© Adrian Pelletier

Dharma este indicată de poziţia Nodului Lunar Nord în semn zodiacal şi casă, în tema natală astrologică a naşterii.

Ceea ce se înţelege prin acest termen Dharma este ceva legat de faptele bune. În numărul trecut am menţionat că pe lângă faptele bune, de-a lungul vieţii omul trebuie să-şi plătească şi karma. Aceasta este Dharma din viaţa anterioară, când spiritul întrupat într-o persoană anume s-a străduit să facă fapte bune.

S-ar putea spune că actuala karmă este îndeplinirea, mai mult sau mai puţin, a menirii din viaţa anterioară. De ce majorităţii oamenilor din lumea asta li se pare viaţa grea? Răspunsul este pentru că în vieţile anterioare nu au reuşit să-şi îndeplinească Dharma. Angrenaţi în chestiunile karmice cu alţii din jurul lor, nu aveau suficient timp să înţeleagă pentru ce au venit aici în lumea asta a Pământului. Astfel s-au lăsat purtaţi de valurile karmice ale vieţii încoace şi-ncolo, văzându-se neputincioşi în depăşirea condiţionărilor impuse de karmă. Prea puţini reuşesc să-şi îndeplinească menirea de la o viaţă la alta. Pe lângă karma vieţii anterioare, care era Dharma adică ceea ce trebuiau să îndeplinească la nivelul propriei meniri, oamenii în prezent au această încărcătură karmică, la care se adaugă menirea vieţii actuale. Unii repetă lecţiile karmice, alţii reuşesc să le depăşească. Dharma este indicată de poziţia Nodului Lunar Nord în semn zodiacal şi casă, în tema natală astrologică a naşterii.

Să luăm un exemplu din nou pentru a argumenta concret.

În astrologie avem ceea ce se numesc Punctele Arabice, nu intrăm aici în detalii despre ele, dar putem spune că ele ne oferă informaţii suplimentare despre cum să ne achităm karma şi Dharma. În privinţa Punctului karmei avem formula Ascendent + Saturn – Pluton, iar pentru Punctul Dharmei avem Ascendent + Jupiter – Neptun. În ambele cazuri este vorba de gradele la care se află fiecare dintre componentele formulei.

Să admitem că avem un caz oarecare ca dată de naştere: 12.04.1995, ora 16,15.

Ascendentul se află la 11 grade în semnul Fecioarei, Saturn la gradul 19 în Peşti, Jupiter la gradul 15 în Săgetător, Neptun la 25 de grade în Capricorn şi Pluton la gradul 0 şi 11 minute în Săgetător.

Să calculăm cele două puncte, al karmei şi al Dharmei.

Ascendentul la 11 grade în Fecioară înseamnă 161 de grade pornind de la 0 grade Berbec. Saturn la 19 grade în Peşti – adică 349 de grade şi Pluton la gradul 0 din Săgetător, adică la 240 de grade. Adunăm cele 161 de grade ale Ascendentului cu cele 349 la care se află Saturn şi obţinem 510. Cum cercul zodiacal are 360 de grade, valoarea de 510 depăşeşte cele 360 de grade şi de aceea scădem gradele la care se află Pluton, respectiv 240. 510-240 = 270 de grade, ceea ce corespunde gradului 30 din Săgetător. Dar la acest grad în tema natală individul nu are nici o planetă, însă casa a 4-a a familiei se află pe zona de final a zodiei Săgetător. S-ar putea spune că individul are karmă legată de valorile de familie.

Dar ce spune Dharma la rândul ei?

CONȚINUT DEDICAT ABONAȚILOR
Următorul episod<< Energiile Dharmei – IEnergiile Dharmei – III >>

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?