© Shutterstock

Pentru unii, predicţiile astrologiei occidentale şi orientale s-au împlinit în mare parte, în funcţie de ceea ce şi-au propus la începutul acestui an. Pentru alţii, rezultatele întârzie să apară. Să vedem de ce.

În acest editorial voi aborda un subiect foarte interesant şi important în acelaşi timp pentru toată lumea. Este vorba despre cum interpretăm sistemele de calcul astrologice, atât pe cele occidentale, cât şi pe cele orientale. Şi după ce veţi parcurge acest editorial veţi înţelege unde fac oamenii propriile erori de evoluţie. De ce erori şi de ce de evoluţie? Pentru că marea majoritate a omenirii se ia după predicţiile zodiacale, multe dintre ele prezentate zilnic la televizor dimineaţa sau pe parcursul zilei.

Desigur că asemenea predicţii zilnice sau lunare, precum am mai spus şi cu ocazia altor editoriale, sunt cu caracter generalist, neavând un caracter autentic. Aaah! Că se mai nimereşte predicţia la unele zodii în ziua/luna respectivă, aia e doar o chestiune de potrivire la noroc cum se zice.

Cercetând predicţii astrologice, mai ales la posturile noastre româneşti de televiziune, am constatat, mai ales după ce diferite persoane – prieteni sau cunoştinţe – mi-au semnalat, că predicţiile nu aveau nici cea mai mică veridicitate pentru semnul lor zodiacal. Multă vreme am stat şi am meditat pe marginea acestui subiect, îndeosebi datorită faptului că eu însumi fiind astrolog şi am analizat tot felul de configuraţii ale diferitelor evenimente, şi am ajuns la o concluzie surprinzătoare, deşi realitatea era acolo, şi era atât de simplă. Cu alte cuvinte, am găsit în cele din urmă răspunsul la de ce pentru unii predicţiile erau concrete, şi pentru alţii nu, fie că erau realizate pe sistemul astrologiei occidentale, fie că erau realizate pe sistemul astrologiei chinezeşti. Că era vorba de bani, de carieră sau de afaceri, ori de relaţii de cuplu sau de probleme de sănătate, predicţiile se potriveau la unii, la alţii ba!

Ca să nu lungim vorba, o să vă explic în ce constă răspunsul la o asemenea dilemă, pentru că în realitate astrologia, de oricare fel ar fi ea, este autentică şi ar fi o mare greşeală ca lumea – din diferite motive menţionate mai sus – să-şi piardă încrederea într-o asemenea ştiinţă ezoterică.

Să luăm de exemplu anul acesta 2019, care în sistemul astrologiei chinezeşti corespunde Mistreţului/Porcului de Pământ.

În sistemul astrologiei occidentale este Anul Scorpionului, care aduce multe morţi, transformări radicale, recompense, schimbări majore la toate nivelele dar şi pierderi de multe feluri. Dar caracteristicile Anului Scorpionului, precum şi caracteristicile aduse de Porcul de Pământ, din toate punctele de vedere, sunt valabile pentru indivizii umani numai şi numai din perspectiva propriei date de naştere. Mulţi aşteptau anul acesta mai mulţi bani, alţii vizau posturi şi funcţii mai bune, ori mutarea cu serviciul undeva mai bine etc.

Pentru unii, predicţiile astrologiei occidentale şi orientale s-au împlinit în mare parte, în funcţie de ceea ce şi-au propus la începutul acestui an. Pentru alţii, rezultatele întârzie să apară. Şi revin la data de naştere personală. Astfel că predicţiile s-au împlinit mai repede pentru cei născuţi în prima parte a anului, respectiv ianuarie-iunie, deoarece de exemplu dacă luăm Porcul de Pământ spre analiză, acesta a început ca perioadă astrologică în data de 5 februarie în acest an.

Ca urmare, pentru cei născuţi până în luna iunie inclusiv predicţiile s-au putut împlini mai repede, spre deosebire de cei născuţi din iulie spre sfârşitul anului. Cu alte cuvinte, dacă o persoană să zicem este născută în septembrie sau octombrie, ori chiar în noiembrie sau decembrie, ceea ce aduce Porcul de Pământ pentru aceste persoane va fi valabil începând cu ziua lor de naştere, deoarece până la ziua lor de naştere, se poate considera că anul este influenţat – în privinţa acestor persoane – de semnul anterior respectiv Anul Câinelui de Pământ. Şi este aşa deoarece este necesar să luăm în calcul două repere, respectiv momentul în care începe anul – 1 ianuarie în sistem occidental sau începutul lunii februarie în sistem oriental – şi cel de-al doilea moment – data naşterii persoanei. Astfel de exemplu pentru cineva născut în septembrie, octombrie, noiembrie sau chiar decembrie, caracteristicile Porcului de Pământ sau ale Anului Scorpionului sunt valabile doar din momentul în care îşi serbează ziua de naştere. Până la ziua lor de naştere, pentru aceşti nativi născuţi în a doua parte a anului, sunt valabile caracteristicile Câinelui de Pământ, care deşi începuse pe 16 februarie 2018, pentru aceşti nativi născuţi în a doua parte a anului au început să fie valabile de abia din ziua lor de naştere din 2018! Sper că aţi înţeles în ce constă diferenţa.

Este vorba, repet, de diferenţa dintre momentul în care începe anul respectiv şi ziua de naştere a persoanei respective.

În altă ordine de idei, pentru cei născuţi în a doua parte a anului, nu contează anul în care s-au născut, caracteristicile Porcului de Pământ vor fi valabile până în toamna viitoare, deşi la anul în data de 25 ianuarie 2020 va începe Anul Şobolanului de Metal. S-ar putea spune că pentru nativii născuţi în a doua parte a anului ar fi valabile încă de la începutul lui 2019 şi a anului 2020 caracteristicile Porcului de Pământ şi apoi ale Şobolanului de Metal, dar să nu uităm că diferenţele calendaristice generează un fel de decalare de sincronizare, între caracteristicile anului în sistem chinezesc, de exemplu, şi data de naştere a individului. Un fel de întârziere sau spus mai pe româneşte, atunci le vine rândul acestor nativi să se bucure de caracteristicile aduse de Anul Porcului.

Şi pentru a vă da şi argumente în acest sens, vă dau un exemplu scurt.

O cunoştiinţă care este născută în Anul Oii de Foc. Pentru persoana aceasta Anul Câinelui valabil conform datei de naştere până în această toamnă, a fost echivalent semnului Balanţei – al doilea după semnul natal deci casa a 2-a (banii dar şi al 4-lea după Rac – semnul mamei echivalent Oii) – şi casei 7 din tema natală – relaţiile şi afacerile. Şi Anul Câinelui i-a adus ceva bani şi o afacere destul de bună pentru perioada de mijloc a acestui an, dar şi decesul unui părinte (cuadratura semnelor Rac – Oaia şi Balanţa – Câinele). Iar pentru această persoană Anul Porcului de Pământ, care ca semn – Scorpionul – cade pe casa a 8-a în tema natală (recompensele şi schimbările spirituale evolutive) fiind al 3-lea semn după cel natal, a început de abia odată cu data sa de naştere din această toamnă. Şi tot ce va realiza se va derula până în toamna anului următor, când pentru această persoană, ca şi pentru toate cele născute în a doua parte a anului, va începe Anul Şobolanului de Metal – 2020.

Următorul episod<< Energiile dimensionale – II

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?