Se pare că aceasta este cea mai mare provocare a secolului 21 și poate a mileniului 3 – de a rămâne oameni vii sau de a deveni hibrizi!

Societatea planetară se află într-o permanentă dezvoltare, însă dacă ne uităm la felul în care se dezvoltă, este evident că unele domenii o iau înaintea altora. Iar asta se întâmplă pentru că unele grupuri de oameni, îndeosebi cele de afaceri, privesc cu preponderență doar către acele domenii care le pot aduce avantaje materiale și financiare într-un timp destul de scurt: industria alimentară, industria farmaceutică, industria construcțiilor de automobile de care este direct conectată industria petrolieră și de extragere a resurselor, rețelele bancare și corporațiile din telecomunicații.  

În ultimele două decenii s-a vorbit tot mai mult, mai ales în cercurile științifice, despre dezvoltarea medicinii moderne, care este un domeniu în care se întâlnesc tehnologia, cibernetica, genetica și resursele financiare, căci fără bani munca de cercetare în acest domeniu nu ar putea aduce rezultatele necesare. Așa s-a ajuns înspre anii prezentului la performanța imprimantelor 3D care deja pot fabrica organe artificiale! O echipă de studenți din Iași au realizat primul prototip de inimă artificială din titan, care poate funcționa fără nicio problemă timp de 100 de ani! Asta apropo de transplanturile de organe!

Și atunci se ridică această tulburătoare întrebare în mintea multora dintre noi. Având în vedere stilul trepidant și stresant de viață care există peste tot în omenire, am prefera să rămânem cu propriile organe, chiar dacă acestea pot avea de suferit de pe urma dezechilibrelor de tot felul? Sau am prefera să avem organe artificiale care să nu mai fie afectate de stările de stres? Se pare că aceasta este cea mai mare provocare a secolului 21 și poate a mileniului 3 – de a rămâne oameni vii sau de a deveni hibrizi!

Dacă progresismul a devenit deja un Tabu, chestiunea organelor artificiale deja se ridică la orizont ca o măreață promisiune pentru o viață cu durata medie de 200 de ani, dar și ca o amenințare la ceea ce este omul în realitate – o ființă vie! Și prin vie înțelegem că este alcătuit din toate componentele sale cu care s-a născut: inimă, ficat, stomac, plămâni, creier, oase, mușchi, alte țesuturi dar cel mai important dintre toate fiind sângele! Aș vrea să văd la un om hibrid cum îi circulă sângele prin acele organe artificiale! Să vă spunem un mare secret, care ține de învățăturile spirituale ancestrale, ce nu sunt date decât celor care trec pragul renunțării la influențele lumești: sângele, acest lichid eteric miraculos, în componența căruia se regăsesc multe substanțe vii, nu doar că circulă prin vasele sanguine, ci și comunică cu acestea în timp ce parcurge trasele sale prin corpul fizic! Și fiind transportatorul energiei și voinței spiritului către corpul fizic, sângele comunică cu întregul corp prin membranele vaselor sanguine! Și atunci ce se va întâmpla într-un om hibrid?

Sângele transportatorul energiei și voinței spiritului către corpul fizic

Ar putea un asemenea om să-și mai păstreze credința care are la bază trăiri și sentimente îndreptate către Ceva anume? Trăirile și sentimentele depind de cantitatea de informație pe care Sinele Spiritual le transportă prin sânge către țesuturile corpului fizic, către organe și către chakre. Și dacă în viitorul apropiat oamenii – din dorința de a nu mai fi bolnavi – vor vrea să-și schimbe unele organe, inclusiv inima, pentru că bolile cardiovasculare sunt pe locul 1 la mortalitate în lume, atunci ce trăiri vor mai avea? Va mai exista o conexiune între inima lor artificială și propriul suflet? Și cum va comunica energia sentimentelor transportată de către sânge cu acea inimă artificială? Fiecare organ anatomic are senzorii săi care se află în contact cu țesuturile din jurul lor și cu sângele și energia acestuia. Ar fi de presupus că organele artificiale să fie dotate cu niște senzori minusculi, de grosime mai mică decât cea a firului de păr, pentru a capta informația și trăirile transportate de către lichidul sanguin.

Evoluția ca proces de dezvoltare și devenire spirituală, aparține doar structurilor vii

Și ca să nu ne îndepărtăm de titlul rubricii, putem spune că evoluția ca proces de dezvoltare și devenire spirituală, aparține doar structurilor vii, care sunt integral alcătuite din elementele naturale ale vieții. Desigur că vor exista probabil sute de milioane de oameni în viitorul apropiat care, din diferite motive mai mult sau mai puțin personale, vor vrea să trăiască mai mult și eventual dacă ar avea vreo boală, să-și înlocuiască organul anatomic natural afectat cu unul artificial. Este liberul lor arbitru și au tot dreptul să aleagă să fie hibrizi dacă așa vor, însă ideea aceasta de a nu mai fi bolnav vreodată este o tentație extraordinar de mare! Însă Liberul Arbitru se află în partea sufletului, și dacă acesta este conectat cu inima, și dacă aceasta va fi înlocuită cu una artificială la un oarecare om, atunci va mai avea Liber Arbitru acel om? Foarte interesantă întrebarea și dificilă chestiune de analizat în același timp. Pentru că evoluția spirituală are la bază înainte de orice Liberul Arbitru și manifestarea acestuia, prin structura acelei ființe vii. Ori dacă aceasta alege să-și înlocuiască organele, presupunând că ar fi cumva afectate minim de stilul de viață al civilizației moderne, și unul dintre aceste organe este inima, atunci este posibil ca Liberul Arbitru al acelei persoane să dispară treptat, deoarece inima artificială nu va aceleași calități ca cea naturală, și nu va comunica cu sufletul. Persoana poate gândi și înțelege că are niște trăiri sufletești, dar cu o inimă artificială s-ar putea să nu-și mai perceapă aceste sentimente. Asta dacă nu cumva în viitor se vor inventa inima artificială care să semene cu cea naturală, adică o inimă artificială care să „simtă” la fel cum simte cea naturală. Dar nici așa nu va fi ceva original, căci nu este inima naturală avută din naștere. Și atunci, conceptul de evoluție spirituală se poate aplica doar oamenilor vii, care au toată structura organică, și nu hibridizată, deși chiar și cu organe artificiale dar având încă un creier natural, omul poate fi considerat o ființă care evoluează. Dar când se vor inventa creierele artificiale? Ce se va întâmpla? Și cât de departe sau de aproape suntem și de o asemenea „performanță”? Și până la urmă, ce vrem să alegem? O viață în care deși putem fi bolnavi, rămânem naturali și evoluăm spiritual așa cum trebuie? Sau vom vrea să devenim hibrizi, ca să nu ne mai îmbolnăvim și să trăim peste suta de ani și atunci ce fel de evoluție va fi aceea? Și dacă unii se vor hibridiza, din diferite motive, se vor mai putea numi oameni sau nu? Fără Dumnezeu, o asemenea alegere se poate dovedi catastrofală pentru întreaga civilizație umană…

0 0 voturile
Recenzie Articol
Abonează-te
Informează-mă despre
guest

0 Comentarii
Feedback-uri în linie
Vezi toate comentariile