Extratereştrii vor guverna lumea?
© Steve Cefalo / Proiectul Întoarcerea Gardienilor

Pentru Ei contează la ora actuală mai mult planeta, ca entitate, decât noi ca civilizaţie, din cauza stadiului nostru insuficient evoluat.

Ce-ar fi dacă într-o zi omenirea, scăpată de pericolul unei autodistrugeri, ar fi condusă în mod deschis şi oficial de către fiinţe venite din alte lumi?

O asemenea chestiune la prima vedere ar fi ideală, cel puţin din perspectiva rezolvării tuturor problemelor pe care le are societatea umană la nivelul întregii planete. Dar dacă stăm să ne gândim bine, nu prea ar fi de dorit un asemenea lucru deoarece, aşa cum sunt metehnele umane, ne-ar place să vină alte civilizaţii să ne rezolve problemele de-a gata, dar noi nu am vrea să renunţăm la supremaţia pe Pământ. Că vorba aia, doar e al nostru şi ne-ar aparţine!

Totuşi chiar şi în cazul unor contacte oficiale cu alte civilizaţii mai avansate, liderii politici ai ţărilor dezvoltate s-ar vedea puşi într-o dilemă existenţială.

Aşa cum sunt Statele Unite şi Rusia, ca poli de influenţă politică în lume, odată ce peste nivelele preşedinţilor s-ar afla extratereştrii, nici ruşii şi nici americanii, cel puţin prin intermediul serviciilor secrete, nu ar mai putea jongla cu situaţiile de pe planetă aşa cum o făceau înainte.

Trebuie spus că dacă gestiunea problemelor omenirii ar fi preluate de fiinţele mult mai evoluate din alte lumi, s-ar termina cu intrigile şi jocurile de putere în lume.

O astfel de situaţie i-ar reduce pe ruşi, pe americani, pe chinezi şi pe alte state dezvoltate la nivel de egalitate.

Desigur că nici unei mari puteri actuale nu i-ar conveni ca lumea să fie guvernată de extratereştri, deşi dacă facem o scurtă trimitere, americanii au ascuns vreme de 70 de ani colaborarea cu câteva specii din afara Pământului.

Faptul că în lanurile de culturi sunt lăsate periodic tot felul de simboluri, de dimensiuni considerabile, arată un real interes din partea acestor civilizaţii galactice de a ne învăţa un alt tip de comunicare, pe care să ni-l însuşim treptat, pentru a putea intra apoi în contact cu aceste civilizaţii superioare.

Dar… Noi oamenii, pe lângă părţile noastre bune pe care le avem, suntem şi ipocriţi, perfizi, bârfitori, lacomi, intriganţi, agresivi, capricioşi şi lista poate continua cu alte zeci de atribute negative de acest fel.

Cum credeţi că se uită de acolo din spaţiul cosmic sau din dimensiunile superioare alte civilizaţii la noi, când văd o amestecătură atât de amplă în societatea noastră pământeană?

Credeţi că ei nu înţeleg faptul că încă suntem pe partea negativă a lucrurilor?

Către alte episoadeExtratereştrii vor guverna lumea? – II >>

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here