© Netflix
Timp estimat de citire: 2 minute

În România se vor socoti anumite forțe care vor părea dincolo de percepția oamenilor de rând.

M-am uitat de curând la The Familiy (Familia) de pe măreața platformă video Netflix (Plasăflics, în traducere mioritică). A fost la îndemnul unui membru din familie, mama mea. The Familiy este o mini serie documentar producție americană, despre un grup select de creștini fundamentaliști care dirijează din umbră Noua Ordine Mondială. Iată că nici conspirațiile nu mai sunt ce-au fost!

Nu mai am televizor de vreo 10 ani, dar am decis să vizionez serialul pentru că, ghici ce, se vorbește și de România. Iar eu, dacopat de fel, când aud de România mă zbârlesc imediat pe spate.

Zic bă, dacă marele Netflix vorbeşte de ţara noastră pesemne că e ceva important, mai ales că știam că acolo e acționar majoritar Dl. Soroş. Am înţeles că între timp şi-a vândut o mare parte din acţiuni, probabil din cauza site-urilor concurente cu filme gratuite. Din câte ştiu, dânsul este un iubitor înfocat al progresului (conform propriilor declarații) şi pe de-asupra, se crede şi un fel de zeu creator (tot conform propriilor declaraţii), deci omul e pe stilul New Age. Aşa că am ales să mă folosesc şi eu de progres şi de puterile creatoare şi să descarc filmul moca de pe internet folosind adresă IP mascată.

Să nu divagăm.

Din punct de vedere tehnic, serialul e super bine realizat. Am aţipit la el din când în când, dar am prins esențialul. Lumea e condusă din umbră (ca să vezi!) de un grup restrâns de elite și lideri creștini, având nucleul la Washington DC. Acest grup respectă cu sfinţenie reţeta unei societăţi secrete mai ceva ca Illuminati. Inițiații sunt trimiși în diferite “puncte cheie ale societăţii pe baza învăţăturilor lui Iisus pentru a deveni ambasadori ai reconcilierii”, ca să-l citez pe liderul Frăției, Doug Coe.

Poate vă întrebaţi pai bun, şi ce treabă are România?

Se pare că la noi aici există un nucleu tradițional sub formă de familii care se opun progresului, cum ar fi de exemplu LGBT-ul. Eu consternat de colo, zic, care familie nene că românul n-a mai avut tot neamu’ la masă decât de sărbători şi nici atunci. Suntem împrăştiaţi în cele patru zări de parcă zici că am plecat să colonizăm spaţiul. Iată că brusc, îi pasă cuiva de România!

În concluzie, nu vreau să vă stric senzația aceea de piele zbârlită. E mai bine să vizionați filmul cu proprii voştri ochi ai conştiinţei. Personal, nici nu mă interesează dacă e manipulare sau nu. Nici măcar nu mă deranjează că în film se confundă spiritualitatea cu religia şi Iisus cu Principul Christic. Vorbele şi cuvintele pot fi precum săbiile. Cu două tăişuri. Pentru unii ciumă, pentru alții mumă. Dar vă spun doar atât. În România se vor socoti anumite forțe care vor părea dincolo de percepția oamenilor de rând. Am spus vor părea, căci nimic nu este peste puterea noastră!

Dacă România are puterea să schimbe ceva în lume, eu nu am decât să mă bucur. Aşa cum a spus şi Mircea Eliade, aici este Axis Mundi. Oricine e bine venit în “Grădina Maicii Domnului”, atât timp cât dovedeşte, întâi de toate, că e OM. Noi suntem “d’aci”, de-ai locului, Oamenii Pământului, iar dacă legile sociale nu-i convin cuiva, e liber să le respecte pe cele ale Naturii.

Amor Vincit Omnia!

RECENZIE
Scor general
Articolul precedentSunt OZN-urile reale? – III
Articolul următorScrisoare către Greta
De-a lungul timpului a primit multe etichetări: îndrumător spiritual, mistic, hipster, flower power, hipiot, pronoic, panspermic, omnist și holobiont. Iar în timpul liber scrie...
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile