Timp estimat de citire: 2 minute

Acum nu se mai cheamă cooperativă, se cheamă multinațională. Într-adevăr, se câștigă bine, ai salariu bun, dar și pretențiile au crescut. S-a scumpit inclusiv gramul de iarbă.

Cunosc oameni care și-au luat două joburi full-time, având copiii mici și chirie în București, mame singure, cu rate ca să-și pună dinții. Persoane cu studii superioare, cu salariu de 2500 de lei, dintre care 500 la negru. Oameni care lucrează în tură de 24 de ore cu salariu de 1400 de lei, plus bonuri de masă. Știți ce cearcăne are un astfel de om? Paznic cu 800 de lei, 24 cu 48. Să păzești ce? Fiare vechi! Om la 55 de ani super calificat, respins pe motiv că e prea bătrân. Profesor cu masterat și salariu de 2000 de lei. Ăștia sunt oamenii care îmi scriu și care mă întreabă ce e de făcut? Știți ce e de făcut? Să învățați să postiți nenică. Să vă hrăniți cu apă și pâine, ca sfinții părinți. Este?

Ești „overqualified”, deci te vei plictisi la jobul ăsta. Mai bine stai acasă. Ești prea bătrân, avem nevoie de oameni tineri, gata de afirmare și ore suplimentare, că poate te plictisești acasă. Aaa, ai 40 de ani? Frățică, n-avem bani să-ți dăm că tu ești cu pretenții, pardon, cu experiență. Bașca poate ai și copii mici. Ce te faci dacă nu ai bunici să ți-i crească? Doamne ferește să ai 50 de ani, că poate te-ai trezit spiritual și te pi_i pe el de Sistem. Deh, nu mai ești cățel ascultător. Ce, nu te-a recomandat nimeni? Lasă boss că te apuci de antreprenoriat. Ești freelancer acum, jonglezi cu mai multe proiecte în paralel. Nu-ți permiți un Start-up? Te susține statul. Nu trebuie decât să-ți dai jumate din cât câștigi la taxe și impozite. Auzi, știi ceva, ești leneș! Dacă nu-ți convine, ia mai bine du-te tu și muncește afară!

Acum nu se mai cheamă cooperativă, se cheamă multinațională. Într-adevăr, se câștigă bine, ai salariu bun, dar și pretențiile au crescut. S-a scumpit inclusiv gramul de iarbă. E nevoie și de verde, normal. Dup’o zi de stat la „qubicăl” ai nevoie seara de relax în casa pe care nu ți-o poți permite pentru că trăim în „sharing economy”. Cine mai are nevoie de proprietăți? Oricum când mori lași totul în urma ta. Viața e scurtă așa c-o trăiești la maxim, doar în Weekend. Încă nu se simte oboseala în corp, dar până ajungi bătrân, să sperăm că apar mai repede imprimantele de organe. O să fie prea târziu să mai pleci în altă parte, pentru că ghici ce, te-ai obișnuit. Ce să mai faci pe cont propriu la vârsta asta? După 20 de ani de confort, meriți în sfârșit o promovare. Ești HR Manager acum. Ai șansa la rândul tău să angajezi niște naivi, cum erai și tu odată, fără experiență, dar cu dorință de afirmare. Cercul e complet. Acum ești cel mai deștept din departamentul tău.

Articolul precedentConștientizarea gândurilor și emoțiilor din spatele bolilor – Constipația (IV)
Articolul următorViața din centrul calmului
De-a lungul timpului a primit multe etichetări: îndrumător spiritual, mistic, hipster, flower power, hipiot, pronoic, panspermic, omnist și holobiont. Iar în timpul liber scrie...
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile