibraţie pusă pe harţă vine la tine şi începe de îţi violează toată sanctitatea şi sfinţenia ta, să ţii minte că s-a dat dezlegare la reacţie chiar şi pentru ăştia spirituali.

Este la modă acest subiect, despre suprimarea egoului pentru a lăsa spiritualitatea să se manifeste. Deci ce este egoul? Când avem un comportament venit din ego? Ce este adecvat şi ce nu este? Ce atitudine are un maestru atunci când vine vorba de ego?

Sunt sigur că aţi simţit unele lucruri în viaţa voastră… reacţii la diferite provocări sau situaţii de viaţă şi vă întrebaţi: Este ăsta egoul sau nu? E adecvat? Poate un maestru să aibă ego? Hai să fim clari, există o mare diferenţă între ego şi gospodăria fiinţei tale. Egoul este vanitate, gospodăria fiinţei înseamnă pasiune spirituală.

Hai să vă dau un exemplu: dacă ai ajuns la un adevăr din ăla divin de îl respiri şi îl trăieşti cu toată inima ta şi cineva vine şi îl „tăvăleşte” în picioare spunând că adevărul tău e de rahat şi că adevărul lui e mult mai bun, cu siguranţă ai avea motive să reacţionezi. Alţii din jurul tău ar putea să zică, “ai un ego aprins pentru cineva care se consideră spiritual.” Aţi auzit placa asta, o ştiţi. În orice caz, ei presupun că reacţia ta provine din vanitate. Dar maeştrii nu fac asta. Ei cântăresc totul în mod echilibrat şi corespunzător şi nu reacţionează din ego, ci din autoritate. Ei ştiu ce este adevărat şi nu există altă fiinţă pe Pământ care să poată să contamineze adevărul lor.

Maestrul nu poate fi cu adevărat zgândărit la ego şi el ştie că de multe ori cea mai potrivită acţiune este să nu faci nimic sau să oferi înapoi un zâmbet de cunoscător. Asta e ceea ce numea Iisus ca fiind „întoarcerea celuilalt obraz” şi nu are nicio legătură cu a te lăsa bătut în mod repetat în numele lui Dumnezeu sau a renunţa la demnitatea ta. A întoarce obrazul celălalt este despre a ştii când este important să reacţionezi şi când nu este important. Poate să strige la tine o întreagă umanitate că tot nu te va face să renunţi la adevărul tău. Deci, cine are o problemă? Evident, e problema celor care ţipă, nu-i problema ta. Ei sunt cei supăraţi, nu tu. În situaţia asta un maestru ar spune ceva de genul: „Îmi pare rău că aveţi o zi atât de proastă. Cu ce vă pot ajuta?” Înţelegeţi unde bat? Întoarcerea celuilalt obraz reprezintă o reacţie înţeleaptă referitoare la energia/situaţia din faţa ta şi nu o invitaţie de a suporta abuzuri.

Gospodărirea adevărului este diferită.

Când un om cu o vibraţie (am folosit cuvântul acesta pentru că e la modă) pusă pe harţă vine la tine şi începe de îţi violează toată sanctitatea şi sfinţenia ta, să ţii minte că s-a dat dezlegare la reacţie chiar şi pentru ăştia spirituali. Dacă reacţionezi, acţionează din integritatea fiinţei tale. A gospodarului. În loc de furie, vei simţi probabil dezamăgire, dar în loc de vanitate vei simţi siguranţă de sine.

Când vedeţi maeştrii sau lucrători în lumină siguri pe sine să nu confundaţi acest lucru cu egoul. Ei ştiu că nu trebuie să apere nimic pentru că adevărul străluceşte de la sine şi nimic nu-l poate atinge. Ei nu fac altceva decât să-l polizeze, să-l împacheteze mai frumos pentru a putea fi ”vândut”.

Adevărul caută întotdeauna cel mai înalt nivel şi de aceea e greu să-l transpui în cuvinte.

Se întâmplă multe lucruri neplăcute în jurul adevărului de aceea mulţi oameni îl evită. Când ceilalţi te trădează în moduri ştiute doar de tine, care este reacţia ta iniţială? Vrei să-ţi gospodăreşti adevărul? Dacă faci asta nu vei mai avea nevoie de ego. Te vei da înapoi şi vrei privi situaţia ca la cinematograf, detaşat şi cu compasiune şi vei înţelege că ceea ce te-a rănit în trecut ricoşează înapoi cu dragoste.

Vă aduc aminte de compasiune pentru că dacă vine cineva chitit, plin de opinii şi păreri, să-ţi calce în picioare adevărul, nu trebuie să te laşi tras şi tu în mocirlă. Fermitatea şi integritatea crează un spaţiu propice pentru transmiterea adevărului, chiar şi dacă provoci emoţii. Adu-ţi aminte că într-o lume unde predomină confuzia şi îndoiala, a spune adevărul e lucru curajos. Totuşi, poţi să-i oferi compasiune inclusiv trădătorului? Rămâne de văzut…

Articolul precedentLegea Polarităţii
Articolul următorŞahul – inteligenţă sau şiretenie? – III
De-a lungul timpului a primit multe etichetări: îndrumător spiritual, mistic, hipster, flower power, hipiot, pronoic, panspermic, omnist și holobiont. Iar în timpul liber scrie...
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile