© Pixabay
Timp estimat de citire: 3 minute

Adevărata inteligenţă însoţită de bunul simţ şi de bunătate sau altfel spus educaţia spirituală. O vom mai recupera vreodată…?

Pe vremea când eram copil  auzeam uneori la adulţii din jurul meu expresia “fii deştept că ţara geme de proşti”. Ştiam ce semnificaţie avea această expresie, dar nu aveam de unde să ştiu câtă prostie putea să existe în ţara asta, chiar şi de atunci încoace.

Nicolae Iorga, celebrul om de cultură din perioada interbelică, spunea despre prostie astfel: “Prost nu e cel ce nu înțelege unele lucruri, cât de multe, ci acela care le înțelege pe toate pe dos”. O descriere mai bună ca asta, cel puţin din perspectiva psihologică, cred că nu există. Căci într-adevăr aşa este cum a afirmat cândva Nicolae Iorga. Iar poetul Lucian Blaga spunea şi el că: “Prostul cel mai prost e prostul alterat de filosofie”.

Ce înseamnă prostul alterat de filosofie? Păi să vedem…

Articolul precedentCum funcţionează un Avatar? (I)
Articolul următorTrantaloizii, un pericol cosmic – III
Scriitor şi pasionat de neconvenţional, îşi păstrază anonimatul în continuare folosind o atitudine efervescentă pentru a pune în mişcare energia exploratoare a minţii umane, imprimând astfel în subtil nevoia de a găsi răspunsuri existenţiale.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile