Fiecare ființă umană are o „genă X” undeva în vastitatea sa genetică unică, o genă X care stă în stare latentă așteptând o ocazie favorabilă pentru a-și declanșa programul.
Timp estimat de citire: 8 minute

Suntem în pragul unei descoperiri epocale pentru toată lumea. Astfel, vom adăuga ceva informație lămuritoare despre Gena X și mutanții din filme.

Inspirat din seria de filme Marvel cu mutanți care acționează în numele binelui în lume, titlul din acest număr al Dosarelor Cosmos își propune să vă introducă încă o dată în misterioasa și fascinanta lume a ADN-ului uman.

Dincolo de ceea ce mulți dintre noi am văzut în aceste filme, ar trebui să ne întrebăm dacă nu cumva ele conțin un sâmbure de adevăr. În aceste filme și seriale cu mutanți – adică oameni cu capacități neobișnuite – se folosește un termen denumit „Gena X” sau „Factorul X”. Această „genă X” era responsabilă de declanșarea unei puteri paranormale la unul sau altul dintre acei mutanți, care până în momentul declanșării erau oameni absolut normali ca toți ceilalți. Ideea era că ei se născuseră cu gena X, dar era necesar un eveniment important – de cele mai multe ori dramatic/traumatic – pentru a cauza declanșarea. Părinții acestor mutanți își respingeau copiii, astfel că aceștia ajungeau fie la Școala pentru tineri dotați a Profesorului X – Charles Xavier, fie o luau pe cont propriu descurcându-se cum puteau ei mai bine.

Dincolo de ideea din aceste filme și seriale cu mutanți din ultimii 10 ani, există o realitate genetică în interiorul genomului uman ce așteaptă să fie descifrată. Dar toți cei care ați văzut astfel de filme, unele difuzate și de către televiziuni românești cum sunt PROTV și Antena 1, se tot întreabă de atunci încoace: există posibilitatea de a afla dacă avem o asemenea genă X? Aici mulți ar face o confuzie între această gena X și cromozomul X din ADN-ul uman. Adevărul este că nu sunt unul și același lucru. Însă dacă aprofundăm puțin acest aspect, și dăm la o parte câteva straturi din geneticul nostru, am putea descoperi cu uimire că într-adevăr undeva în șirurile noastre de ADN dispunem de unele gene, ce-i drept adormite, care pot conține niște secvențe de program ce ar corespunde unei capacități paranormale/mutante în stare latentă.

Înainte de a trece la descifrarea misterului care zace în străfundul ființei noastre, să ne amintim de acele cazuri ale părinților, mame îndeosebi, care fiind oameni obișnuiți fără nici un fel de super puteri, reușesc să ridice o mașină din spate dacă propriul copil a nimerit accidental sub roțile acesteia. Ori cea mai ușoară mașină – cum ar fi un Logan, un Ford sau altceva similar – cântărește cel puțin 750 de kilograme. Luând în calcul că respectiva mamă nu ridică toată mașina, ci doar o parte a ei, putem considera că ridică o treime, adică vreo 250 de kile. De unde atât forță în mâinile unei mame care nu se mai gândește în acele clipe decât să-și salveze copilul de sub mașină? Știința modernă încă nu a deslușit ce se întâmplă în corpul unei asemenea persoane, în afară de adrenalina care depășește cotele maxime. Căci în cazul unei mame aflată într-o astfel de situație, nu se pune deloc problema că ar fi mutantă, deoarece după ce-și scoate odrasla de sub mașină, starea ei și puterea ei fizică revin la normal. Și o performanță de asemenea anvergură e sigur că nu o va mai putea repeta. Și atunci, unde e misterul și răspunsul…?

 
Articolul precedentVoi sunteți Lumina
Articolul următorSuntem sau nu spirituali? (I)
Contele Incappucciato este un fel de jucător multidimensional, specialitatea sa fiind metafizica de gospodină, adică spiritualitatea practică utilă omului în orice ocazie, chiar și când speli vasele!
5 1 votează
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile