Acasă Blog Emisferele Cerebrale și Experiențele Spirituale

Emisferele Cerebrale și Experiențele Spirituale

3784
5
emisferele-cerebrale-si-experientele-spirituale
© Carla Francesca Castagno / 123rf

De cele mai multe ori, credem că emisferele noastre funcţionează destul de echilibrat astfel încât să nu ne facem probleme.

În fiecare zi fiecare dintre noi face o sumedenie de lucruri, de la cele mai neînsemnate până la unele de importanţă majoră pentru propria existenţă.

Fiind atât de angrenaţi în vâltoarea treburilor zilnice, noi nu prea mai avem timp, de fapt nici nu prea mai băgăm de seamă la ce se întâmplă în capul nostru, această uluitoare Uzină de Gânduri şi Procese Cognitive.

Deşi toată lumea obşinuieşte să creadă că avem „un creier”, aşa cum peste tot s-a împământenit expresia, în realitate, avem două emisfere cerebrale care sunt unite între ele prin formaţiuni de genul unor punţi numite „substanţa albă”.

Sigur că permanent ambele emisfere funcţionează sincron operând cu procese raţionale dar şi abstracte, însă ele pot funcţiona şi separat chiar dacă în cursul activităţilor zilnice ele par să conlucreze la unison.

Cercetările moderne au pus în evidenţă multe aspecte referitoare la funcţionarea emisferelor cerebrale, acestea având în continuare încă multe mistere pe care trebuie să le dezlegăm. Ele sunt – ca şi concept unitar exprimat sub termenul de creier – un fel de cristal viu organic străbătut de miliarde de filamente ale sistemului nervos, de-a lungul cărora circulă nu doar ideile şi gândurile, sub forma impulsurilor bioelectrice, ci şi fluxuri ce conţin tot felul de componente, de la cele psiho-energetice până la neurotransmiţători.

Chiar dacă au fost stabiliţi anumiţi parametri, care oricum sunt cu zecile ca număr în ceea ce priveşte aspectele funcţionării emisferelor, totuşi realitatea ne demonstrează că mai avem de scormonit prin colţişoarele minţii noastre pentru a putea desluşi cât mai limpede conexiunea dintre mental, conştiinţă şi funcţionarea celor două emisfere cerebrale.

Pentru a exemplifica concret astfel de explicaţii să luăm un model pe care-l analizăm.

Cu ajutorul programului (SPEC) Biospecter pe care-l utilizăm în evaluarea personalităţii unui individ la cabinetul COSMOS se pot observa modul în care cele două emisfere funcţionează.

Emisferele Cerebrale Cabinetul COSMOS
Emisfere cerebrale sincronizate la frecvențe Theta asemănătoare stărilor de Hipnoză conștientă, Channeling sau Zen.

Nu numai că analiza arată domeniul de unde pe care funcţionează acestea – alfa, beta, theta sau delta şi uneori beta înaltele, dar mai arată şi cum se manifestă conexiunile dintre emisfere şi fiecare dintre cele şapte chakre.

Vorbim aici despre un metabolism al celor două emisfere care se poate vedea în raport cu starea de moment şi cu starea generală a persoanei în cauză.

Sistem Psihometric Integrat pentru Evaluare Complementară a Personalităţii (BIOSPECTER)


Cu ocazia participării la una dintre ediţiile festivalului „Body, Mind, Spirit” am oferit consultaţii cu tarif redus cu programul Biospecter. Am avut un caz mai aparte printre persoanele cărora le-am oferit această evaluare, în sensul că analizînd starea şi frecvenţa emisferelor cerebrale am putut să constatăm că, deşi persoana respectivă, o doamnă în cazul de faţă, era cu atenţia foarte activă, ambele sale emisfere se aflau pe domeniul de frecvenţă theta, ceea ce dacă e să ne referim la activitatea obişnuită a funcţiilor cerebrale, era cu totul atipic în acel mediu plin de forfotă.

Domeniul frecvenţei theta este cel al liniştii depline a funcţiilor cerebrale, nimic nu perturbă starea lor, cum s-ar zice… o stare de Zen. Cu atât mai atipic cu cât într-un asemenea mediu zgomotos emisferele cerebrale nu au cum să stea liniştite, decât dacă sunt pregătite în prealabil printr-un anumit stil de viaţă.

Ce este Theta Healing?

O altă persoană prezentă acolo la festival avea frecvenţele emisferelor desincronizate, cea dreaptă find în beta înalte şi cea stângă în theta. Asta însemnând că emisfera stângă, responsabilă cu procesarea raţională şi logică a lucrurilor era deconectată de la interacţiunea cu acel mediu, în schimb cea dreaptă, fiind activă pe beta înalte – acestea având semnificaţia de conexiune cu fenomenele aflate la frontiera paranormalului – era cuplată pe ceea ce putea să perceapă din mediul acela prin intermediul percepţiilor extrasenzoriale şi a inutiţiei.

Deci noi, de cele mai multe ori, credem că emisferele noastre funcţionează destul de echilibrat astfel încât să nu ne facem probleme. Însă în realitate putem descoperi că ambele au programe de emisie-recepţie ca să zicem aşa. Şi fiecare dintre ele reacţionează în primul rând la stările noastre interioare, şi abia apoi la cele exterioare, mai ales în cazurile când ele funcţionează defazat. Desigur că acesta nu este un aspect care să ne facă să ne alarmăm, căci nu este cazul de vreo dereglare care să predispună la vreo boală, ci mai degrabă este o desincronizare a funcţiilor cerebrale determinată de incapacitatea de a gestiona corect situaţiile prin care trecem, aceste situaţii influenţându-ne direct modul în care reacţionăm la nivel intelectual şi emoţional.

IQ vs EQ

Este evident că poate exista la un moment dat posibilitatea ca funcţiile cerebrale, dacă persistă desincronizarea între ele, să nu se mai alinieze între ele, gândul despre o persoană cu emoţia legată de persoana respectivă, ori gândul despre un lucru cu ceea ce simţim despre acel lucru, şi de aici evident că se deschide o uşă dincolo de care riscul apariţiei unei boli poate fi iminent. Pentru că în raport de modul în care cele două emisfere funcţionează, se manifestă şi alte caracteristici specifice emisferelor cerebrale, ba chiar se poate vedea, din fiecare dintre cele şapte coloane indicatori ai fiecărei emisfere, de care dintre chakre se conectează mai mult sau mai puţin fiecare emisferă.

De exemplu, emisfera stângă poate avea indicatorul conectării la chakra rădăcină peste 70%, ceea ce arată că procesele logice şi raţionale ale persoanei sunt ample, alimentate de multă energie.

Sau dacă în zona emisferei stângi a treia coloană care reprezintă conexiunea cu chakra plexului este undeva la 70%-80%, asta înseamnă că pentru persoana respectivă relaţiile contează foarte mult din punct de vedere al interacţiunii în plan personal.

Ori pe emisfera dreaptă, dacă indicatorul coloană care e conectat cu chakra gâtului, şi această coloană este undeva pe la 65% să zicem, asta înseamnă că persoana în cauză înainte de a intra în contact verbal cu altcineva îşi imaginează cum va fi asta. 

Analiza doar pe acest palier al tehnicii SPEC (Biospecter) ducând la o bogată acumulare de informaţii necesare cunoaşterii personale.

Deci secretele emisferelor cerebrale este departe de a fi dezlegat, chiar şi cu ajutorul tehnologiei moderne, dar nu este departe ziua în care vom putea pătrunde mai profund în această zonă încă prea puţin explorată, pentru a afla noi taine ale propriei fiinţe.


Descoperă-ţi scopul superior ascuns în ADN-ul tău.

Click Aici!

SURSĂ123rf
Articolul precedentRevista COSMOS Nr. 118 – Mai 2017
Articolul următorInteligenţa din unda-particulă Ca, Mg, Fe
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

5 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
Gabi
Gabi
5 ani în urmă

Foarte interesant. Multumesc!

Margareta Chirosca
5 ani în urmă

Multumesc!

Puf Puf
5 ani în urmă

Buna sa va fie inimile,precum privirile,am revenit,cu scrisul,comentariile si intrebarile.Interesant subiect si vast.Intrebare:cei care sint stingaci,de la mama natura,adica folosesc mina stinga,intot ce fac?se comenteaza si studiaza fff putin,problema stingacilor…Sfirsit de saptamina cu soare si voie buna va ureaya El Do

Puf Puf
5 ani în urmă
Petronela dudulac
Petronela dudulac
10 luni în urmă

Informații eficiente,mulțumesc,am reusit să găsesc această revistă,