© Pixabay
Timp estimat de citire: 3 minute

Începutul Descoperirii de Sine este începutul Trezirii Spirituale.

Viaţa aşa cum o trăim noi are o serie întreagă de aspecte de care trebuie să ţinem seama, dacă vrem să avem certitudinea unor lucruri bune. De cele mai multe ori aceste aspecte sunt mult prea multe şi devenim selectivi, astfel încât începem să alegem şi să decidem preferenţial. Poate uneori o asemenea atitudine ne avantajează, dar viaţa ne demonstrează că de multe ori ne şi alegem cu consecinţe neplăcute, pe care apoi ne străduim să le reparăm.

Foarte mulţi oameni se străduiesc să-şi descopere de-a lungul anilor propriul potenţial, asta fiindu-le de folos cel puţin în plan profesional, deşi unii mai adaugă la asta şi partea strict personală necesară propriei cunoaşteri. Mulţi rezolvă tot felul de teste de inteligenţă, de psihologie sau esoterice gen tipologia ayurevică personală sau altele similare, pentru a-şi desluşi structura. Dar dincolo de toate acestea se poate spune că omul ca fiinţă este menit să descopere mari screte referitor la propria sa fiinţă, aşa cum a fost creat ca spirit.

Evoluţia spirituală este un proces valabil pentru orice spirit din acest univers şi în linii generale există trei stadii ale evoluţiei în acest sens: descoperirea de Sine, cunoaşterea de Sine şi realizarea de Sine.

Evoluţia spirituală este un proces valabil pentru orice spirit din acest univers

De exemplu în primele decenii ale secolului 20 Paramahansa Yogananda, un yoghin foarte cunoscut din India şi mai apoi în întreaga lume, a pus bazele în Statele Unite ale Americii unei societăţi numită “Asociaţia pentru Realizarea Sinelui”.

Ce este descoperirea de Sine?

Vedeţi că am făcut referire cu majusculă la Sine, deoarece nu este vorba de ego, aşa cum este acesta interpretat de marea majoritate a oamenilor ca fiind sinele. Inclusiv psihologia modernă încă atribuie ego-ului eticheta de Sine, deşi lucrurile stau cu totul altfel, iar psihologia se află pe cursul descoperirii adevăratului Sine spiritual prin intermediul psihologiei transpersonale. Mai este totuşi până când psihologia modernă va accepta pe deplin rolul Sinelui spiritual în complexa psihologie a omului.

Dacă Sinele este Sinele spiritual, atunci descoperirea de Sine face referire la modalitatea prin care, într-un fel sau altul, omul începe să realizeze că el este ceva mai mult decât un trup cu nişte senzaţii, cu nevoi fiziologice şi alimentare, cu impresii, cu emoţii şi ca urmare îşi dă seama că există ceva care susţine materia biologică, aşa cum au început să demonstreze multe echipe de cercetători în laboratoarele lumii.

Descoperirea de Sine aduce cu ea înţelegerea faptului că mintea nu se află în creier ci în afara acestuia, că emoţiile nu se află în celule ci în afara corpului şi în jurul său, că sentimentele deşi se simt în inimă nu îşi au originea în ea ci în suflet, şi că acesta, deşi este conectat la inimă, nu se află în corp ci este conectat cu organismul fizic printr-o interfaţă bio-energo-informaţională.

Odată ce omul începe să aibă cele mai mici deschideri la nivelul conştiinţei sale faţă de aceste realităţi din partea nevăzută a existenţei şi vieţii, realizează că există ceva mai mult decât corpul său fizic. Şi primul clic declanşat în conştiinţa sa, în acest sens, este urmat de o avalanşă ulterioară de clicuri care-l poartă către noi descoperiri despre sine însuşi, pe care nu le bănuia deloc înainte.

Se poate spune astfel că începutul Descoperirii de Sine este începutul Trezirii Spirituale, deşi acest proces de trezire poate dura 1 an sau 10 ani, depinde de fiecare cât şi cum înţelege şi realizează fiecare informaţie spirituală pe care o abordează şi o asimilează. Însă odată pornită Descoperirea de Sine, aceasta aduce cu ea transformarea întregii structuri a omului, fără ca omul să-şi dea seama iniţial, de la celula fizică până la suflet, purtându-l către următoarea treaptă, cea a Cunoaşterii de Sine, despre care vom vorbi în următorul număr.

Următorul episodEvoluţia spirituală – Cunoaşterea de Sine (II) >>
Articolul precedentCauzele spirituale ale bolilor – Mâinile – VIII
Articolul următor„Până nu plouă, nu ies ciupercile”
Prin viziune şi profunzime aduce la suprafaţă din miezul ezoteric al misterelor aspectele care pot fi înţelese de către toţi cei pasionaţi de spiritualitate. Este redactor şi colaborator la revista COSMOS încă din 2006 şi preferă anonimatul pentru că nu-i plac autografele.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile