Fluturii Imaginatiei
© Pixabay

Ne imaginăm că totul este frumos şi bine, dar în realitate, multe dintre acestea se petrec doar în imaginaţia noastră.

Societatea noastră conţine multiple manifestări ale personalităţii umane. În această epocă modernă s-a ajuns la folosirea atâtor tertipuri verbale şi de atitudine încât sute de milioane de cetăţeni ai Pământului, în multe ţări ale lumii, se comportă de-o manieră care porneşte de la aroganţă, trece prin ipocrizie şi ajunge la fanatism. Desigur că între acestea sunt tot felul de nuanţe, dar per general gama acestor aspecte este foarte largă.

Deseori întâlnim multe dintre aceste aspecte manifestate cam în acelaşi timp la o singură persoană. Spre exemplu, un individ uman aflat la vârsta adolescenţei este ipocrit, pe lângă faptul că are din naştere şi o cleptomanie specifică. Am abordat această temă, ca să vedeţi şi să înţelegeţi că nu tot ce vedeţi la o persoană pe care presupuneţi c-o cunoaşteţi, este conform zicalei ”tot ce zboară se mănâncă”. La fel cum este şi o altă zicală care spune să nu judeci o carte după coperţile ei. Căci te poţi înşela şi dacă ai avut ceva aşteptări de la cartea respectivă, dacă ţi-au plăcut cum arată coperţile, conţinutul ei te poate dezamăgi.

Persoane care aparent par binevoitoare, amabile, cu un vocabular cât de cât comun, ca al majorităţii, şi care pot face parte din propriile voastre anturaje, pot fi de exemplu în interiorul lor pline de ipocrizie, de false valori pe care le afişează uneori ostentativ în faţa altora, ca o bravadă făcând pe deşteptul sau deşteapta, crezând că în felul acesta cei din jur vor înţelege că acesta este comportamentul său natural. În realitate este un comportament fabricat, menit să inducă în eroare pe cei din jur, iar scopul unui asemenea comportament camuflat este acela de a obţine tot felul de avantaje nemeritate. Şi un exemplu în acest sens este cel din fruntea ţării, înţelegeţi voi despre ce hlizitor vorbesc aici. Vă redăm aici asemenea chestiuni ca să înţelegeţi că pe lumea aceasta există cu duiumul astfel de persoane, care fără să aibă elementarul bun simţ, făcând pe interesanţii şi pe care le puteţi observa de multe ori, în diferite împrejurări.

Partea proastă a existenţei acestui tip de persoane este legată de adevărata lor manifestare. Care manifestare, fiind preponderent negativă în locaţia de domiciliu, unde astfel de persoane cred că nu le vede şi nu le aude nimeni, determină în planul akashic şi karmic încărcături negative constante, care la anumite intervale de timp tulbură de pe nivel subtil către planul fizic viaţa societăţii. Şi o exemplificare în acest sens este chiar utilă. Sigur cunoașteți o astfel de persoană, semidoctă de felul său, deşi n-ar recunoaşte asta în ruptul capului, în locaţia propriului domiciliu se comportă bădărăneşte, precum acei ”ţărănoi”, înjurând cum îi vine la gură ori de câte ori are ocazia mai ales atunci când vede ştirile la televizor.

Chiar dacă i se face observaţie că are un comportament strâmb şi că deranjează aproape de fiecare dată prin limbajul, comportamentul şi atitudinea sa, nu ia în seamă asemenea observaţii ale celor din jur, parcă nici nu aude ce i se spune. Ştiţi cum se vor naşte asemenea persoane în viaţa următoare? Surdo-muţi! Karma nu glumeşte cu nimeni! Şi mai mult de atât, nu recunoaşte că vorbeşte mult şi prost, şi nici nu-i pasă că printr-un asemenea comportament îi deranjează pe cei din jur, în speţă familia. În afara domiciliului şi a familiei, un asemenea individ vrea să fie considerat drept o persoană morală, cinstită şi corectă, când de fapt, încă de la vârsta copilăriei fura, era răutăcios şi dispreţuia pe cei din jur. Şi dacă extindem asta la nivelul unei naţiuni române, vă daţi seama câţi asemenea sunt şi în ce iluzie de civilizaţie trăim noi aici? Ne imaginăm că totul este frumos şi bine, dar în realitate multe dintre acestea se petrec doar în imaginaţia noastră. De aia se şi spune că mulţi oameni au mulţi fluturi în cap.

0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile