Geometria sacră
© Shutterstock
Timp estimat de citire: 2 minute

Geometria Sacră reprezintă un studiu al limbajului universal, al adevărului, armoniei, frumuseţii, proporției, ritmului și ordinii.

Este un model de creație, o interfață între văzut și nevăzut, între manifestat şi nemanifestat.

Pitagora a ştiut ce face atunci când a dăruit lumii subiectul geometriei. El ştia că în cele din urmă iubitorii de adevăr şi adevăraţii adepţi vor trece prin ea pentru exaltarea şi mai mare a sufletului. Învăţăturile sale esoterice nu au trăit, dar geometria lui a rămas asemănătoare cu parabolele lui Hristos. Ascunse în ea sunt sfintele taine. ~ Elizabeth Clare

Geometria sacră poate fi definită ca o înțelegere a principiilor numerice și geometrice care stau la baza creației şi evoluţiei.

Pentru a înțelege cu adevărat Geometria sacră trebuie să înțelegem că totul în univers este format din energie și într-o stare continuă de transformare.

Toate acțiunile se supun unor tipare distincte iar Geometria descrie aceste legi.

De fapt, putem considera geometria cea mai veche ramură a fizicii… Fără ea n-aş fi putut formula teoria relativităţii. ~ Albert Enstein

Prin studiul de modele, figuri, forme, proporții, rapoarte, puteți măestri Geometria sacră. Ea dezvăluie misterele vieții și explică modul în care cu toţii facem parte din aceeași sursă, unitatea și unicitate. Este un studiu al principiilor care stau la baza formării Universului nostru.

De la dansul particulelor sub-atomice la galaxiile în spirală, şi până la conceptele teoriei Punctului Zero şi a Câmpurilor Holografice, pâna la sistemele avansate de vindecare, Bio Feedback, Universul Fractalic, Geometria ADN-ului, Natura, Civilizaţiile Antice, Tehnologii Energetice Curate, Alchimie, Arhitectură Sacră, Artă şi Design, Studii Kundalini, Extaz şi Iluminare, Magnetism şi chiar şi Intenţia Inimii.

Măsoară ceea ce este măsurabil și fă în așa fel încât ceea ce nu este măsurabil să poată fi măsurat. ~ Galilei, Galileo


Este un limbaj al simbolurilor, al luminii şi al artei.

Anticii, cum ar fi Sumerienii, Egiptenii, Druizii, Esenienii, Mayaşii, Geto-Dacii, au integrat învăţăturile Geometriei Sacre în Şcolile lor de Mistere. Recent, aceste secrete odată deţinute îndreaproape au fost transmise prin studiile de filozofie Vedică, Pitagoreică, Zalmoxiană, Feng Shui, filozofie Taoistă, Alchimie, Francmasonerie sau mişcarea Rosicrucienilor în Europa şi aşa mai departe.

Acestea au implicat, de asemenea, studiul stelelor şi hărţilor de stele, şi prin urmare, conectându-ne la Imaginea de Ansamblu sau Macrocosmosul, despre care strămoşii nostri credeau că este o oglindă a Celui Mai Mic, a Atomului, a ADN-ului, a Microcosmosului. De aici şi faimoasa expresie: Precum Jos, aşa şi Sus.

Ca şi în geometrie, înţeleg prin poezie o anumită simbolică pentru reprezentarea formelor posibile de existenţă… Pentru mine poezia este o prelungire a geometriei, aşa că, rămânând poet, n-am părăsit niciodată domeniul divin al geometriei. ~ Ion Barbu


Geometria Sacră este Limbajul Formelor, Vibraţiei şi Simetriei. De la mozaicurile Artei Sufii, piramidelor din Egipt, Mandale, până la calendarele antice şi a Scolilor de Mistere şi societăţile secrete din lumea vestică, până la medicina hindusă, chinezească sau tibetană – Geometria Sacră a creat o punte între lumea spiritului şi a materiei.

Ea continuă să joace un rol esenţial în tradiţiile artei, arhitecturii, ştiinţei şi fizicii de ultimă oră, alchimiei, muzicii sau matematicii.


Rămâi minunat:

Articolul precedentGeometria feţei umane
Articolul următorRăceala
De-a lungul timpului a primit multe etichetări: îndrumător spiritual, mistic, hipster, flower power, hipiot, pronoic, panspermic, omnist și holobiont. Iar în timpul liber scrie...
0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest
0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile