© Adrian Pelletier
Timp estimat de citire: 3 minute

Energia Dharmei personale îl îndreaptă pe individ – chiar dacă acesta nu-şi dă seama pe parcurs – către zona socială indicată de către Nodul Nord.

Despre karmă s-a scris foarte mult de câteva decenii încoace, şi cu toate că există sute de cărţi în lume în care se explică în ce fel se poate rezolva propria karmă, oamenii încă bâjbâie pe cărările spiritualităţii. Şi asta deoarece sunt atâtea lucruri în lumea noastră care zilnic ne solicită atenţia, astfel încât de abia mai avem timp să acordăm atenţie datoriilor noastre din vieţile anterioare rămase neachitate.

Ne referim la karma ca formă de plată, putem privi Dharma ca o formă directă de plată a karmei.

Este important să ne cunoaştem Dharma, căci informaţiile aduse de ea ne oferă indiciile necesare pentru a înţelege în care domeniu al vieţii avem de plătit karma.

Dacă analizăm unele aspecte din astrologie, vom înţelege de exemplu de ce Nodul Sud care indică propria karmă, se află exact în punctul opus Nodului Nord care ne arată care este Dharma personală. De exemplu dacă Nodul Sud se află la 14 grade în Gemeni, Nodul Nord se va afla la 14 grade în Săgetător care este semnul opus. Astfel însăşi karma ne dă o mână de ajutor ca informaţie.

De aceea este important să vedem în tema natală unde sunt plasate cele două Noduri Lunare şi mai ales în raport cu alte planete. Uneori foarte mulţi oameni au câte o planetă conjunctă cu unul dintre cele două Noduri Lunare, iar asta ne oferă informaţii suplimentare şi despre karmă, şi despre Dharmă. Despre asemenea aspecte vom comenta în episodul următor, deocamdată să ne oprim la un aspect esenţial al Dharmei, ce rezultă din studiile astrologice şi care prezintă particularităţi specifice în funcţie de tema natală respectivă. Pentru acum să specificăm faptul că fiecare zodie are câte trei decani, fiecare decan fiind guvernat de câte o planetă.

Este important să vedem în tema natală unde sunt plasate cele două Noduri Lunare şi mai ales în raport cu alte planete.

Studiind unde sunt plasate Nodurile Lunare în semnele respective, în tema natală, ne vom uita la trei component:

     
Următorul episod<< Energiile Dharmei – IIEnergiile Dharmei – IV >>
Articolul precedentCauzele spirituale ale bolilor – Dinții: Introducere (I)
Articolul următor„O mănuşă curată ascunde deseori o mână murdară”
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile