Geometria feţei umane
© Revista COSMOS
Timp estimat de citire: 3 minute

Există un proces al viului care acţionează în stil matematic prin orice forma de vieţuitoare care există, dar şi în orice plantă, piatră, ori alte forme existente în Creaţie.

Înfăţişarea omului este unul dintre cele mai fascinante aspecte pe care zilnic îl vedem, deşi aproape nimeni nu mai ia seama la cum arătăm.

Deşi sunt aceste generaţii tinere pentru care aspectul vestimentar contează mai mult sau mai puţin, deoarece ei pun accentul mult pe estetic atunci când socializează, totuşi lumea nu este atât de preocupată într-atât de felul în care se îmbracă.

Din acest considerent mulţi oameni ajung în situaţia de a se îmbrăca ridicol, penibil sau fistichiu, în cele mai multe cazuri doar pentru că aşa e la modă, chipurile, uitând că orice frumuseţe are specificul său şi se raportează la principiile naturale ale vieţii.

Armonia reprezintă o sumă de rapoarte iar acestea între ele manifestă un fel de echilibru, astfel încât atunci când ne uităm de exemplu la o vieţuitoare sau plantă, putem observa că există nişte poziţionări care formează un fel de înfăţişare care ne spune că vieţuitoarea sau planta respectivă nu putea arăta decât aşa.

În altă ordine de idei pentru orice categorie de plante şi vieţuitoare există o sumă de rapoarte ale proporţiilor volumului şi aspectului, care duce la ideea că pentru fiecare categorie doar respectivul aspect este cel care trebuie să fie şi nu altul.

Ca să fie înţeleasă mai bine, un elefant nu va arăta normal niciodată cu urechile mai mici sau cu trompa prea scurtă, deoarece aşa este modelul său format din structurile ADN. La fel cum o libelulă nu poate arăta normal fără binecunoscuta-i codiţă subţire şi lungă.

Există un model, o matrice specifică fiecărei specii.

Abordând lucrurile dintr-o asemenea perspectivă, referitor la om se poate spune că nici noi nu facem excepţie de la regulă.

Pornind de la această idee, rusul Ernst Muldaşev a efectuat mii de analize ale geometriei feţei umane, ajungând la concluzia, după studiul tuturor modelelor rulate pe computer, că există un tip de raport strict matematic care defineşte cu acurateţe de 100% caracteristicile totale ale individului uman.

Medic oftalmolog, Ernst Muldaşev a putut studia nivelul median al geometriei faciale pe mii de pacienţi, măsurând astfel distanţele specifice dintre ochi, dintre colţurile ochilor şi distanţa dintre mijlocul frunţii şi mijlocul nasului. El şi-a numit astfel metoda oftalmogeometrie, aceasta bazându-se pe unghiurile formate în zona ochilor, nasului şi frunţii aşa cum am menţionat.

Ce a descoperit Muldaşev?

În primul rând el se referă la faptul real că există o conexiune directă între poziţia ochilor, ca unghiuri, şi distanţa dintre mijlocul frunţii şi mijlocul nasului, între toate acestea formându-se două romburi, unul mic la interior – între colţurile interioare ale ochilor şi rădăcina nasului şi punctul dintre sprâncene şi unul mare format între colţurile exterioare ale ochilor şi mijlocul frunţii şi mijlocul nasului precum spuneam.

În funcţie de egalitatea unghiurilor dintre cele două romburi se stabileşte ce fel de persoană este cea căreia îi aparţine respectiva raportare a unghiurilor.

Dacă romburile au axa verticală mai mică decât cea orizontală – aşa cum au demonstrat studiile lui Muldaşev şi ulterior cercetările sale asupra persoanelor studiate – se poate stabili în mod clar că persoanele care prezintă o asemenea geometrie sunt negativisite sau chiar rău intenţionate mergând chiar până la cazuri de crimă.

Dacă axa verticală este un pic mai mare decât cea orizontală, formând la unghiuri un unghi mai mare de 90 de grade, se poate spune fără niciun dubiu că persoanele care prezintă o asemenea particularitate geometrică sunt benefice şi pozitive.

La drept vorbind, în primul caz putem lua un exemplu persoane care par să aibă faţa oarecum turtită, adică mai lată decât înaltă ceea ce duce la modelul de persoană fără prea multă inteligenţă şi care se bazează doar pe atitudinea brutală.

La extrema opusă se află persoanele cu faţa alungită şi relativ ovală, care dau dovadă de bunătate şi sunt paşnice, fiind dotate cu un grad ridicat de inteligenţă.

Deci se poate spune că pe axa verticală se structurează gradul de inteligenţă, iar pe cea orizontală gradul de materialitate al persoanei, adică persoană care pune preţ doar pe partea materială a vieţii sau pentru care contează preponderent latura lumească cu tot ce oferă ea.

Această geometrie a feţei în care este inclus etajul ocular conţine un mare mister transmis din generaţie în generaţie, iar profesorul Muldaşev a reuşit să stabilească liniile genealogice ale migraţiei neamurilor de-a lungul şi de-a latul Pământului astfel încât se poate spune la ora actuală care dintre naţiunile lumii – toate trăgându-se din strămoşi mai mult sau mai puţin comuni – sunt mai evoluate şi care au stagnat sau chiar involuat.

Se pare că geometria ochilor, a pomeţilor, a feţei şi a capului în general, poate demonstra nivelul de evoluţie a fiecărui om şi a fiecărei naţiuni, căci acestea sunt formate din indivizi care provin din aceeaşi grupare rădăcină strămoşească, aşa cum provenim noi românii din geto-daci.

Articolul precedentSistem Psihometric Integrat pentru Evaluare Complementară a Personalităţii (BIOSPECTER)
Articolul următorDe ce Geometria este considerată şi sacră?
Contele Incappucciato este un fel de jucător multidimensional, specialitatea sa fiind metafizica de gospodină, adică spiritualitatea practică utilă omului în orice ocazie, chiar și când speli vasele!
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile