© Stockphoto
Timp estimat de citire: 2 minute

Dacă descoperi că orice efort fizic te face să te simți mai rău decât mai bine, oprește-te și în schimb, concentrează-te pe odihnă.

Poate te întrebi, dacă ai o răceală este bine să te antrenezi sau să te recuperezi? Studiile arată motive pro și contra. Prima dată, folosește „regula gâtului”, spune doctorul Richard Besser. Dacă simptomele sunt deasupra gâtului, atunci ești în siguranță să te antrenezi, dar bineînțeles la nivel ușor sau moderat. Dacă simptomele există sub gât, atunci mai bine lași corpul să se recupereze. Dacă ai febră, așteaptă câteva zile. Important este să-ți asculți trupul, să-l simți și să consideri ce este mai bine de urmat. Nu întotdeauna se aplică această regulă. De exemplu dacă sinusurile sunt inflamate sau congestionate, este clar că nu vom putea respira corect și nu vom avea suficient oxigen pentru a face față unui antrenament. Dacă există o durere mare de cap sau conjuctivită, mai greu ne punem în mișcare.

Auto-alinarea reprezintă grija față de corp. Când simțim nevoia de odihnă, să ne odihnim, să medităm în mișcare sau în nemișcare, să ne hrănim cu alimente de calitate, să ne conectăm cu natura, să facem masaje, saune, băi fierbinți.

Atunci când răceala își face apariția, aceasta poate compromite nivelurile de energie, deci este posibil să nu te simți în stare pentru un antrenament fizic intens. În general, exercițiile fizice regulate stimuleaza sistemul imunitar și ne ajută să rămânem sănătoși.

Mai jos ai câteva opțiuni atunci când nu ești în cea mai bună formă, dar totuși dorești să rămâi activ. Unele sunt mai bune, altele mai puțin. Întotdeauna alegerea îți aparține.

Articolul precedentTainele Tarotului – Justiția și Spânzuratul
Articolul următorCauzele spirituale ale bolilor: Nasul – Rinita
Un om idealist, sincer și de partea dreptății, încă de mic copil citește ingredientele de pe etichetele produselor. Valurile dese ale schimbării din viață i-au adus înțelegere și compasiune aducând omului lumină și zâmbete.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile