Geniul din tine
© Angela Waye / Bigstock
Timp estimat de citire: 5 minute

Majoritatea au rămas cu nişte sechele de pe vremea fostului regim şi gândirea lor lucrează doar cu jumătăţi de măsură.

De când e lumea şi Pământul oamenii s-au crezut deştepţi… Deşteptăciunea poate fi considerată un fel de reflectare a inteligenţei, dar nu e inteligenţa însăşi, ci mai degrabă un fel de funcţie cognitivă adiacentă. Mulţi oameni care din punct de vedere profesional sunt plătiţi cu mai puţin decât ar fi normal deşi sunt inteligenţi peste medie, sunt nevoiţi ori să-şi ia un al doilea job, ori să apeleze la diferite chestii prin care-şi pot rotunji veniturile.

Dincolo de realitatea cotidiană cenuşie din România, în care vedem că valoarea şi calitatea sunt aruncate la coşul de gunoi şi în locul lor sunt promovaţi mulţi mediocri şi semidocţi, să vedem totuşi care este situaţia din perspectiva potenţialului uman şi ce înseamnă să te descoperi pe tine însuţi. Şi spunem asta deoarece sunt foarte mulţi tineri din România sunt geniali dar sunt complet ignoraţi de către cei care ţin frâiele societăţii.

Este evident că situaţia se prezintă întocmai ca la armată, nici un general n-are nevoie de subordonaţi mai deştepţi decât el. Este paradoxal aşa e? Cum mulţi oameni de la noi cu talent, cu geniu, cu potenţial, nu se pot afirma deoarece mediocrităţile sunt susţinute de către politicieni, aceştia punându-şi în tot felul de posturi şi funcţii rude, prieteni, cunoştinţe, neamuri de cele mai multe ori persoanele din categoriile enumerate având un IQ sub nivelul de 110.

Acum ceva timp, echipa Cosmos fusese invitată la un eveniment la hotelul Athenee Palace din Bucureşti unde urma să fie lansat un prototip de seria Biospecter pe care echipa noastră îl deţine. Acolo, domnul Dumitru Grigore, a prezentat noul tip de Sistem de evaluare a personalităţii, aşa cum se numea Biospecter înainte, a făcut o remarcă destul de interesantă. Şi anume, că de exemplu, o femeie de serviciu de la o firmă oarecare poate avea un IQ mai mare decât cel al directorului de la firma respectivă, dar biata femeie n-a avut norocul să se nască într-o familie cu posibilităţi pentru a fi susţinută. În vreme ce directorul, fost adolescent mediocru şi cu un IQ mai mic decât al femeii de serviciu, şade bine mersi şi conduce o firmă şi are şi o leafă foarte mare. Unde ar fi dreptatea şi egalitatea de şanse? Este o întrebare foarte bună dar trebuie să luaţi aminte că fiecare om dispune de zestrea sa genetică ce-i permite oricând să se transforme într-un geniu.

Ce este acela un geniu?

Articolul precedentIQ vs EQ
Articolul următorComplexul de la Gizeh – Akhnaton (V)
Scriitor şi pasionat de neconvenţional, îşi păstrază anonimatul în continuare folosind o atitudine efervescentă pentru a pune în mişcare energia exploratoare a minţii umane, imprimând astfel în subtil nevoia de a găsi răspunsuri existenţiale.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile