Evoluţia genetică a omenirii
Omul Denisovan este o completare recentă a arborelui genealogic uman.

Evoluţia genetică a actualei omeniri, cel puţin în Europa, dar şi în cele două Americi, îşi are originea – şi de data asta o spun specialiştii străini în genetică – în Carpaţi.

Încă de la începutul acestui Dosar, pe care ca ediţie îl consider ceva mai special şi veţi vedea de ce, vă menţionez că am de gând să desfiinţez toate prostiile referitoare la falsa idee a apartenenţei strămoşeşti. M-am referit şi la acest aspect deoarece nu putem exclude aşa ceva din chestiunea evolutivă a speciei umane.

Desigur că există tot felul de idei şi de interpretări, bazate mai mult sau mai puţin pe evidenţe concrete provenite din cercetarea ştiinţifică, dar deja mi se pare dincolo de absurd şi ridicol când aud pe cineva – român în cazul nostru! – că spune că s-ar putea să nu fie român deoarece şi-a făcut un test ADN care îi zice că el ca individ este o amestecătură. Asemenea bazaconii le pot emite doar proştii cu pretenţii de intelectuali care lucrează prin cine ştie ce firme, şi care habar n-au şi nici nu înţeleg care este temelia provenienţei ca statut etnic.

Comunitatea tribală și apartenența etnică

Şi spun cele de mai sus deoarece în urmă cu foarte puţin timp am citit pe unele site-uri româneşti nişte cretinisme de-ţi vine să-ţi dai singur palme, vorba lui conu Iancu Caragiale, când îţi dai seama cât de bătuţi în cap sunt unii cu ifose de intelectuali cu studii superioare. Pentru că dacă ne referim la noţiunea de etnie, atunci pornind de la ideea modernă de naţiune, mergem înapoi în timp şi putem descoperi că în urmă cu milioane de ani, etnia avea o altă formă de manifestare – comunitatea tribală. Iată cum facem un arc peste epoci ca să legăm cap la cap idei ce străbat timpul şi erele. Acele comunităţi de tip tribal primitiv îşi stabileau singure simbolul totemic prin care se distingeau unele de altele. Cu timpul s-au format limbaje diferite în aceste comunităţi tribale, deoarece fie şi din ambiţie – cum era specia umană pe atunci neevoluată – o comunitate tribală nu folosea limbajul unei comunităţi rivale. Aşa au apărut de-a lungul epocilor ceea ce azi putem numi apartenenţă etnică, mai ales că în funcţie de zona şi energiile acesteia unde comunitatea tribală locuia, ADN-ul era mai mult sau mai puţin influenţat de energiile reliefului.

Dacă ne gândim la modul în care s-au desprins şi evoluat speciile de hominide, de-a lungul ultimelor 4-5 milioane de ani, şi ştiind că speciilor le trebuie în mod natural cel puţin 10-20 de milioane de ani pentru mutaţii genetice produse natural, rezultă că apariţiile speciilor predecesoare lui Homo Sapiens au fost determinate şi coordonate din afara lumii noastre.

De ce speciile hominide au apărut iniţial doar în Africa?

Dar să nu divagăm. Am făcut o expunere foarte scurtă ca să înţelegeţi că existau încă de acum milioane de ani diferenţe între speciile hominide determinate de forţe necunoscute. În mod oficial aşa cum s-au realizat descoperirile în domeniul arheologic şi antropologic, au existat cinci ramuri principale de hominide considerate predecesoare ale speciei noastre Homo Sapiens.

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.

ho

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?