@ Shuterstock

Corpul fizic nu este doar ceea ce vezi cu ochii, nu este doar un organism cu celule, organe, oase, mușchi și piele. În el și pe lângă el există un tezaur ce merită descoperit.

În viață avem liberul arbitru, ești de acord cu mine? Fiecare este liber să aleagă, deci alegerile noi le facem și nimeni altcineva în locul nostru (acum, dacă ești influențat de exterior, de alte persoane… până la urmă decizia rămâne a ta). Totuși există două mari alegeri. Care sunt acelea? Din ce motiv alegem? Ce te determină să faci o alegere?
Frica sau iubirea, nu-i așa? Alegem fie din frică, fie din iubire.

  1. Frică = alegem în grabă, din nerăbdare, să nu ieșim din zona de confort, nu ne plac schimbările, pentru că suntem amenințați – de exemplu de părinți: “Dacă nu iei premiul 1, nu pupi bicicletă!”; de societate – te stresezi să iei note bune, să termini școala, să iei o diplomă ca să ocupi un loc în societate, etc.
  2. Iubire = alegem cu inima, să nu rănim emoțional, să nu reacționam la conflict, când ne iubim pe noi înșine și știm că alegerea este benefică pentru noi, etc.

Eu am ales sportul din frică. Dar această frică a fost una constructivă. Sportul meu, aerobicul, a apărut prin 2002, pe când lucram la Primărie. Doar știi cum te transformă munca de birou!? Ei bine, cum sunt Fecioară și-mi place esteticul, m-am gândit să mă păstrez în armonie cu mine. A fost o alegere din frică, dar și din iubirea față de propriul trup.

Frica generează un câmp energetic de frecvență joasă, pe când iubirea generează unul de frecvența ridicată. Un gând negativ sau pozitiv va genera un curent electromagnetic subtil prin corpul tău, care va stimula ADN-ul să genereze o formă de răspuns biologic. Majoritatea dintre noi suntem complet inconștienți de modul în care stările noastre de spirit, gândurile, credințele și atitudinea generală ne modelează corpul.

Cheile Genelor, Richard Rudd

Tu alegi să fii sănătos sau nu, tu alegi să fii în armonie cu tine sau în dezechilibru. Tu și numai tu ești propriul arhitect al trupului tău, tu ești sculptorul, modelatorul, artistul, alchimistul!

Transformarea se petrece fără a fi forțată, pur și simplu pentru că ești pregătit pentru ea.

Dacă ai observat corpul își poartă singur de grijă, se spală singur, funcționează fără ca noi să fim conștienți de acest lucru. Singura noastră preocupare este să-l hrănim cu nutrienții necesari și să-l punem în mișcare. Nu ne-am născut sedentari, corpul nostru este făcut să se miște.

Așa cum casa este gazdă pentru trup, așa și trupul e gazdă pentru suflet. Este de preferat să înțelegem și să vindecăm trupul, să învățăm să-l acceptam, să îl simțim, să fim de acord cu el, să îl iubim – acestea sunt provocările ce ne așteaptă.

Iubește-ți trupul! Acceptă-l exact așa cum este. Simte-te viu!

Dacă nu-ți place de tine, de corpul tău, energia ta vitală se ofilește. Persoanele aflate într-o astfel de situație pierd contactul cu viața. Acest lucru se reflectă în stilul lor de viață, în îmbrăcăminte și mai cu seamă pe chipurile lor. Atunci când te bucuri de frumusețea locuirii în propriul trup, căldura interioară se eliberează și întreaga ființă începe să lumineze.

Trupul fizic nu este doar ceea ce vezi cu ochii, nu este doar un organism cu celule, organe, oase, mușchi și piele. În el și pe lângă el există un tezaur ce merită descoperit.

Starea de spirit și chiar atitudinea pot fi influențate pozitiv făcând exerciții fizice, fie la sală, fie în natură, exerciții de body mind ca Yoga, Tai Chi, Qi Gong, arte marțiale etc. care aduc echilibru, armonie și putere fizică. De asemenea meditația și contemplarea aduc pace și înțelepciune interioară.

Sănătate maximă să avem!

Articolul precedentHoroscop Cheile Genelor – Aprilie (2020)
Articolul următorAlchimia – Arta Energiilor (I)
Un om idealist, sincer și de partea dreptății, încă de mic copil citește ingredientele de pe etichetele produselor. Valurile dese ale schimbării din viață i-au adus înțelegere și compasiune aducând omului lumină și zâmbete.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile