În fiecare ființă umană există acest Atom Divin și în fiecare religie omul, cinstește în felul tradiției sale religioase această stare vibrațională a Atomului Divin.

„Ceea ce este Sus este ca și ceea ce este Jos, și ceea ce este Jos este ca și ceea ce este Sus, pentru a împlini miracolul lui Unul”, așa sună una dintre legile lăsate nouă peste milenii de către Hermes Trismegistul. În contextul lumii moderne am putea parafraza și am spune astfel: ceea ce este la interior este ca și ceea ce este la exterior, ceea ce este la interior este ca și ceea ce este la exterior. Cel puțin așa ar trebui să fie, dacă se respectă Legea Corespondenței. Desigur că un asemenea enunț se poate corela cu oricare dintre celelalte șapte Legi Hermetice, dar aici vorbim despre simbolismul crucii și a celei de-a 5-a cămăruțe, unde se află Atomul Divin al ființei umane.

S-ar putea desprinde din lectura episodului anterior următoarea întrebare: dacă e Atomul Divin, e unul singur, sau e multiplicat în fiecare spirit, cum este ființa umană?

CONȚINUT RESTRICȚIONAT

 

Articol dedicat abonaților

Abonament expirat? Prelungește-l aici!

Următorul episod<< Enigma Crucii și Atomul Divin
Acest articol face parte 2 din 2 seria Enigma Crucii și Atomul Divin
Articolul precedentCând să mâncăm
Articolul următorTipare: Dependențele (II)
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
5 1 votează
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile