Acasă Etică

Etică

La voi acasă

Ne-am întrebat întotdeauna câți dintre noi citesc cu adevărat pagina de Termeni și Condiții a unui Website. E ca și atunci când ai de-a face cu birocrația, semnezi zeci și sute de hârtii, dar niciodată nu apuci să le citești din scoarță în scoarță. Pe de-o parte sunt repetitive, plictisitoare și tehnice, și majoritatea dintre noi oricum nu avem suficientă răbdare, iar pe de altă parte cam știi deja intuitiv în ce te bagi. Din aceste motive, noi am decis să-i spunem pagina de Etică, pentru că în realitate noi nu condiționăm și nu impunem termeni nimănui.

Etica noastră este mai degrabă o invitație către acasă. Noi mergem pe ideea că dacă nu sunt multe reguli de respectat, atunci n-ai nici ce să încalci. În cazul de față, acasă este acest website. Aici, te poți simți ca la tine acasă sau ca la altcineva acasă. În general când te simți ca acasă încerci să stai cât mai confortabil. Dacă totuși nu ești destul de norocos să ai o menajeră, te străduiești să nu faci prea multă mizerie pentru că știi că la final tot tu vei strânge după tine. Poți să te declari fericit, din punctul acesta de vedere noi ținem locul menajerei.

Etica adevărată constă în comuniunea dintre noi și acest portal web. Nu există nicio diferență între cei de la revista Cosmos și cititorii revistei. Toți cei care accesează acest website simt un fel de morală sufletească de a-l respecta, deoarece este ca și când ai rupe paginile unei cărți pe care vrei s-o mai citești. Dacă cineva nu simte o chemare interioară din acest punct de vedere sau nu rezonează cu informațiile de aici, este liber să-și urmeze propria Cale. Înțelepciunea constă în a oferi locul altuia pentru că nu se știe niciodată cine va beneficia de pe urma acestor informații și servicii.

Un alt motiv pentru care nu este nevoie să înșirăm paragrafe de legi interminabile este pentru că majoritatea persoanelor care accesează acest site au un nivel de conștiință elevat. Sunt familiarizați cu legile universale și sunt ghidați deja de o etică naturală și firească. Dacă este prima oară când auzi de legi universale, ei bine, te afli la locul potrivit. Ești pe cale să descoperi adevăratele legi care guvernează viața unei ființe umane. Cititorii revistei COSMOS vin pe site, citesc, asimilează informațiile atât cât le trebuie și pleacă. Cei care se întorc, nu doresc decât să știe că revista funcționează în continuare, fie pe site, fie printată. Pentru orice altceva, există întâlnirile cu cititorii unde ne putem îmbrățișa și unde ne putem bucura de prezența fiecăruia.

La ce să te aștepți din partea gazdelor, adică a celor care au grijă de acest portal să funcționeze în parametri normali?

Este de la sine înțeles că nici noi nu dorim să ne tăiem craca de sub picioare. E simplu. Comuniunea te îndreaptă către o simbioză armonioasă. Cei care se abonează la noi, NU vor primi SPAM-uri în căsuța cu mesaje (e-mail) și nici nu vor primi mesaje scrise cu majuscule sub formă de țipete. Cine este interesat să rămână la zi cu noutățile din revistă fără prea mult efort, este liber să folosească Buletinul Informativ (Newsletter) și va primi OCAZIONAL mesaje de la noi. Doar cele care contează cu adevărat: apariția revistei lunar, evenimente și oferte. Acesta este pur și simplu un mod intim prin care păstrăm legătura cu cititorii revistei.

Protecția datelor personale

În ceea ce privește securitatea și informațiile private ale abonaților, NU colectăm informații decât cele pe care ni le oferiți (numele, adresa de email, adresa de livrare). Aceste informații sunt menite să continue bunul mers al lucrurilor, precum livrarea revistei prin poștă, și nicidecum să vă aducă prejudicii capitalului de imagine sau prejudicii sufletești. Securitatea este așa cum o cunoaștem majoritatea dintre noi în lumea internetului. Există o vorbă, ce pui pe internet rămâne pe internet. Pe noi nu ne deranjează, dar dacă tu crezi că ești în vreun pericol de îndată ce ți-ai creat un cont de abonat pe site, din nou, te sfătuim să-ți asculți intuiția și să acționezi cu discernământ. Pe internet trebuie să ai mult discernământ deoarece nu există filtre “autorizate” să te îndrume acolo unde îți este de folos.

Nu avem cum să garantăm o protecție 100% eficientă dar vei vedea că nici nu este neapărat nevoie. Abonamentele se achită prin metode clasice, PayPal (te rugăm să ne contactezi separat pentru PayPal), Stripe (card de credit) și Transfer Bancar. Deocamdată. E posibil pe viitor să adăugăm și alte metode de plată. Cert este că nimic nu este 100% sigur în lumea internetului. Portalul are protecții de mai multe feluri (firewall și anti-malware), dar chiar și acestea operează în limitele bunului simț. Până la urmă, orice limbaj de programare poate fi contrazis. În principiu nu ne vrea nimeni răul (sperăm), iar dacă se întâmplă ceva cu site-ul pe termen lung și intră în imposibilitatea de a nu mai fi funcțional, banii abonamentelor Digitale vor fi restituiți calculându-se suma aferentă lunilor rămase. Chiar și acest lucru este destul de improbabil deoarece folosim un sistem de recuperare a datelor.

Copyright și drepturi de autor

Majoritatea materialelor grafice sunt cumpărate de noi, cu excepția celor cu licență liberă, dar având în vedere că în lumea internetului găsești și autori anonimi, rămânem și noi flexibili atâta timp cât nu aducem prejudicii nimănui. Dacă i se pare cuiva că încălcăm anumite drepturi de autor nu ezitați să ne contactați. Ne auto-sesizăm și reglementăm.

În ceea ce privește drepturile de autor ale articolelor din revistă și de pe site, ești liber să împarți și cu alții, însă te rugăm să prezinți sursa lor. În felul acesta putem evita confuzia. În lumea internetului cea mai mare parte a informațiilor sunt preluate, modificate și redistribuite, pierzându-i-se astfel esența și autenticitatea. Noi cei de la revistă ne asumăm în totalitate responsabilitatea celor scrise, totuși trebuie precizat, această publicație nu este de știință sau pseudo-știință și nici nu are pretenții mesianice. În articole nu veți găsi bibliografii sau surse cu trimitere deoarece noi nu rezonăm cu informația la mâna a doua. În cel mai bun caz, vom folosi trimiteri la diferite surse și materiale pentru a întări, a interconecta sau a confirma o idee pe care de obicei am expus-o sau vrem s-o expunem către publicul cititor. Cu toţii ştim că partea rațională funcționează cel mai bine pe baza dovezilor.

Legat de reclame. Nu prea vei găsi aşa ceva aici, cu excepţia produselor sau serviciilor care ne aparţin şi pe care le folosim personal. Dacă facem reclamă la un produs sau serviciu, înseamnă ca ne-a prins bine şi vrem să-l dăm mai departe. Sub o formă sau alta, cu toţii avem nevoie de marketing şi publicitate. Acesta este felul oamenilor de a se face vizibili în lume şi de a-şi celebra creaţiile. Ca şi antreprenori spirituali, nu avem altă formă de venit financiar decât cel comercial. Suntem conştienţi că o mare parte dintre oameni consideră serviciile spirituale ca fiind gratuite, însă nu trebuie să uităm că spiritualitatea NU este o instituţie sponzorizată (aşa cum se întâmplă de exemplu cu instituţiile laice). Aici nu se lucrează cu sume ascunse sau donaţii obscure, produsele şi serviciile au preţuri transparente, sunt adaptate la economia României şi reprezintă un schimb de energie echitabil. Banii reprezintă doar un mijloc onorabil de a putea servi Întregul într-un mod și mai eficient.

Fursecurile (Cookies)

Aah. Era să uităm. Există o nouă legislaţie implementată de Uniunea Europeană care cere fiecărui website să informeze vizitatorul cu privire la folosirea de cookie-uri (fursecuri). Acestea sunt mici fişiere salvate pe calculator pentru a reţine anumite preferinţe. Ele sunt strict necesare. Aproape ca nu există website care să nu folosească aşa ceva. Mai mult ca sigur, această politică de avertizare este una formală menită să ţină la distanţă cârcotașii. Noi folosim fursecurile doar pentru a îmbunătăţi experienţa site-ului. De exemplu, accesezi portalul COSMOS şi primeşti de la noi un mesaj pe ecran cu oferte de nerefuzat (avem şi asa ceva). Să spunem că refuzi oferta noastră, website-ul ţine minte prin acel mic fişier salvat la tine pe calculator şi nu te mai deranjează a doua oară. La fel şi când accepţi. Dacă te decizi să faci “curat” în calculator şi ştergi acel mic fişier, site-ul va „uita” preferinţele tale şi practic o iei de la început.

Bine ai venit la revista COSMOS! Fie ca ea să-ți lumineze Calea și să te inspire să-ți trăiești viața la cel mai înalt potențial!

Link-uri Utile