© Adrian Pelletier
Timp estimat de citire: 3 minute

Dacă vă este greu să vă cunoaşteţi şi să vă plătiţi karma, îndreptaţi-vă atenţia spre Dharma voastră.

Despre karmă s-a tot vorbit şi prin cărţi, şi prin diferite reviste, şi pe internet. Karma este chestia aia rea, care ne trage mereu de mânecă şi se răsteşte arogant la noi: “Hei, ce crezi tu că faci aici, eeeh?”. De multe ori nu sesizăm când karma şi energia ei intră în acţiune şi le parcurgem din plin, prin diferite întâmplări ale vieţii de zi cu zi. Şi apoi Lady Karma stă şi se uită la noi, râzându-şi în barbă aşa… conspirativ, parcă şoptindu-ne cu un zâmbet ironic precum în filme: “Ţi-am tras-o şi de data asta…”  

Interesantă introducere, aşa-i…? Dar haideţi să mergem mai departe şi să ne ocupăm de opusul karmei, care este Dharma.

Dacă prin karma înţelegem acele datorii, bune şi rele, pe care trebuie să le plătim faţă de alţii în viaţa asta, Dharma înseamnă datoria faţă de noi înşine. Şi cum de obicei marea majoritate a oamenilor în lumea asta este angrenată în plata karmică faţă de semenii lor, Dharma la un moment dat fie este uitată, fie se face prea târziu în viaţă şi aproape că nu o mai poţi aborda. Cu alte cuvinte, toată treaba asta seamănă cu chestia lumească cunoscută de mulţi, respectiv ajuţi pe mulţi dar pentru tine ajungi să nu mai poţi face prea multe la un moment dat. Şi ca urmare ajungi într-un impas.

Ei, dar dacă ne vom analiza harta natală sau dacă vom apela la un astrolog, avem posibilitatea de a ne cunoaşte şi karma, şi Dharma. Şi astfel vom dispune de modalităţi de a merge echilibrat şi cu plăţile karmice, şi cu îndeplinire Dharmei. Aceasta este în realitate Destinul pe care trebuie să ni-l împlinim, menirea pentru care am venit pe lumea asta aici pe Pământ. Şi am observat foarte multe situaţii în care lumea, din pură curiozitate doar, vrea să-şi cunoască propria karmă. Însă nu sunt deloc interesaţi de propria Dharmă. Să fie ignoranţă? Sau insuficientă informare asupra unui asemenea subiect fundamental cum este propriul destin? Pot fi ambele, atâta vreme cât indivizii umani, cu miliardele, acordă prea multă atenţie karmei şi ignoră Dharma.

Se poate evolua în viaţa asta fără a-ţi cunoaşte karma, dar cunoscându-ţi Dharma?

Dacă nu-ţi cunoşti karma, nu ştii ce ai de plată şi de ce ţi se întâmplă unele lucruri neplăcute în viaţă. Să zicem că ai putea trăi relativ împăcat cu latura asta a karmei, dar este foarte important să cunoşti pentru ce ai venit aici în existenţa aceasta. Deci s-ar putea spune că poţi ignora karma, şi dacă-ţi cunoşti menirea pentru care te-ai născut aici pe Pământ, poţi avea posibilitatea de a plăti karma fără să o cunoşti. Pur şi simplu accepţi toate cele ce ţi se întâmplă în viaţă, ştiind că ai un scop de atins – Dharma.

Poate o să vă întrebaţi dacă nu cumva ar fi o greşeală să nu vă cunoaşteţi karma dar să vă cunoaşteţi Dharma. Să ştiţi că oriunde în univers legile spirituale menţin echilbrul. Dacă nu-ţi cunoşti karma, dar îţi cunoşti Dharma, asta va compensa lucrurile, şi Dharma – dacă o vei îndeplini – va face astfel încât şi karma ta să fie plătită. Căci Dharma nu se poate împlini fără karmă. Deci vedeţi cum a făcut Creatorul legile sale spirituale, sunt perfecte în manifestarea lor!

Dharma nu se poate împlini fără karmă

Aşa că dacă vă este greu să vă cunoaşteţi şi să vă plătiţi karma, că o fi prea complicată, îndreptaţi-vă atenţia spre Dharma voastră – menirea, şi astfel veţi atrage prin echilibrul celor două toate acele situaţii, şi karmice, şi Dharmice, prin care mergeţi înainte şi vă împliniţi menirea aici pe Pământ. Şi despre alte aspecte ale Dharmei, destinul sau menirea cum i se mai spune, vom comenta în numărul următor.

Următorul episodEnergiile Dharmei – II >>
Articolul precedentCauzele spirituale ale bolilor – Mâinile – IX
Articolul următorEvoluţia spirituală – Cunoaşterea de Sine (II)
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile