Geometria sacră şi destinul
Panteonul din Atena și Numărul de Aur.
Timp estimat de citire: 3 minute

Interacţiunea zilnică a aurei noastre cu energiile emise de către clădiri ne poate afecta încet dar sigur de-a lungul anilor, dacă nu suntem atenţi la acest aspect.

Destinul este o noţiune încă prea puţin înţeleasă de către oameni, chiar şi de către cercetători. Ştiinţa Spirituală a desluşit de milenii tainele destinului, cu toate acestea încă sunt căi neînţelese sau unele aspecte atât de abstracte, ce depăşesc uneori capacitatea minţii umane, încât cu greu pot fi abordate prin prisma raţiunii.

Una dintre acestea, ca principiu cosmic, este mecanismul ce determină ceea ce numim „Şirul lui Fibonacci”.

Această derulare a Creaţiei pe baza Numărului de Aur constituie o enigmă care se pare că nu va putea descifrată până la sfârşitul acestui secol, deşi dispunem de mijloace de calcul foarte performante, cu ajutorul cărora avem posibilitatea de a realiza tot felul de modele de interpretare.

Ştim că Numărul de Aur se desfăşoară fractalic, adică porneşte de la 0, urmează 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34 şi tot aşa, fiecare număr următor fiind suma celor două anterioare. Noi aşa le numim, numere din secvenţa Fibonacci, dar în realitate acestea nu sunt numere, ci frecvenţe care se dezvoltă progresiv din ele însele.

Întrebarea este de ce nu există succesiunea ca la matematică 1, 2, 3, 4, 5, 6 şi aşa mai departe, ci ce anume determină o asemenea secvenţă şi mai ales de ce se desfăşoară în felul acesta?

Următorul episod<< Geometria sacră şi destinul uman – III
Articolul precedentMicii Cenuşii – unde au dispărut? – II
Articolul următorMisterele Crucii Ankh – Crucea Egipteană (I)
Scriitor şi pasionat de neconvenţional, îşi păstrază anonimatul în continuare folosind o atitudine efervescentă pentru a pune în mişcare energia exploratoare a minţii umane, imprimând astfel în subtil nevoia de a găsi răspunsuri existenţiale.
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile
trackback

[…] Geometria sacră şi destinul uman – IV […]