Capacitatea vitaminei D de a stimula funcția imună și de a distruge microorganismele nocive s-a conservat în genom timp de 60 milioane de ani de evoluție.

Pentru că Excelența nu poate fi atinsă decât într-un trup sănătos, pentru că trupul este vehiculul sufletului și cel care ajută la experimentarea Realității prin intermediul simțurilor și emoțiilor, am hotărât să vă vorbesc despre vitamina D, cea mai importantă vitamină pentru buna funcționare a sistemului imunitar, ale cărui gene sunt activate specific de această vitamină, și care dăinuie în genom de milioane de ani! Un trup perfect sănătos îți asigură o viață fantastică, prin posibilitatea experimentării variate. Un trup bolnav îți blochează lecțiile de viață și restrânge aria experiențelor dobândite în acest plan.

Veți spune: „Bine, dar atunci de ce ne înbolnăvim?” Pentru că boala te poate învăța să ai grijă de trupul tău!

Vitamina D este „nutrientul miraculous” ce activează sistemul imunitar pentru a ne apăra împotriva bolilor. Cu ceva timp în urmă a fost publicat de către cercetătorii de la Oregon State University un studiu important, care ne arăta ceva uimitor: vitamina D are un rol crucial pentru funcționarea sistemului imunitar, astfel încât capacitatea vitaminei D de a stimula funcția imună și de a distruge microorganismele nocive s-a conservat în genom timp de 60 milioane de ani de evoluție. Faptul că acest răspuns imun a fost conservat pe toată durata evoluției și se găsește la aproape toate speciile, demonstrează că este un punct critic pentru supraviețuirea speciilor, spun cercetătorii. La primate, acțiunea de „pornire” a unui răspuns optim la atacul microbilor funcționează în mod corespunzător numai în prezența unei cantități adecvate de vitamina D, ce reprezintă, de fapt, un tip de hormon ce circulă în sânge și le semnalizează celulelor printr-un receptor. Vitamina D este produsă în cantități mari în momentul expunerii solare și se găsește în doze mult mai mici în anumite alimente. Oamenii care au doze mari de vitamina D au puterea nutritivă de a-și activa sistemul imunitar, astfel încât acesta poate răspunde la atacul agenților patogeni. Se pare că această vitamină activează o proteină antimicrobiană, iar efectul general duce la prevenirea reacției în exces a sistemului imunitar în fața inflamațiilor, răspunzând la atacul agenților patogeni. Prin urmare, vitamina D nu protejează doar de infecția inițială, ci împiedică organismul să reacționeze în exces si să ucidă trupul prin inflamare.

Surse de vitamina D

Vitamina D este prezentă în uleiul de pește marin cu Omega 3, dar cea mai abundentă sursă de vitamina D este lumina soarelui. De fapt, corpul fabrică această vitamină atunci când ne expunem la soare. Personal stau cel puțin 30 de minute la soare în fiecare zi, chiar și iarna. Dacă acest lucru nu este posibil, luați suplimente de vitamina D, necesarul minim zilnic fiind de 4000 de UI. Astfel puteți preveni boli grave precum diabetul, cancerul, bolile de rinichi, bolile cardiovasculare, etc.

Sigur, se vor găsi sceptici să combată asemenea afirmații; totuși, adresați-le următoarea întrebare: dacă vitamina D nu are nici o influență asupra sănătății umane, atunci de ce genele sistemului imunitar sunt activate specific de către vitamina D? De ce este programat sistemul imunitar să folosească vitamina D pentru a se activa? De ce pielea generează vitamina D ca urmare a expunerii la razele soarelui?

Deci: corpul are nevoie de vitamina D, un somn odihnitor, hidratare adecvată cu apă curată și o nutriție sănătoasă! Prin activarea sistemului imunitar, corpul deține întreaga tehnologie de care are nevoie pentru a menține starea de sănătate!!

Vitamina D și sistemul imunitar sunt motivele pentru care rămâneți în viață!

Să vă fie cu folos!

5 1 votează
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile