© Pixabay

Realizarea de Sine pune accent pe actul conştient al respiraţiei.

Forţa Vie… Energia Universală… Conştiinţa Cosmică… Sursa … mai multe nume pentru aceeaşi Entitate Supremă – Creatorul Vieţii…

Această Forţă Vie care este energie în forma ei cea mai pură pătrunde în toate lucrurile existente în univers, ea însăşi le structurează după modele concepute de ea, le animă, le manifestă, le creează pentru ca apoi să le dizolve şi apoi le creează din nou. Ca urmare putem considera că, prin suflul de viaţă pe care-l are atâta timp cât trăieşte, şi omul ca fiinţă este pătruns şi animat de această Forţă Vie. Ea se manifestă prin respiraţia noastră, aceasta fiind în realitate doar un efect al manifestării sale.

Atât timp cât se află în stadiu de făt, pe perioada sarcinii, omul are în plămâni lichid amniotic, de aceea atunci când se naşte el orăcăie deoarece plămânii fiind goliţi de lichidul amiotic, intrând oxigenul, este un chin teribil pentru adaptarea la elementul gazos al lumii în care trăim. Şi ca urmare respiraţia are un rol esenţial în procesul Realizării de Sine despre care vom comenta în acest articol.

Conținut dedicat abonaților. Nu ai cont? Click aici.
    
Următorul episod<< Evoluţia spirituală – II – Cunoaşterea de Sine

Gânduri?

Lasă-ne o vorbă!
Cum te strigă?